Zodiacul chinezesc, baza deciziilor a milioane de oameni. De ce este atât de important?
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Astrologia sau horoscopul chinezesc sunt o parte foarte importantă din tradiţia chineză, iar ShaoLan Hsueh, autor şi antreprenor, explică tot ce trebuie să ştii despre acest domeniu fascinant, care determină deciziile de viaţă a milioane de oameni:

Ai fost vreodată întrebat care este semnul tău în zodiacul chinezesc?

Dacă spui că eşti o "Maimuţă", cunoscătorii vor şti şi vârsta pe care o ai. De fapt, a întreba semnul zodiacal chinezesc este un mod politicos de a întreba care este vârsta unei persoane.

Mai mult, atunci când dezvălui semnul tău chinezesc eşti evaluat. Încep judecăţile despre norocul sau ghinionul tău, personalitatea ta, nivelul tău în carieră şi ce vei realiza în următorul an.

Dacă dezvălui semnul tău şi al partenerului, alţii îşi pot face o imagine despre viaţa voastră privată.

Poate nu crezi în zodiacul chinezesc, iar pentru că un sfert din populaţia planetei este influenţată de acesta, ar fi un lucru înţelept să nu crezi. 

Deci, ce este de fapt zodiacul chinezesc?

Mulţi vestici cred în zodiacul greco-roman, cel în care semnele sunt divizate în 12 luni. Dar zodiacul chinezesc este diferit. Este un ciclu de 12 ani marcat de animale - începând cu Şobolanul şi terminând cu Porcul - şi nu are nicio asociere cu constelaţiile.

De exemplu, dacă ai fost născut în 1975, eşti un Iepure.

Strămoşii noştri chinezi au realizat un construct teoretic complicat bazat pe Yin şi Yang, cele cinci elemente şi cele 12 sene zodiacale. În decursul a mii de ani, această cultură populară a afectat deciziile majore a milioane de oameni, precum numele, mariajul, naşterea copiilor şi atitudinea faţă de ceilalţi oameni. Iar cele mai multe implicaţii sunt uimitoare.

Chinezii cred că anumite semne animale se înţeleg mai bine cu celelalte, aşa că părinţii aleg anumiţi ani pentru naşterea copiilor pentru că ei cred că un efort de echipă având combinaţia potrivită de semne animale pot oferi prosperitate familiei. Ne uităm la zodiac chiar şi înainte de a intra în relaţii romantice.

Eu sunt Porc, deci ar trebui să am relaţii romantice perfecte cu Tigri, Capre şi Iepuri.

Chinezii cred că anumite animale sunt inamice în mod natural.

Ca Porc, trebuie să am grijă cu cei din zodia Şarpe.

Credem că anumite animale sunt mai norocoase decât celelalte, precum Dragonul. Spre deosebire de tradiţia vestică, Dragonul chinezesc este un simbol de putere şi bogăţie. Este visul tuturor să aibă un copil Dragon. Părinţii lui Jack Ma trebuie să fi fost foarte mândri. Şi ei nu sunt singurii.

În 2012, în Anul Dragonului, rata natalităţii în China, Hong Kong şi Taiwan a crescut cu 5%, cu un milion de copii mai mult. Cu o preferinţă tradiţională pentru băieţi, proporţia din acel an a fost de 120 de băieţi la 100 de fete. Când acei băieţi Dragon vor creşte, vor avea parte de mai multă competiţie în dragoste şi pe piaţa muncii.

Potrivit informaţiilor BBC şi ale guvernului chinez, în ianuarie 2015 a avut loc o creştere a naşterilor prin cezariană. De ce? Era ultima lună a anului Calului. Este pentru că le plac atât de mult Caii sau pentru că nu vor să aibă copii în zodia ghinionistă a Caprei?

Dacă eşti în zodia Capră, nu te simţi prost. Sunt foarte mulţi oameni de succes născuţi în acest semn. Nu par a fi rataţi în ochii mei.

Tigrul este, iarăşi, un semn indezirabil, din cauza temperamentului său volatil. Multe regiuni chinezeşti au avut o scădere a natalităţii în acei ani.

Poate mulţi ar trebui să considere zodiacul în sens invers, întrucât oamenii născuţi în zodia Tigru vor avea parte de mai puţină competiţie. Probabil ei sunt cei mai norocoşi. 

M-am uitat la topul Forbes cu cei mai bogaţi oameni din lume şi este interesant că exact oamenii născuţi în cele mai indezirabile semne din zodiac, Tigrul şi Capra, sunt pe primele două locuri din top, mai sus decât Dragonul.

Aşa că am putea considera că mai puţină competiţie este mai bună.

Un lucru important de menţionat: mulţi chinezi fac decizii financiare pe baza indexului zodiei sale.

Deşi credinţa şi tradiţia astrologiei chineze sunt vechi de mii de ani, trendul utilizării lor în luarea deciziilor importante nu a fost atât de ridicat până acum câteva decenii.

Strămoşii noştri erau prea ocupaţi să supravieţuiască sărăciei, secetei, foametei, bolilor şi războiului civil.

Şi în sfârşit, chinezii au timpul, situaţia financiară şi tehnologia necesară pentru a crea o viaţă ideală pe care şi-au dorit-o dintotdeauna.

Decizia colectivă a 1.3 miliarde de oameni a cauzat fluctuaţii în economie şi în cererea pe piaţă, de la servicii de sănătate şi educaţie, până la proprietăţi şi bunuri de consum.

Cum China joacă un rol important în economia globală şi geopolitică, deciziile făcute pe baza zodiacului şi a altor tradiţii chinezeşti ajung să aibă un impact asupra lumii întregi. 

Cine este ShaoLan Hsueh

ShaoLan Hsueh este autor, proiectant, capitalist de risc, antreprenor tehnologic, gazdă podcast, vorbitor și creator al sistemului de învățare a limbii chineze Chineasy.

Urmăreşte aici întregul său discurs TEDTalk despre horoscopul chinezesc:

sursa foto: Vintage vector created by callmetak - www.freepik.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...

Chiromanție. Ce spune linia iubirii despre emoțiile tale?

Adesea considerată una dintre cele 3 linii cele mai...


Top citite
Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel