11 septembrie. Comemorarea atentatelor din 2001. Detalii din astrograma momentului
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Înscrisă în memoria tuturor celor care au trăit-o, aceasta a fost ziua în care patru avioane au fost deturnate şi prăbuşite intenţionat în Statele Unite ale Americii provocând moartea a 2.977 de persoane.

Astrologul Daniela Simulescu face câteva precizări legate de astrograma atentatelor. 

“La o primă vedere a hărții atentatelor(11 septembrie 2001, ora 8:46 EDT, New York), observăm cât de bine și-au ales teroriștii ziua și momentul. Și-au dorit ceva spectaculos. Venus, guvernatoarea hărții, era plasată în Leu, semn al spectacolului, și în opoziție cu Uranus din Vărsător, planeta revoluției. Mercur din Balanță, de pe ascendent, ne arată că atacurile au fost pregătite serios. Și că și-au dorit enorm un impact uimitor asupra mass-media. Și cum Soarele din Fecioară face careu cu Saturn din Gemeni și Pluto din Săgetător,  nu a existat pic de empatie sau toleranță. Ci doar sete de a îngrozi. Opoziția dintre Luna și Marte este una dură, agresivă și dornică să ducă la bun sfârșit planul, indiferent de metodele folosite. “

După ce au deturnat avioanele, teroriştii au îndreptat în mod deliberat trei dintre ele în două clădiri importante, Pentagonul din Washington DC şi Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York. Cel de-al patrulea s-a prăbuşit pe un câmp în apropiere de Shanksville, Pennsylvania. Pierderile de vieţi omeneşti şi pagubele provocate de aceste deturnări au constituit cel mai mare act de terorism comis vreodată pe teritoriul Statelor Unite. Ziua patriotului este recunoscută de legislaţia americană ca fiind ziua oficială de comemorare a acestor evenimente tragice. Totuşi nu este o zi de sărbătoare legală. Birourile guvernamentale şi publice, întreprinderile şi şcolile nu sunt închise în această zi, dar pot organiza evenimente speciale şi programe de informare pentru a comemora această sărbătoare anuală. La indicaţia preşedintelui, drapelul Statelor Unite ale Americii ar trebui să fie arborat în bernă pe casele americanilor, la Casa Albă şi pe toate clădirile guvernamentale ale Statelor Unite din întreaga lume, în semn de respect pentru cei care au murit la 11 septembrie 2001.

Mulţi oameni păstrează un moment de reculegere la ora 8:46 EDT (ora de vară a Estului). Acest moment marchează ora la care primul avion a intrat în World Trade Center. Unele comunităţi, în special în zonele direct afectate de atentate, organizează slujbe religioase speciale sau întâlniri de rugăciune. Persoanele care au trăit personal evenimentele din 2001 sau care au pierdut persoane dragi în urma acestora, pot depune flori sau vizita monumentele comemorative.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Previziuni astrale. Săptămâna Patimilor aduce daruri...


Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Motiv de bucurie pentru o zodie

pixel