TREI rețete delicioase pe care le poți pregăti în timpul verii. Inspiră-te și tu!
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Iată câteva rețete de vară delicioase pe care le poți încerca!

Salată de roșii și castraveți

Ingrediente:

- 4-5 roșii mici, tăiate cuburi

- 2 castraveți, tăiați cuburi

- 1 ceapă roșie, tocată mărunt

- 1 ardei gras, tăiat cuburi

- 200 g brânză feta, sfărâmată

- Măsline negre, după gust

- Ulei de măsline

- Oțet balsamic

- Sare și piper

Instrucțiuni:

Într-un bol mare, amestecă roșiile, castraveții, ceapa, ardeiul gras și brânza feta. Adaugă măslinele și condimentează cu sare și piper. Stropește salata cu ulei de măsline și oțet balsamic, după gust. Amestecă ușor și servește imediat.

Tocăniță de legume cu carne

Ingrediente:

- 500 g carne de porc sau vită, tăiată cuburi

- 2 cepe mari, tocate

- 2 morcovi, tăiați rondele

- 2 dovlecei, tăiați cuburi

- 2 ardei grași, tăiați fâșii

- 4 roșii, tăiate cuburi

- 3 căței de usturoi, tocați

- Ulei de măsline

- Sare și piper

- Mărar proaspăt, tocat

Rețete de smoothie sănătoase și răcoritoare pentru copii. Încearcă-le vara asta!

Instrucțiuni:

Încinge uleiul de măsline într-o oală mare și prăjește carnea până se rumenește. Scoate-o din oală și pune-o deoparte.Adaugă ceapa și usturoiul în oală și călește-le până devin aurii.Adaugă morcovii și dovleceii și lasă-le să se călească preț de câteva minute.

Adaugă ardeii grași și roșiile în oală. Acoperă și lasă legumele să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 15-20 de minute.

Pune carnea prăjită înapoi în oală și amestecă bine. Condimentează cu sare și piper după gust.Lasă tocănița să fiarbă la foc mic pentru încă 10-15 minute, până când carnea este fragedă și toate aromele s-au combinat. Presară mărarul proaspăt tocat înainte de servire.

Cinci greșeli pe care le faci când gătești OREZ. Cât timp se FIERBE, de fapt

Frigărui de legume și pui

Ingrediente:

- 500 g piept de pui, tăiat cuburi

- 1 ardei gras, tăiat cuburi

- 1 ceapă roșie, tăiată cuburi

- 1 dovlecel, tăiat cuburi

- 8-10 ciuperci, curățate

- Sare și piper

- Ulei de măsline

- Suc de lămâie

- Condimente opționale (boia dulce, curry, ierburi aromatice)

Instrucțiuni:

Înfige bucățile de carne și legume alternativ pe frigărui, în ordinea preferată.

Condimentează frigărui cu sare, piper și condimentele preferate. Încinge grătarul sau o tigaie grill și unge-l cu puțin ulei de măsline. Pune frigăruile pe grătar și lasă-le să se rumenească și să se gătească uniform pe toate părțile. Stoarce puțin suc de lămâie peste frigărui în timpul gătirii, pentru a adăuga prospețime. Servește frigăruile cu sosuri de preferință, salată sau pâine de usturoi.

Sperăm că aceste rețete te inspiră să pregătești mâncăruri delicioase în timpul verii! Bucură-te de preparatele proaspete și pline de culoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

freepik.com

Ultima retrogradare a lui Mercur din 2024! Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Horoscop de weekend. Taurii primesc înțelepciune, iar Cupidon și Fecioarele fac un pact!

pixel