13 mai: Astăzi sărbătorim ziua "Nu este vina mea, e Mercur retrograd!”
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Creată pentru o oferi propriei conştiinţe 'o zi liberă', ziua amuzantă "Dă vina pe altcineva", este sărbătorită în fiecare an la 13 mai. Iată ce alte zile mai sunt celebrate astăzi, la nivel internațional.

Se pare că astăzi, vina aparţine... altcuiva!

#BlameSomeoneElseDay, este celebrată în fiecare an pe data de 13 mai.

În această zi, este permis să aruncăm vina pe altcineva - sau pe altceva -, o ocazie în plus de amuzament, după cum asigură site-ul daysoftheyear.com. 

Aşadar, în această zi ne este îngăduit să găsim scuze pentru sosirea cu întârziere la locul de muncă, tema 'mâncată', omiterea unui termen limită sau 'dispariţia' unei prăjituri din frigider pe diverşi factori neprevăzuţi.

După caz, aceştia pot fi nefuncţionarea alarmei de la telefon, o pană de cauciuc, un animal de companie care se ţine de ghiduşii, întreruperea curentului, vizita neaşteptată a unui vecin ori a unei cunoştinţe, sau de ce nu... Mercur retrograd.

Posibilitățile sunt nelimitate. Însă, doar 24 de ore, o dată pe an.

Să ne amintim că Mercur retrograd în Taur a început pe 21 aprilie și durează până pe 15 mai. Însă, efectele sale pot fi resimțite până la 11 iunie. 

Ce dorește acest tranzit de la noi? Să fim mai selectivi, să fim siguri, să ne bazăm pe ceea ce avem. În plus, ne da posibilitatea să reparăm greșelile făcute până în prezent.

Da, Mercur retrograd nu este un bau bau, deci nu vine să ne pedepsească, ci ne lasă un răgaz ca să construim ceva solid. Vrea să nu mai fim atât de superficiali.

Plăcinta de mere, sărbătorita zilei de 13 mai!

Unul dintre preparatele de bază din gastronomia americană, plăcinta de mere, este celebrată în fiecare an, la 13 mai.

Ziua internaţională a plăcintei de mere este o sărbătoare nu doar a deliciului culinar în sine, ci şi a apropierii de semeni, acest preparat fiind savurat de membrii familiei adunaţi în jurul mesei la ocazii festive, la petreceri în grădină cu vecinii sau la picnicuri cu prietenii.

Varianta tradiţională americană este rotundă, umplută cu bucăţi de fructe, învelite într-o crustă crocantă, decorată cu fâşii de cocă, însă plăcinta de mere este prezentă în diverse forme şi reţete în gastronomia multor ţări, cum ar fi Marea Britanie, Ţările de Jos, Germania, Polonia sau Franţa, dar şi la noi în ţară.

Nu se ştie cu exactitate cine şi când a inventat plăcinta de mere, însă aceasta era consumată în urmă cu multe secole de britanici şi de olandezi, spre exemplu.

Potrivit daysoftheyear.com, cea mai veche reţetă de plăcintă de mere din Marea Britanie datează din secolul al XIV-lea. Conform food52.com, reţeta de plăcintă de mere ar fi fost adusă în Statele Unite de colonişti europeni, dar după introducerea unor soiuri de meri care produceau fructe mai mari şi mai gustoase.

Ziua internaţională a humusului

În această zi, se celebrează unul dintre cele mai îndrăgite preparate emblematice din estul bazinului mediteranean: humusul.

Potrivit paginii oficiale a Zilei internaţionale a humusului, hummusday.com, 'reţeta' acestei sărbători este clară: 'mâncaţi humus la 13 mai la micul dejun, prânz sau cină'.

Humusul, un aliment nelipsit în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord, obţinut din năut fiert şi zdrobit, amestecat cu pastă de susan (tahân/tahini), ulei de măsline, suc de lămâie, sare şi usturoi, a devenit un preparat savurat în toată lumea.

Acest preparat nu este doar foarte gustos şi uşor de gătit, ci şi saţios şi sănătos, oferind organismului nutrienţi importanţi, în special proteine vegetale.

De asemenea, o altă caracteristică a humusului este că poate fi servit sub formă tartinabilă sau de 'dip'. În ultima variantă, are potenţialul de a aduce oamenii laolaltă, în jurul unei mese pe care, respectând tradiţia orientală, este servit într-un bol mare în care fiecare persoană înmoaie câte o bucăţică de pâine sau de lipie, suficientă pentru o îmbucătură.

Îți recomandăm să vezi și: Gata cu retrogradarea! Mercur direct din 15 mai! Avantaje serioase pentru toate zodiile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel