Vești importante de la Mercur direct pentru Berbec, Rac, Balanță și Capricorn
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data actualizării:
Data publicării:
Mercur, planeta gândirii și a planificării, mai este retrogradă până mâine, pe 18 ianuarie. Iată că din a doua parte a lunii ianuarie, putem începe să vedem și o parte mai roz a acestui an. Însă, iată ce vești are Mercur în această săptămână pentru cele 4 zodii: Berbec, Rac, Balanță și Capricorn.

Pe 18 ianuarie, Mercur își va relua mersul direct în semnul Capricornului. Ne reamintim că și-a început retrogradarea pe data de 29 decembrie 2022. Dar efectele pot dura până pe 11 februarie! De mâine încolo ne vom putea organiza viața așa cum ne dorim. Nu va trebui să ne mai lovim de probleme din trecut.

Gândirea va fi pragmatică, deci nu ne vom mai lăsa furați de peisaj și vom putea lua decizii importante. Doar cu responsabilitate și asumare. Putem spune că a doua parte a lunii va fi mult mai bună, dat fiind faptul că Marte și Mercur sunt directe. 

Berbec/ Ascendent în Berbec

Marte, guvernatorul tău și-a oprit retrogradarea în semnul Gemenilor zilele trecute, așa că acesta este un aspect bun. Este un moment optim să începi să te recalibrezi. Când Mercur o să-și oprească retrogradarea în Casa a 10-a, o să ai mai multă ambiție și începi să te miști mai cu spor.

Pot veni și foarte multe evenimente neașteptate, însă ai în sfârșit energia și curajul să fii de acord cu ajustările din viața ta. Dacă până acum te-ai frustrat și te-ai enervat, de acum încolo lucrurile vor merge într-o direcție mult mai bună.

Intrarea Soarelui în Casa a 11-a te invită să fii mult mai sociabil, să ieși în oraș, să petreci mai mult timp cu oamenii dragi, să interacționezi cu alții și să ceri ajutorul. Ai nevoie de prospețime, care nu poate veni decât cu ajutorul celorlalți. Fii mai deschis și mai optimist. Este o perioadă bună și pentru cursuri și educație.

Rac/ Ascendent în Rac

Luna Nouă de pe 21 ianuarie se va petrece în Casa 8-a. De aceea, nu este o săptămână care să-ți placă foarte mult, pentru că sunt mai degrabă zile în care să dai energie celor din jur, mai ales că Luna este guvernatorul tău. 

Tinzi să trăiești la extreme și orice poate declanșa în tine o emoție. Ești atât de sensibil și de vulnerabil pe dinăuntru, încât orice o să te atingă, fie că vine din partea mamei, a partenerului sau unei alte persoane. Mercur își va opri retrogradarea în Casa a 7-a. 

Cu Jupiter în Casa a 10-a, trebuie să înveți să te dezlipești de alții și să nu te mai declanșezi din nimicuri, pentru că pierzi timp prețios cu supărări și victimizări. Poți începe să te gândești la ce poți să renunți. Cu Lilith în Casa a 2-a, merită să pui mai mult accent pe propria valoare.

Balanță/ Ascendent în Balanță

Mercur își va opri retrogradarea în Casa a 4-a, Saturn este în continuare în Casa a 5-a și Jupiter în Casa a 7-a. Asta înseamnă că prima parte a anului este axată îndeosebi pe partea relațională. Mulți dintre voi pot merge către partener, căruia să îi spună că lucrurile nu mai funcționează. Să faceți ceva în acest sens. Poți face asta timp de trei luni, cât astrele te ajută.

Poate că nu mai există scântei că la început, dar lucrurile pot fi rezolvate ușor ușor. Doar ai încredere și fă primul pas spre rezolvare. Te poți reinventa în cuplu. Pentru cei singuri, aspectele sunt foarte bune, dar nu sunt favorabile pentru aventuri. Cunoaște oameni și construiește relații pas cu pas.

Pe lângă faptul că poți lucra în relație, pentru vindecare, ai șansa de a lua decizii în următoarele luni, mai ales dacă în ultimele luni ai tot tras de diferite situații și nu s-a întâmplat nimic. Este adevărat că ai nevoie de mult curaj ca să-ți dai seama că nu mai merge ceva, dar trebuie.

Capricorn/ Ascendent în Capricorn

Mercur își oprește retrogradarea în semnul tău, așa că, pe scurt, îți merge mintea mult mai bine! Mai renunți la interiorizare, ești mai analitic și mai sigur pe tine. Iei decizii și ești mai asumat.

Mai mult, ești mai curios, pui întrebări și ieși din carapace. Marte nu mai este retrograd în Casa a 6-a, este în mers direct, dar stres va fi în continuare. Poate că forțezi anumite proiecte și încerci să te implici în mai multe direcții.

Până în martie, ar fi bine să folosești principiul "mai puțin înseamnă mai mult", mai ales din punct de vedere profesional, fiindcă ai tendința să te aglomerezi. 

Este cel mai potrivit moment să te ocupi de investigațiile medicale, pentru că Marte este în mers direct și nu mai pot apărea greșeli sau erori. Odată cu Luna Nouă de pe 21 ianuarie, gândește-te ce s-a schimbat în viața ta din punct de vedere financiar în ultimii ani.

Îți recomandăm și: Mercur retrograd până la 18 ianuarie. Ce LECȚIE a vrut să ne ofere planeta negocierii și a comunicării?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie va avea de împărțit multe reproșuri!

freepik.com

Săptămână de foc pentru trei zodii. Două au de muncă în relații, iar alta se supără la serviciu

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care va fi masochistă

pixel