Zodiile și rușinea. Ce se ascunde sub rușinea fiecărui semn zodiacal
Autor: , Astrosens Team | Dată: 05 aug 2022, 16:58
În timp ce rușinea se manifestă în moduri diferite, astrologul psiholog Jennifer Freed, citat de Goop.com, ne provoacă să vedem mesajele universale care stau la baza lor în diagramele noastre astrologice. Ea folosește semnele pentru a descrie ceea ce ne face să ne rușinăm în adâncul sufletului. Freed ne cere apoi să îmbrățișăm acele gânduri și să le folosim ca pârghie pentru schimbare. Și odată ce acceptăm că nimeni nu trece prin viață fără a experimenta rușinea, spune ea, putem să-i facem loc și să fim mai amabili și mai blânzi față de noi înșine și față de ceilalți.

Folosind energiile fiecărui semn astrologic, putem intra în ceea ce poate fi ascuns sub „rușine” și apoi să găsim direcții pentru a ne regăsi demnitatea.

Berbec/ Ascendent în Berbec

Berbecii tind să se simtă rușinați de comportamentele impulsive, egoiste și de a acționa. De multe ori le este rușine de cât de mult vor să fie în centrul atenţiei. Ei îşi pot regăsi demnitatea dându-și seama că comportamentul eruptiv provine din iritarea interioară și din lipsa de calm emoțională. Berbecilor le e rușine când înțeleg că poate că s-au grăbit prea mult, însă ei trebuie să înțeleagă că în spatele acțiunilor lor va sta mereu teama de a pierde. 

Taur/ Ascendent în Taur

Taurii tind să simtă rușine că au nevoie de securitate materială, stabilitate și control. De multe ori se simt rușinați de dorințele și poftele trupești și de concentrarea lor pe bani. Îşi pot regăsi demnitatea realizând că dorința de confort face parte din întruparea lor; când recunosc că tratarea corpului lor ca fiind un templu și hrana de calitate este ceea ce îi bucură cu adevărat, dorințele se vor diminua de la sine. Când energia Taurului este îndreptată spre stabilizarea vieții pentru ceilalți, ea este împlinită.

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Gemenii pot simți rușine că sunt neglijenți în acțiuni și cuvinte și că au mintea împrăştiată. De multe ori se simt rușinați pentru că sunt neînrădăcinați și superficiali. Aceste părți ale sinelui pot fi alinate realizând că nu aceasta este adevărata lor natură. Gemenii pot simți compasiune și pot găsi în mod activ modalități de a-și stabiliza mintea. Gemenii sunt oameni prietenoși, sunt extrem de curioși și îți fac viața mai frumoasă, precum o pată de culoare într-o cameră complet albă. Mai multe despre zodiile prietenoase chiar aici! 

Rac/ Ascendent în Rac

Racii pot simți rușine cu privire la nevoia de bază, agățarea, dependența și o orientare profundă în jurul securității. Adesea le este o rușine profundă că se simt atât de sensibili și că le poţi răni sentimentele atât de ușor. Aceștia pot regăsi demnitatea validând dorința de apropiere emoțională și capacitatea de a împărtăși reciproc și vulnerabil intimitatea. Recunoscând că „acasă” este un dor legitim, Racii se pot simți mândri să împărtășească visele și ideile lor de casă și familie. Ei pot permite altora să știe că, sub coaja lor de competență, sunt suflete extrem de sensibile, care pot fi tăiate profund de insensibilitate. Racii excelează atunci când „acasă” este un loc în care toată lumea se simte protejată.

Leu/ Ascendent în Leu

Leii pot simți rușine că vor să fie adorați și iubiți atât de mult încât să devină consumați de dramă. Ei au o nevoie profundă de a fi pe tronul admirației altora. Ei pot găsi demnitatea în acele nevoi profunde realizând că dorința de iubire este cel mai natural lucru din lume. Învățarea modului de a face din iubirea de sine culmea împlinirii este cheia. Leii ne amintesc că, în bucurie și în celebrarea diferențelor, putem fi toți uniți.

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Fecioara poate simți rușine că se simte imperfectă și că nu reușește să trăiască la înălțimea virtuților și standardelor imposibile. Fecioarele se luptă cu critici intense asupra lor, dar și asupra celorlalți, ceea ce îi face să se simtă rușinați. Aceștia pot regăsi demnitatea realizând că această căutare a perfecțiunii este frumoasă și că drumul spre perfecțiune este pavat cu defecte din care ai ce învăța. Fecioarele pot fi sprijinul tuturor prin logica lor și prin felul în care pot rezolva problemele. 

Balanță/ Ascendent în Balanță

Balanțele pot simți rușine că vor să fie plăcute atât de mult încât sacrifică autenticitatea pentru validarea socială. Se simt rușinați că răspund prea mult la ce vor ceilalți și de modul în care își îmbină identitățile cu cine sunt ei de fapt. Aceștia pot regăsi demnitatea realizând că armonia și colaborarea sunt valori frumoase. Își pot aminti că, dacă cer mai întâi ce au nevoie și ce doresc, șansa de echilibru crește. Energia Balanței este cea mai bună ca mediator. Ei pot deține un centru ferm în timp ce tolerează puncte de vedere profunde și extreme și caută locuri de înțelegere.

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Scorpionii tind spre rușine din cauză că se urăsc. Pentru ei e ca în vorba românească: le e rușine de rușinea lor. Gândurile și sentimentele întunecate cu care se confruntă Scorpionii îi fac să se simtă ca și cum ar fi inumani într-un fel. Ei pot regăsi demnitatea recunoscând că gândurile și sentimentele întunecate sunt motivul pentru care oamenii cunosc lumina. Experiența lor în întuneric este o superputere, mai ales atunci când se ajută pe ei înșiși și pe ceilalți să elibereze aceste sentimente din închisoarea judecății. Scorpionii pot fi energia transformatoare care spulberă iluziile normalității. Aduc la suprafață adevărurile pentru a avea o vindecare profundă.

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Săgetătorii se rușinează să se simtă superiori, cred că știu mai mult decât ceilalți și mai cred și că au părerea corectă asupra tuturor. Îşi pot regăsi demnitatea devenind conștienți că nevoia de a avea dreptate este legată de teama de incertitudine. Frica poate fi o emoție frumoasă atunci când este întâmpinată cu compasiune și curiozitate în loc de o ocolire emoțională. Săgetătorul este luptătorul pentru libertate. Când căutarea adevărului este îmbinată cu compasiunea întruchipată, această energie este eliberare pură.

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Capricornii pot simți rușine în jurul dorințelor lor ambițioase constante de recunoaștere și succes, precum și o rușine secretă pentru sentimentul de fraudă și eșec. Se pot simți rușinați din cauza sentimentelor de inadecvare și a lipsei de control. Se pot ajuta validându-și nevoia ca ceilalți să știe cât efort depun în contribuțiile lor. Capricornii pot aborda sentimentele de eșec și inadecvare ca rezultate naturale ale standardelor înalte și așteptării mai mult de la sine decât este rezonabil. Ei pot ajunge să vadă „eșecul” ca pe un alt cuvânt pentru „învăța și redirecționa”. Capricornul este apogeul administrării în a face față eșecului cu umilință și curiozitate pentru a construi o viață mai bună.

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Vărsătorii se simt rușinați de modurile lor excentrice și neobișnuite de a vedea lumea și de a fi diferiți. De multe ori le este rușine că sunt în contradicție cu colegii lor și că se simt în afara locului social. Aceștia îşi pot recăpăta demnitatea înțelegând cât de importanţi sunt cei din afara normalității pentru dezvoltarea rasei umane. În loc să fie defensivi și rebeli în ceea ce privește viziunea diferită, ei ar putea empatiza și vorbi cu ceilalți despre modurile în care se simt „altfel”. Vărsătorul este vizionar. Când căutarea umanității este întâmpinată cu îngrijirea deschisă a fiecărui individ, acest semn inspiră o lume mai bună.

Pești/ Ascendent în Pești

Peştii pot simți rușine cu privire la sensibilitatea lor emoțională și la dorința lor de a fi salvați de alţii, tocmai de aceea, ei se transformă de multe ori în salvatori. Sunt copleșiți de nevoile sentimentale și dependențe. Ei îşi pot regăsi demnitatea recunoscând că sentimentele sunt întotdeauna o chemare la dragoste și intimitate. Ei pot învăța împreună cu ceilalți cum să găzduiască sentimente într-o poveste mai mare și să găsească sisteme de sprijin pentru a construi structuri reale și de încredere în obiceiurile și viața lor. Peștii reprezintă sentimentul compasiunii divine. Trece dincolo de granițe și sisteme până la miezul suferinței umane. Știe că dacă unul dintre noi nu este liber, niciunul dintre noi nu este cu adevărat liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Ce planetă îți guvernează zodia și ce impact are asupra ta

Planetele au un rol important şi vin cu o energie...

Cum s-a distrat fiecare Zodie la petrecerea Astrosens

Iată că vă prezentăm acest moment magic al petrecerii...


Cele mai noi articole

Top citite
sursă foto: Pixabay.com

HOROSCOP 2023, astrologul Daniela Simulescu aduce previziunile pentru ANUL VIITOR!

(sursa foto: Pixabay)

Horoscop 2023 Leu

sursă foto: Pixabay.com

Horoscop 2023 Rac

(sursa foto: Pixabay)

Horoscop 2023 Pești