23 aprilie: Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Rugăciunea pe care trebuie s-o rostești azi, dacă treci prin clipe grele
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Pe 23 aprilie, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Gheorghe. Vezi care este cea mai puternică rugăciune!

Azi este zi de mare sărbătoare!

Ce știm? Sfântul Gheorghe este unul dintre cei mai cunoscuți sfinți ai creștinismului și este sărbătorit atât în Biserica Catolică, cât și în cea Ortodoxă, precum și în alte tradiții creștine.

Când ne gândim la Sfântul Gheorghe, ce ne vine în minte? El reprezintă imaginea călărețului care învinge un balaur sau un dragon. Gheorghe a trăit în secolul al III-lea și este considerat martir pentru credința sa creștină. Legenda celei mai cunoscute istorii îl prezintă pe Sfântul Gheorghe salvând o prințesă și un oraș de un dragon înfiorător.

În multe tradiții creștine, Sfântul Gheorghe este recunoscut pentru curajul, credința și devotamentul său. El este considerat unul dintre cei mai importanți sfinți "militari" și este invocat pentru protecție împotriva răului și pentru ajutor în situații dificile.

Rugăciuni de duminică pentru ajutor DIVIN

Ce rugăciune poți spune azi?

„Sfinte Mare Mucenice, ai viețuit după vrednicia numelui tău. Ai luat pe umerii tăi Crucea lui Hristos și ai lucrat pământul cel înțelenit de înșelarea diavolească. Ai stat în slavă înaintea scaunului Celui Ce le stăpânește pe toate.

Fă-te acum mijlocitor al nevoilor noastre! Îngrădește-ne pe noi, nevrednicii, cu rugăciunile tale. Fii izbăvitor al celor robiți de păcate, ocrotitor al săracilor, doctor al bolnavilor. Fii îndrumător al celor rătăciți în întunericul acestei lumi. Izbăvește-ne, ca un milostiv, din toată nevoia. Și alungă tulburarea păcatelor și a primejdiilor de multe feluri. Și ne învrednicește pentru rugăciunile tale, să fim și noi buni cultivatori ai pământului vieții noastre!

Sfinte Gheorghe, cu inima ta mereu atentă față de alții, cu sufletul tău treaz, tu veneai în ajutorul sufletelor aflate în strâmtorare.

Puterea spovedaniei. Lecția Sfintei Maria Egipteanca despre transformarea spirituală

Vezi, Sfinte Gheorghe, cum drumul meu este aspru, greu, uneori dureros. Susține-mi curajul împotriva descurajării care mă pândește. Să se deschidă ochii spre Lumină. Pentru că eu să pot întrezări Iubirea nemărginită a Tatălui meu care mă așteaptă și pe care să-l iubesc.

Sfinte Gheorghe, fără teama de chinuri și de moarte în fața puterilor acestei lumi, tu ai lăudat măreția Dumnezeului creștinilor și ai distrus idolii. Și astăzi, ni se propun mai degrabă idoli spre slujire în loc să-l adorăm pe adevăratul Dumnezeu.

Ajută-ne să rezistăm atracției acestor false divinități pentru a ne încredința și dărui Tatălui nostru și Mântuitorului nostru, Hristos. Amin.”

Îți sugerăm să citești și: Rugăciunea zilei de marți

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel