Saturn retrograd se apropie! Iată aspecte esențiale despre acest tranzit, pe care merită să le reții
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Pe 29 iunie, Saturn, planeta maturizării și a disciplinei, își începe retrogradarea în Pești. Ce ne aduce acest tranzit?

Saturn retrograd poate fi o perioadă provocatoare, dar și foarte benefică, deoarece oferă oportunități valoroase de creștere personală și profesională prin revizuirea și îmbunătățirea structurilor fundamentale ale vieții noastre.

Saturn retrograd este un fenomen astronomic și astrologic în care planeta Saturn pare să se miște înapoi pe cer, atunci când este privită de pe Pământ. Aceasta este o iluzie optică ce e cauzată de diferențele de viteză și orbită dintre Pământ și Saturn.

În astrologie, Saturn retrograd are o semnificație specială și este asociat cu o perioadă de introspecție și revizuire a responsabilităților și structurii vieții unei persoane. Iată câteva aspecte esențiale despre Saturn retrograd!

Revizuire și reflectare

Este o perioadă bună pentru a reflecta asupra trecutului, pentru a reevalua obiectivele și structurile existente și pentru a corecta greșelile făcute anterior.

Karma și lecții importante

Saturn este asociat cu karma și lecțiile de viață. Perioada retrogradă poate aduce în atenție probleme nerezolvate din trecut și ne oferă oportunitatea de a le aborda și de a învăța din ele.

Responsabilitate și disciplină

Saturn este planeta responsabilității, a disciplinei și a restricțiilor. În timpul perioadei retrograde, s-ar putea să simțim nevoia de a deveni mai serioși și mai organizați.

Încetinirea progresului

Proiectele și planurile ar putea întâmpina întârzieri sau obstacole, ceea ce necesită răbdare și perseverență din partea noastră.

Durata lui Saturn retrograd poate varia, dar în general, acest fenomen apare o dată pe an și durează aproximativ 4-5 luni.

În astrologie, Saturn este asociat cu disciplina, responsabilitatea, structurile sociale, karma și lecțiile de viață. Saturn retrograd pune accentul pe aceste teme, încurajându-ne să reflectăm și să revizuim aceste aspecte în viața noastră.

Impactul acestui tranzit poate varia în funcție de semnul zodiacal în care se află Saturn la momentul retrogradului și de harta natală a fiecărei persoane.

Influența poate depinde și de casa astrologică în care se află Saturn în harta natală a unei persoane. De exemplu, în casa a 10-a (carieră și reputație), Saturn retrograd poate aduce o reevaluare a obiectivelor profesionale.

Care sunt aspectele pozitive?

Auto-disciplină

Când e Saturn retrograd, este o perioadă bună pentru a dezvolta auto-disciplina și pentru a îmbunătăți structurile personale și profesionale.

„Corecții" karmice

Avem oportunitatea de a rezolva probleme karmice și de a învăța lecții importante.

Întărirea structurilor

De asemenea, avem posibilitatea de a consolida fundațiile vieții personale și profesionale, să facem ajustări necesare pentru durabilitate și succes pe termen lung.

Planificare și ajustare

Fii deschis la a face ajustări și îmbunătățiri în toate aspectele vieții tale.

Saturn retrograd până pe 15 noiembrie. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Freepik

Cea mai norocoasă Lună Nouă va avea loc pe 6 iulie! Care sunt cele mai avantajate zodii

Sursa: pixabay.com

Previziuni astrologice a doua jumătate a anului 2024 pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Freepik

Mercur în Leu, din 2 iulie. Previziuni astrale pentru toate zodiile

freepik.com

Lilith în Balanță. Provocări și recomandări pentru fiecare zodie și ascendent până în martie 2025

pixel