Mercur retrograd din 26 noiembrie. Daniela Simulescu: "Ar fi bine să apelăm la busola interioară și să nu credem pe nimeni!”
Luna „căpșunie” („Strawberry Moon”) este fie ultima Lună Plină a primăverii, fie prima Lună Plină a verii, de data aceasta vorbim, desigur, despre prima Lună Lună plină a verii.
Dacă te întrebi de ce se numește așa, e cât se poate de simplu, cei de la Nasa explică faptul că a primit acest nume, deoarece apare în sezonul în care se coc căpșunele. Cu toate acestea, Luna „căpșunie” nu este neapărat roșie, ci poată căpăta o anumită tentă.
Luna va trece în umbra Pământului care va bloca, astfel, toată lumina directă a Soarelui către Lună, așadar din cauza acestei mișcări și poziționări, Luna va avea un aspect izbitor în nuanțe roșiatice, putând fi uneori chiar „sângerie”.
Pe 14 iunie 2022 avem nu doar o Lună „căpșunie”, ci o super-Lună care va fi mai mare și mai strălucitoare decât de obicei.
Cei din comunitatea astrologilor consideră că super-Luna este acea Lună Plină care se află la 90% de perigeul său, adică la punctul în care Luna aflată în mișcare orbitală se găsește cel mai aproape de Pământ. Această definiție a fost dată de astrologul Richard Nolle în 1979.
În România Luna Plină va atinge punctul maxim la ora 13:52 (ora României), conform datelor oferite de cei de la Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”.
Așadar, lumina Lunii Pline apare atunci când pământul se găsește între Soare și Lună. Luna este la maxim aici.
Cum îi pot folosi energia? Lunile Pline luminează tot ceea ce ne înconjoară - chiar și intuiția noastră. Strălucirea Lunii Pline ne permite să vedem situațiile și relațiile dintr-o perspectivă mai clară. De obicei, Lunile Pline sunt un moment de eliberare. Acum ai șansa să renunți la obiceiuri, să lași situații neplăcute în urmă și să te concentrezi pe vindecare. Există multe ritualuri asociate cu Luna Plină, cum ar fi încărcarea cristalelor și băi relaxante pentru a fi în flux cu universul. La urma urmei, onorăm Luna și toată gloria ei în această fază.
Încă ceva: relațiile interumane pot deveni mai intense în timpul acestei faze lunare. Mai mult decât atât, relațiile pot evolua și crește dacă ambele părți sunt dispuse să lase în urmă problemele din trecut și certurile.
În astrologie, Luna guvernează tărâmul emoțiilor subconștiente (și uneori conștiente) - partea din noi înșine pe care de multe ori nu o putem exprima, dar pe care o simțim la un nivel profund și sufletesc. Semnul tău lunar, sau semnul și amplasamentul în care se afla Luna când te-ai născut, dictează de ce are nevoie sinele tău interior. Dar fața schimbătoare a lunii din cosmos te afectează și pe o bază regulată, mai tangibilă.
De ce exercită Luna o influență atât de puternică? Gândeşte-te astfel: Luna controlează mareele oceanului și suntem compuși din 60% apă. Îi putem simți mișcările în viața de zi cu zi.
Încă din anul 400 î.Hr., medicii și filosofii au dat vina pe lună pentru modificările comportamentale. Cuvântul „lunatic”, la urma urmei, a venit de la ideea că schimbările de stare mentală sunt legate de ciclurile lunare.
Legătura dintre cele două este chiar susținută în tratatele juridice istorice: faimosul jurist britanic William Blackstone a scris că oamenii au câștigat și și-au pierdut capacitatea de a raționa în funcție de fazele schimbătoare ale lunii. Posibilitatea ca oamenii să fie afectați de ciclurile lunii nu este în întregime neîntemeiată.
După cum am menţionat mai sus, mareele oceanului cresc și scad în timp odată cu fazele lunii și cu mai multe specii marine - inclusiv corali de recif și unii pești - au cicluri de reproducere care sunt aproximativ cronometrate până la ciclurile lunare.
Totuși, nu multe studii leagă luna de comportamentul uman și de condițiile de sănătate. Iată ce ne pot spune cercetătorii despre conexiunile care există între oameni și luna plină.
Când luna este plină și strălucitoare, aceasta vă poate afecta calitatea somnului. Într-o analiză din 2014 implicând 319 de persoane care fuseseră îndrumați către un centru de somn, cercetătorii au descoperit că luna plină era asociată cu un somn mai puțin profund și o latență crescută a REM (mișcare rapidă a ochilor).
Latența somnului este perioada dintre momentul în care adormiți prima dată și când intrați în prima etapă a somnului REM. Deci, o latență crescută înseamnă că este nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la somnul REM.
Un studiu realizat în 2015 pe 205 de persoane a descoperit că luna plină poate afecta somnul diferit la bărbați și femei. Multe femei dorm mai puțin și au mai puțin somn REM când faza lunii pline este aproape, în timp ce bărbaţii au mai mult somn REM aproape de o Lună Plină.
Sursă: space.com
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...
Să vedem ce urmează pentru...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...