2 august: Ziua sendvişului cu îngheţată, mai multe variante în întreaga lume
Autor: , Astrosens Team | Dată: 02 aug 2022, 09:39
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. 

Pentru a ne bucura pe deplin de fiecare zi a anului, ne lăsăm inspiraţi şi de unul dintre celebrele dialoguri ale îndrăgitelor personaje ale lumii de basm create de scriitorul britanic A.A. Milne în urmă cu puţin peste un secol, în cartea sa pentru copii 'Winnie-the-Pooh': '- What day is it?, asked Pooh. - It's today, squeaked Piglet. - My favorite day, said Pooh ( - Ce zi este?, întrebă Pooh. - Este astăzi, guiţă Piglet. - Ziua mea favorită, spuse Pooh). Aşadar, ziua de astăzi cu unele dintre sărbătorile ei ar putea fi ziua preferată a multora dintre noi.

Ziua sendvişului cu îngheţată

Este un deliciu vechi de peste un secol, dar la fel de apreciat şi în zilele noastre, în special într-o zi toridă de vară, Ziua sendvişului cu îngheţată (#IceCreamsendwichDay), sărbătorită pe 2 august, ne încurajează să ne răcorim cu una dintre îngheţatele preferate, în toate formele şi aromele. Chiar dacă istoria zilei sendvişului cu îngheţată este în prezent necunoscută, istoria acestui desert este destul de clară: la sfârşitul anilor 1890 un vânzător necunoscut din cartierul Bowery, New York, a început să vândă sendvişuri cu îngheţată dintr-un cărucior la preţul de aproximativ un penny, aminteşte checkiday.com. Gustarea consta într-un strat subţire de îngheţată presată între două napolitane graham subţiri. A avut un succes aproape instantaneu şi vânzătorii din tot oraşul au început să vândă astfel de preparate la acelaşi preţ. sendvişul cu îngheţată modern este atribuit în prezent lui Jerry Newberg - prima persoană care a produs sendvişul cu îngheţată cu o napolitană de ciocolată. El vindea aceste sendvişuri cu îngheţată la Forbes Field din Pittsburgh, Pennsylvania. Există multe variante de sendvişuri cu îngheţată în Statele Unite şi în întreaga lume. În Australia, cele mai populare sendvişuri cu îngheţată se numesc Giant sendwiches, îngheţata cu aromă de trandafir şi fistic între napolitane subţiri este norma în Iran, în timp ce în Vietnam, vânzătorii ambulanţi vând îngheţată între straturi de pâine.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cele mai noi articole

Top citite
sursă foto: Pixabay.com

HOROSCOP 2023, astrologul Daniela Simulescu aduce previziunile pentru ANUL VIITOR!

(sursa foto: Pixabay)

Horoscop 2023 Leu

sursă foto: Pixabay.com

Horoscop 2023 Rac

(sursa foto: Pixabay)

Horoscop 2023 Pești