Semnificația spirituală a fiecărui semn din zodiac. Ce ne spune Capricornul?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Descoperă trăsăturile spirituale ale Capricornului, al zecelea semn zodiacal.

Spunem despre o persoană că este născută în zodia Capricornului, dacă în momentul naşterii sale Soarele se afla în dreptul constelaţiei Capricornului. Odată cu solstiţiul de iarnă, 21 decembrie, se intră în Zodia Capricorn.

Capricornul reprezintă o zodie feminină de pământ, predominant practică, materială, guvernată de planeta Saturn.

Mai mult, în mitologia romană, Capricornul  reprezenta puterea supremă, tatăl tuturor zeilor. Ca semn de pământ, nativul din zodia Capricorn este foarte activ, stăruitor, destoinic pentru a ajunge perfecţiunea materială, fiind în cadrul zodiacului european opus Racului, care îşi canalizează toată atenţia asupra familiei.

Saturn este una dintre planetele cu o putere incredibilă de transformare prin distrugere şi renaştere. Această putere este asociată trecerii timpului. De aceea, dacă un nativ din zodia Capricorn alege să îşi trăiască viaţa la valenţele cele mai înalte ale planetei Saturn, el va dezvolta deosebite abilităţi în legătură cu timpul. 

Semnul Capricornului este cel mai austral, un semn de ambiţie şi de urcare socială, de disciplină, de responsabilitate, de eficienţă, de perseverenţă şi de răbdare!

Chiar dacă uneori ascendenţa lui socială poate fi urmată de o cădere, nu se lasă învins, îşi adună forţele foarte repede şi porneşte din nou la drum, folosindu-se de toate elementele pe care le-a adunat în jurul său.

Cele mai bune cristale pentru Capricorn: Azuritul. Această piatră îl poate ajuta pe Capricorn să se ridice la sinele lui superior și este, de asemenea, o piatră grozavă pentru ca nativii să accepte alți oameni așa cum sunt și să îi invite în viața lor.

Totodată, azuritul definește un puternic stimulent al memoriei și contribuie la înlăturarea blocajelor de comunicare. Cristalul de Azurit susține privirea realității direct în față.

Mantra vindecării Capricornului: „Îmi creez propria realitate”.

Culoarea spiritului Capricornului: Albastru închis.

Vorbește despre profunzimile și inteligența  Capricornului și este o culoare grozavă pentru a-l ajuta să se adapteze la partea sa mai profundă. De asemenea, această cunoaștere este uneori în contradicție cu partea logică a acestui semn zodiacal.

Partea spirituală a Capricornului

Capricornul este un semn practic. Inițial, va fi sceptic la principiile religioase. Însă acești nativi pot fi extrem de spirituali. De obicei, pot face față ca lideri în instituții religioase, deoarece le place perfecțiunea, le place să învețe și știu să privească adânc în textele sfinte.

Ba mai mult, Capricornii au multă certitudine dar și o garanție pe care le-o pot oferi posibililor enoriași. Aceste calități sunt extrem de potrivite pentru aceștia.

Cu toate acestea, trebuie să menționăm că un nativ Capricorn se poate găsi într-o perioadă de profundă neîncredere, în special în anii adolescenței, dar și în tinerețe. S-ar putea să observe că o călătorie spirituală la ei este plină de tot felul de întorsături.

Trebuie să știi că un nativ Capricorn poate avea luni, ani sau chiar decenii în care să nu se implice în practici spirituale active. Însă, Capricornul are o relație strânsă cu partea divină, orice ar însemna acest lucru pentru el.

Pentru Capricorni, timpul petrecut în propria companie este excelentă. Nu se feresc să petreacă timp singuri și chiar dacă nu se caracterizează printr-un sistem de credințe strict, știu că până și un ritual simplu, precum băutul unei cafele în liniște, înseamnă mult pentru starea și confortul lor.

Citește și: Semnificația spirituală a fiecărui semn din zodiac. Ce ne spune Săgetătorul?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Ce rasă de pisică ți se potrivește în funcție de zodie

Cum zodiile au personalități diferite, așa au și...

Calități ale femeii născute în semnul Taur. De ce o iubim?

Prin ce se caracterizează femeile născute în semnul...

ZECE celebrități care au Venus în Pești

Pe 12 martie, Venus a intrat în sensibilul semn al...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
Sursa: pixabay.com

Saturn în mers direct. Previziuni pentru TOATE zodiile, valabile până la final de iunie

Sursa: pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie se află între vis și realitate

Pixabay.com

Berbecii au șansa unui nou început. Taurii ating limite, iar Gemenii vor deveni mai optimiști

Pixabay.com

Vești bune pentru PATRU nativi din zodiacul chinezesc. Cine este favorizat în Anul Dragonului de Lemn?

pixel