TREI acatiste puternice pentru descoperirea adevărului și a dreptății divine
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Iată trei acatiste considerate puternice pentru aflarea adevărului, fiecare adresat unui sfânt cunoscut pentru ajutorul său în căutarea adevărului și a dreptății!

În viața de zi cu zi, ne întâlnim cu momente în care dorim să descoperim adevărul și să ne ghidăm pașii pe drumul corect. În astfel de momente, rugăciunea devine un mijloc de a căuta lumina divină și de a primi îndrumare către adevăr. Iată trei acatiste puternice pe care le poți rosti pentru a obține ajutor în descoperirea adevărului.

Acatistul Sfântului Mare Mucenic Mina

Sfântul Mina este cunoscut drept ocrotitor al celor nedreptățiți și ajutător în aflarea adevărului. Acatistul său este spus de cei care se află în situații dificile, în căutarea dreptății și adevărului.

„Sfinte Mare Mucenice Mina, apărător al celor asupriți și nedreptățiți, tu care ai suferit pentru adevăr, te rugăm ajută-ne să descoperim adevărul în viața noastră și să fim luminați în tot ce întreprindem.”

Condac 1

Folositor și ajutător mare te-ai arătat lumii în primejdii, mucenice, că pe mulți i-ai izbăvit de pagube: furii urmărind, pierderile depărtându-le și celor ce aleargă la tine cu credință, împlinind cererea lor; pentru aceasta te rugăm, fii milostiv și nouă care îți cântăm: Bucură-te Sfinte Mare Mucenice Mina, mult-pătimitorule.

Condac 2

Biruitor grabnic te-ai făcut prigonitorilor celor ce voiesc a răpi munca săracului amărât de soartă și a stinge ființa lui, fiind amenințat de întâmplări; pentru aceasta cântăm: Mărire ție, mucenice, și lui Dumnezeu laudă: Aliluia!

Condac 3

Dreptatea și pacea având în cugetul tău, ai părăsit tabăra Frigiei, nemaiputând suferi ca să vezi închinarea idolească; pentru aceasta, suindu-te în munte, cu post și cu rugăciuni ți-ai curățit sufletul de păcate și te-ai întărit în credința Domnului nostru Iisus Hristos, cântând: Aliluia!

Condac 4

Fericita credință a Răsăritului ridicând în sfârșit crucea între popoarele păgânești, după căderea tiranilor vrăjmași ai creștinătății, s-a zidit în Alexandria biserica ta, sfinte, de către un iubitor de Hristos cetățean, în vremea lui Constantin împăratul; și acolo s-au adus rămășițele moaștelor tale, cărora ne închinăm cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

Condac 5

Hrană de mântuire vieții noastre trimite-ne nouă de la Dumnezeu, sfinte, ca să nu pierim de mulțimea patimilor ce se îndesesc în noi cu prisosință, că păcătoși suntem; dar care păcat sau ce mulțime de greșeli poate covârși vreodată nemărginita milostivire a lui Dumnezeu, având rugători cetele mucenicilor, cu care dimpreună cântăm lui Dumnezeu: Aliluia!

Condac 6

Evreul care era asuprit de creștin, prin tăinuirea banilor ce îi lăsase spre păstrare la el până la întoarcerea sa, s-a botezat văzând minunea, când i-ai descoperit adevărul; iar creștinul, îngrozindu-se de fapta ce făcuse spre vătămarea sufletului pentru iubirea de argint, s-a pocăit, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

Condac 7

Lanțurile fermecătoare ale diavolului cu care înfășoară sufletele cele slabe spre a le trage la el, cum s-ar putea sfărâma de nu am avea cugetul lucrător spre mântuire; acesta dar, întărindu-se de către puterea sfinților mucenici aleși de Dumnezeu, risipește negura înșelăciunii și dezleagă legăturile vicleanului prin pocăință, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

Condac 8

Numele tău, mai mult decât oricare altul dintre sfinți, s-a făcut creștinilor mai dorit, Mina, pentru aflarea grabnică și îndestularea a orice păgubiri suferite de dânșii; pentru care și astăzi pătimind cei ce stau înaintea icoanei tale cu credință, se roagă a te milostivi spre ei, mângâindu-i și îndeplinind cererea lor, ca să-ți aducă laudă, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!

Condac 9

Patimile cu care tu ai pătimit să ne fie în ajutorul patimilor noastre și rănile trupului acoperământ durerilor ce ne tulbură toată odihna; dă-ne dar în primejdii, răbdarea ta, sfinte, ca printr-însa să dobândim mântuirea sufletului și întărirea neputințelor noastre spre a cânta lui Dumnezeu: Aliluia!

Condac 10

Rămășițele călătorului omorât de gazda făcătoare de rău, spre a-i lua aurul cu care mergea la biserica ta, tăindu-l bucăți și îngropându-l în grădina sa, tu l-ai dezgropat a doua zi, refăcându-l precum a fost și dându-i viață, de care minune îngrozindu-se ucigașul, a căzut la picioarele tale cu lacrimi rugându-se să nu-l pierzi. Iar călătorul, deșteptat ca din vis după moarte, a dat lui Dumnezeu laudă, cântând: Aliluia!

Condac 11

Taina aceasta mare a sfintei pronii, care prin tine s-a săvârșit, Mina, putându-se reface trupul cel tăiat în bucăți al călătorului ucis și a se aduce iarăși la viață, este de nepătruns; pentru care, minunându-ne de darul ce ți s-a dat ție de la Dumnezeu, cu credință cântăm: Aliluia!

Condac 12

Văzându-se Sofia, o femeie oarecare din părțile Fecozaliei, care venea la biserica ta să se închine, amenințată a fi batjocorită pe cale de un oștean, a cerut de la tine ajutor cu glas, și îndată ai izbăvit-o de năvălirea aceluia, vădindu-l cu rușine către mai mulți; după care femeia a dat lui Dumnezeu laudă, cântând: Aliluia!

Condac 13

O, Preafericite Mucenice Mina! Ascultă rugăciunea noastră ce-ți aducem din toată inima, ca să ne izbăvești pe noi de boli și de primejdii, spre a cinsti pomenirea ta și a mărturisi minunile, pe care cu puterea darului Sfântului Duh, le faci nouă celor ce cu credință cântăm: Aliluia!

Acatisul Sfântului Ioan Botezătorul

Sfântul Ioan Botezătorul este considerat unul dintre cei mai mari prooroci și mărturisitori ai adevărului. Acatisul său este recomandat atunci când căutăm curajul de a rosti și a trăi în adevăr.

„Sfinte Ioan Botezătorule, glas al celui ce strigă în pustie, ajută-ne să găsim adevărul și să mărturisim dreptatea, fără teamă, în fața oricărei încercări.”

Acatisul Sfântului Nectarie din Eghina

Sfântul Nectarie este cunoscut pentru minunile sale și ajutorul oferit celor aflați în necazuri, inclusiv în descoperirea adevărului. Acatisul său este citit de cei care au nevoie de luminare și discernământ.

„Sfinte Nectarie, făcătorule de minuni, care ai fost luminat de Duhul Sfânt, roagă-te pentru noi să primim înțelepciunea de a discerne adevărul și să fim călăuziți în toate faptele noastre.”

Recitarea acestor acatiste cu credință și smerenie poate aduce luminare și ajutor divin în căutarea adevărului.

Ce se întâmplă după ce murim? Un medium spiritual ne răspunde!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Ce este psihoza spirituală? Cauze și prevenire

Ai auzit de psihoză spirituală? Este un lucru care se...



Cele mai noi articole

2025. An cu forță, curaj și oportunități pentru Taur și Rac

Aceste două zodii vor avea multe de pătimit în 2025,...


Top citite
Sursă foto: Freepik

Venus în Scorpion până pe 17 octombrie. Iată beneficiile pentru fiecare zodie!

freepik.com

Mai avem o lună cu Pluto în Capricorn! Fraze cheie pentru fiecare zodie

freepik.com

TREI eclipse, o singură toamnă! Una dintre ele va fi precum picătura care ne umple paharul

Freepik.com

PATRU zodii sunt vizate pe 17 septembrie. Două aspecte vă zdruncină din temelii!

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?