Ziua internaţională a bărbaţilor este sărbătorită pe 19 noiembrie! Cărui bărbat din viața ta îi ești recunoscător/oare?
Ziua muntelui
Ziua muntelui (#MountainDay) a fost decretată la 23 mai 2014 ca sărbătoare publică în Japonia şi a fost prima dată celebrată oficial în 2016. Scopul şi ideea din spatele acestei zile este una simplă: să cunoaştem şi să apreciem munţii şi binecuvântările care vin de la ei. Un argument important pentru proiectul de lege a fost faptul că, potrivit credinţelor Shinto, care au modelat profund cultura poporului japonez, munţii şi vârfurile ar trebui să fie sărbătorite ca parte importantă a naturii. Şi, din moment ce aproximativ 70% din suprafaţa Japoniei este formată din zone muntoase, o zi a munţilor pare a fi un omagiu potrivit pentru un astfel de loc.
Cel mai înalt şi poate cel mai uşor de recunoscut munte din Japonia este Muntele Fuji, care are o înălţime de 3.776 de metri la vârf şi este unul dintre cei trei 'munţi sacri' ai ţării. Pentru că data de 11 august fusese deja aleasă de diverse autorităţi locale care sărbătoreau de ani în mod neoficial ziua muntelui, s-a decis ca aceasta să rămână data sărbătorii.
În plus data este potrivită şi adecvată, deoarece mulţi oameni au observat că numărul 8 (pentru august), atunci când este scris în japoneză, seamănă cu un munte, iar numărul 11 seamănă cu doi copaci. Ziua internaţională a muntelui, declarat de ONU, este marcată pe 11 decembrie.
În România, ziua muntelui se sărbătorește pe 14 septembrie.
Ziua jocului în nisip
Ziua jocului în nisip (#PlayInTheSandDay) are loc în fiecare an la 11 august. Fie că vrem să construim un castel, să îngropăm un prieten, să scriem în nisip sau pur şi simplu să ne plimbăm cu picioarele goale prin nisip, astăzi este ziua perfectă pentru aceste activităţi, scrie happydays365.org. Creatorul acestei zile nu este cunoscut, dar se ştie că, iniţial, era vorba de realizarea de castele de nisip artistice şi de sculpturi moi din nisip şi apă, dar acum cuprinde tot ceea ce se poate face în nisip.
sursă:AGERPRES/(AS - autor: Mariana Ionescu, editor: Codruţ Bălu)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Vor fi sau nu temperaturi apropiate de normalul...
Vremea se anunță tot mai caldă în săptămâna viitoare,...
Apar noi dovezi că Marte a fost în urmă cu multe...
Pe data de 8 noiembrie,...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...