Știi să faci diferența între visele profetice și cele subconștiente? Iată ce înseamnă dacă ți le amintești!
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Interpretarea viselor poate fi complicată, dar putem afla multe mesaje din partea Universului.

Ce înseamnă atunci când îți amintește ce ai visat? Iată ce ne spune o specialistă în vise!

Dacă încă îți poți aminti visul a doua zi dimineață, nu a fost un vis. A fost un mesaj. Așa că, dacă îți amintești orice simbol sau ceva ce s-ar fi putut întâmpla în vis, poate a fost un animal, poate a fost ceea ce purtai, caută semnificația mai profundă, pentru că are legătură cu realitatea ta fizică de astăzi. Este un mesaj despre ceea ce trebuie să știi în realitatea ta fizică. Te ajută.

„Simt că nu ne întrebăm suficient despre visele noastre pentru că e atât de ciudat. Mergem altundeva. Suntem într-un loc diferit. Suntem undeva unde nici măcar nu putem percepe pe deplin și suntem altcineva. Am putea fi altcineva. Nici măcar nu știm. Dar ideea este că visul are o semnificație, iar mesajul din vis este pentru tine, pentru a-l interpreta, astfel încât să poți obține idei și cunoștințe despre cum te poți ajuta în realitatea ta fizică.”, spune creatoarea videoclipului.

Vezi aici videoclipul complet. 

Totodată, mai avem o părere și despre visele profetice sau subconștiente. Ce sunt acestea și cum se manifestă?

Dacă visezi în mijlocul nopții, ca de exemplu la ora 2 sau 3 dimineața, acesta este de obicei un vis profetic. Dacă un vis profetic este despre viitor, se simte foarte real. Simți că ești în el și că se întâmplă cu tine. Da. De obicei, acestea apar în mijlocul nopții.

Alte vise vin dimineața devreme, chiar înainte să te trezești. Aceste vise sunt subconștiente. Ele sunt vise de eliberare. Sunt fie frici care apar, fie răni emoționale sau traume care ies la suprafață pentru a fi eliberate. De multe ori oamenii îmi spun: „Chiar înainte să mă trezesc în această dimineață, am visat că bunica mea a murit”, și eu le spun: „Asta e o frică”.

Asta este o eliberare a unei frici. Dacă ai avut acel vis în mijlocul nopții, atunci există o anumită validitate în el. Atunci ți se cere să te conectezi cu ea, să vorbești cu ea, pentru că este posibil să fie o tranziție care urmează să aibă loc.

Vezi aici videoclipul complet.

Iată câteva lucruri interesante despre vise!

  • Interpretarea viselor nu este o știință – Freud a pus accent pe acest aspect, dar astăzi se crede că visele pot fi aleatorii și greu de interpretat. Păstrarea unui jurnal de vise te poate ajuta să le dai propriile semnificații.
  • Visele de dimineață sunt mai ușor de reținut – Faza REM, în care visăm cel mai mult, are loc înainte de trezire, astfel că aceste vise sunt mai vii și mai ușor de memorat.
  • Stresul afectează visele – Stresul ridicat duce deseori la vise urâte sau coșmaruri.
  • Memoriile influențează visele – Experiențele din viața de zi cu zi se strecoară în subconștient, formând baza pentru viitoarele vise.
  • Bărbații și femeile visează diferit – Deși visele pot fi diverse pentru toți, bărbații au mai des vise agresive, în timp ce femeile visează adesea despre respingere sau conversații dificile.
  • Visele negative sunt mai frecvente – Din cauza stresului, visele neplăcute sunt mai obișnuite decât cele pozitive pentru majoritatea oamenilor.
  • O parte a creierului se oprește când visezi – Cortexul prefrontal, responsabil cu rațiunea, este inactiv, ceea ce face ca visele să fie adesea bizare și ilogice.
  • Ești imobil în timpul viselor – Creierul împiedică mișcarea în timpul viselor pentru a preveni acțiuni care ar putea duce la răniri.
    Poți controla visele – Unele persoane pot experimenta visarea lucidă, având control asupra acțiunilor din vis.
  • Majoritatea viselor sunt uitate – Creierul operează la un nivel cognitiv redus în timpul viselor, ceea ce face dificilă reținerea lor după trezire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Lista completă a celor mai comune vise și semnificațiile lor

Ce sunt visele? Cu toții visăm, dar încă nu știm exact...

Ce este psihoza spirituală? Cauze și prevenire

Ai auzit de psihoză spirituală? Este un lucru care se...



Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Freepik

Jupiter retrograd, din 9 octombrie. Previziunile pentru fiecare zodie

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 7-13 octombrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop săptămâna 7-13 octombrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să pună gaz pe foc

pixel