15 august - Ziua care ne invită la relaxare. „Regula zilei este de a evita orice lucru stresant”
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Fiecare zi este specială şi merită celebrată, mai ales atunci când există motive în plus în calendar. Fie că este vorba despre sărbători cunoscute în toată lumea, sau de ocazii mai puţin ştiute, în orice zi a anului există cel puţin o sărbătoare demnă de atenţie, ce oferă un motiv în plus atât de amuzament, cât şi de extindere a ariei de cunoaştere sau de sporire a gradului de conştientizare. 

Ziua relaxării

Viaţa prezintă atât de multe provocări în zilele noastre, de la îngrijirea copiilor la programul de muncă prelungit, şi adesea acestea se pot simţi ca şi cum am avea greutatea întregii lumi pe umeri. Ziua relaxării ne oferă ocazia de a gestiona puţin lucrurile în această privinţă. Surprinzător este că, de fapt, ziua relaxării a fost ideea unui copil. În 1985, pe când avea 9 ani şi era în clasa a IV-a în Clio, Michigan, Sean Moeller a sugerat că la 15 august oamenii nu ar trebui să facă nimic care să conteze. Uneori, copiii au cele mai bune idei! Devenit adult, Moeller este şi astăzi foarte dedicat cauzei. Începând cu 2016, el recunoaşte în fiecare an, la această dată, o persoană care dă un exemplu de relaxare. Instituită şi sărbătorită în Statele Unite pe 15 august, Ziua relaxării (#RelaxationDay) este o zi vitală pentru toată lumea.

Cu toţii avem nevoie de o pauză din când în când. Agitaţia cotidiană îi lasă pe cei mai mulţi dintre noi în pragul epuizării şi nu pare să existe niciodată suficient timp pentru a ne relaxa. Stresul poate cauza probleme de sănătate, cum ar fi tensiunea arterială ridicată şi probleme cardiace. Gestionarea stresului necesită relaxare. Aceasta îmbunătăţeşte memoria, concentrarea, starea de spirit. Relaxarea este o parte integrantă a vieţii noastre şi ne poate ajuta să fim mai productivi pe termen lung. Cei care au un program încărcat aşteaptă cu nerăbdare ziua relaxării, pentru a reduce stresul, a minimiza anxietatea prin meditaţie şi alte tehnici de relaxare, chiar dacă este vorba de a se relaxa doar puţin timp. Regula zilei este de a evita orice lucru stresant. De exemplu, a juca jocuri video poate fi o activitate relaxantă, dar dacă jocul video este unul care provoacă frustrare, probabil că nu este o idee bună.

sursă: AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop săptămâna 15-21 aprilie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Final de aprilie cu evenimente neașteptate pentru Taur, Leu, Scorpion și Vărsător

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

pixel