20 decembrie - Ziua internaţională a solidarităţii umane (ONU)
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Solidaritatea este un cuvânt minunat și o valoare care reprezintă colaborarea tuturor semenilor. Aceasta ne permite să depășim cele mai grele momente și ne definește, la nivel individual.  

Astăzi, la 20 decembrie, se sărbătorește Ziua internaţională a solidarităţii umane. Este marcată anual la această dată.

Ziua internaţională a solidarităţii umane este o zi în care este celebrată unitatea noastră în diversitate, o zi în care se reaminteşte guvernelor să îşi respecte angajamentele asumate în cadrul acordurilor internaţionale şi o zi de sensibilizare a publicului cu privire la importanţa solidarităţii.

#InternationalHumanSolidarityDay este ziua în care se încurajează dezbaterea cu privire la modalităţile de promovare a solidarităţii în vederea realizării Obiectivelor de dezvoltare durabilă, printre care eradicarea sărăciei, o zi de acţiune pentru a încuraja noi iniţiative pentru eradicarea sărăciei, potrivit Internationaldays.org.

Pe 22 decembrie 2005, Adunarea Generală, prin Rezoluţia 60/209, a identificat solidaritatea drept una dintre valorile fundamentale şi universale care ar trebui să stea la baza relaţiilor dintre popoare în secolul XXI şi, în acest sens, a decis să proclame ziua de 20 decembrie a fiecărui an drept Ziua internaţională a solidarităţii umane, explică Un.org.

Cu trei ani înainte, la 20 decembrie 2002, prin Rezoluţia 57/265, Adunarea Generală a ONU a stabilit Fondul mondial de solidaritate, iar în februarie 2003, acesta a fost instituit ca fond fiduciar al Programului de dezvoltare al ONU, având drept obiectiv eradicarea sărăciei şi promovarea dezvoltării umane şi sociale în ţările în curs de dezvoltare, în special în rândul celor mai sărace segmente ale populaţiei acestora, potrivit Un.org.

Prin iniţiativa proclamării #InternationalHumanSolidarityDay şi prin constituirea Fondului mondial de solidaritate pentru eradicarea sărăciei, solidaritatea a fost promovată drept conceput esenţial în lupta împotriva sărăciei şi în implicarea majoră a tuturor părţilor relevante.

Solidaritatea este identificată în Declaraţia Mileniului, adoptată de comunitatea internaţională cu ocazia Summitului Mileniului din anul 2000, drept una dintre valorile fundamentale ale relaţiilor internaţionale în secolul XXI. În consecinţă, în contextul globalizării şi al provocării reprezentate de inegalitatea crescândă, consolidarea solidarităţii internaţionale este indispensabilă.

Organizaţia Naţiunilor Unite a fost, de altfel, fondată pe premisa de bază a unităţii şi armoniei între membrii săi, exprimată în conceptul de securitate colectivă, care se bazează pe solidaritatea acestora pentru a se uni 'în scopul menţinerii păcii şi securităţii internaţionale', notează Internationaldays.org.

Sursa: AGERPRES (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel