Curiozități astronomice ale lunii decembrie - Solstițiul de iarnă și Geminidele sunt doar câteva dintre ele!
Îți plac urzicile? Ai putea să încerci aceste preparate!
1. Supă cremă de urzici
Ingrediente pentru 13 porții:
urzici - 4 pahare
sare și piper negru, după gust
ulei de măsline - 1 lingură
unt - 1 lingură
ceapă - 1 bucată
țelină - 1 bucată mică
cartof - 4 bucăți
apă - 6 pahare
frunza de dafin - 1 bucată
cimbru uscat - 1 lingură
suc de lămâie - 1 lingură
smântână - 3 linguri
O oală mare cu apă, ușor sărată, se pune la fiert. Pregătește un castron mare de apă cu gheață. Pune urzicile în apă clocotită pentru 2 minute. Apoi transferă-le cu un clește în castronul cu apă și gheață și pune-le repede într-o strecurătoare.
Încinge uleiul de măsline și untul într-o cratiță la foc mediu. Ceapa și țelina se spală și se toacă fin, apoi se pun în tigaia cu ulei și se prăjesc până se înmoaie, aproximativ 5 minute.
Adaugă cartofii tocați, apa (poți folosi bulion de carne), frunza de dafin, cimbrul și sarea. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de 5 minute.
Adaugă urzicile în oala cu supă și gătește la foc mic 15 minute sau până când cartofii sunt fragezi.
Scoate frunza de dafin din oală. Amestecul se transformă într-un piure, folosind un blender. Potrivește supa cu sare după gust. Adaugă piper măcinat și suc de lămâie. Înainte de a servi supa pe masă, se adaugă smântâna. Poftă bună!
Supă cremă de dovleac. Cori Grămescu, REȚETĂ simplă
2. Smoothie cu urzici
– 130 de grame urzici (curățate, spălate și stoarse de zeamă)
– 300 ml suc de mere
– 2 banane mari, coapte
– o jumătate de lămâie
– o pară
– 6 grame ghimbir fără coajă
– 1 kiwi
Adaugă toate aceste ingrediente într-un blender și bea conținutul. Sănătate curată!
Rețetă gustoasă de post - Prăjitură cu morcov și mere
3. Ciulama de urzici cu usturoi
- Câteva legături de urzici
- O ceapă albă
- 2 căței de usturoi
- O lingură de făină
- 2 linguri de ulei
- Sare și piper, după gust
Pune la fiert o oală mare, cu apă și sare. Între timp, curăță și spală bine urzicile, folosind apă rece. Când apa începe să fiarbă, pune urzicile și lasă-le la fiert preț de 15 minute. Când se fierb urzicile, strecoară-le bine de zeamă, dar nu o arunca. Mixează totul într-un blender, până când ajunge la o consistență de piure. Apoi adaugă sare, piper și o lingură de făină. Amestecă bine.
Când devine o compoziție omogenă, lasă puțin deoparte preparatul. Între timp, taie ceapa și călește-o puțin. Peste ceapa călită, trebuie să adaugi piureul de urzici, cu cel puțin o ceșcuță din zeama păstrată de la fierbere. Amestecă încet, la foc mic, preț de aproximativ 10 minute. La final, pune usturoiul tocat mărunt și amestecă încă o dată. Ciulamaua de urzici este gata!
Dacă vrei, servește ciulamaua cu un ou prăjit și cu o porție de mămăligă caldă.
Îți recomandăm și: TREI rețete pentru zilele cu dezlegare la pește. Încearcă-le și tu!
Sursa: DC News, Doc.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată ce rugăciuni poți rosti...
Manipulatorii folosesc tactici...
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Încrederea este o piatră de...