Curiozități astronomice ale lunii decembrie - Solstițiul de iarnă și Geminidele sunt doar câteva dintre ele!
Sfânta Marie Mare este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, potrivit Digi24. Sărbătoarea își are originile în Ierusalim, unde se păstrează mormântul Fecioarei Maria. Pe acest loc de veci se află o biserică. În spatele lăcașului de cult se află icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni. Pelerinii o includ mereu în traseul lor turisitic atunci când ajung în Orașul Sfânt.
Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria
Tradiția bisericească spune că sărbătoare este precedată de două săptămâni de post strict. În seara dinaintea Sfintei Mării în toate bisericile au loc slujbe precum Vecernia cu Litie și slujba Utreniei. Acestea două sunt urmate de Prohodul Maicii Domnului.
După data de 15 august începe perioada în care se pot face nunți, au loc multe târguri de toamnă și se fac cele mai multe praznice de pomenire a celor decedați, potrivit publicației mai sus menționate.
Există anumite zone din țară unde data de 15 august este considerată ziua morților. Se organizează pomenirea celor decedați, iar sărbătorirea celor care poartă numele Sfintei Mării se face pe data de 8 septembrie. În alte zone se organizează însă procesiuni religioase, iar numărul participanților ajunge mereu la zeci de mii de oameni.
Dacă ai persoane dragi cu numele de Maria, Marian, sau derivate de la aceste nume, atunci le poți trimite cele mai frumoase mesaje de la mulți ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată ce rugăciuni poți rosti...
Manipulatorii folosesc tactici...
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Încrederea este o piatră de...
Iată câteva previziuni...