Săruturi memorabile de-a lungul istoriei
Autor: Elena Didila
Data publicării:
Un sărut este folosit pentru dragoste, pentru condoleanțe, pentru mângâiere și chiar pentru trădare (gândiți-vă la Iuda). De-a lungul anilor, o serie de săruturi au fost deosebit de monumentale sau memorabile. Iată câteva dintre ele.

Big Brother 2004

În 2004, Big Brother a fost prezentat în Bahrain. După câteva minute din primul episod, Abdel Hakim l-a sărutat pe Kawthar din Tunisia. Acest lucru a jignit cu adevărat valorile și tradițiile culturale, iar spectacolul a fost anulat după doar două săptămâni, potrivit Listverse.

Sute de protestatari s-au adunat pentru a declara că spectacolul a fost ”ne-islamic”, scandând ”Stop Big Brother! Nu indecenței!” în ciuda faptului că producătorii emisiunii au oferit dormitoare separate pentru membrii bărbați și femei ai Casei Big Brother și o cameră de rugăciune. Producătorii Big Brother au spus că serialul va fi relansat când vor găsi alt loc în afară de Bahrain pentru a-l filma.

Sărutul care a stârnit o dezbatere de cenzură

În 1978 a fost difuzat primul sărut pe ecranele de filme indiene. Shashi Kapoor l-a sărutat pe Zeenat Aman în filmul Satyam Shivam Sundaram: Love Sublime. Acest lucru a declanșat un argument major asupra cenzurii. Ministrul șef și actor de film MG Ramachandran a susținut că această scenă de sărut a fost o insultă la adresa cinematografiei indiene. După o luptă acerbă cu Indian Film Censor Board, filmul a continuat să aibă rezultate destul de bune în box office.

Primul sărut inter-rasial la televiziunea americană

În 1968, Star Trek de la NBC (televiziunea americană) a arătat primul sărut interrasial la televizor. Aceasta a fost o descoperire majoră în acest moment și l-a arătat căpitanului Kirk (William Schatner) sărutându-l pe Lt. Uhura (Michelle Nichols).

Acest lucru a provocat o mare controversă – mai ales că sărutul nu a fost voluntar; a fost forțat prin telekineză.

 Când directorii NBC au aflat de sărut, s-au îngrijorat că va enerva posturile de televiziune din sudul profund conservator, așa că au ordonat emisiunii să filmeze două versiuni ale scenei – una cu sărutul și alta fără. După ce au înregistrat versiunea de sărut a scenei, Shatner și Nichols au greșit în mod intenționat la fiecare filmare ulterioară, făcând imposibilă refilmarea. Scena sărutului a fost difuzată.

Cea mai sărutată statuie din lume

Un soldat italian din secolul al XVI-lea a fost sculptat în marmură de Tullio Lombardo și găzduit la Academia de Arte Frumoase din Ravenna, Italia. În anii 1800 a circulat un zvon că, dacă o femeie ar săruta statuia, se va căsători cu un domn minunat. Se spune că aproximativ 5 milioane de femei l-au sărutat pe soldat, iar gura statuii a dezvoltat acum o ușoară nuanță roșie.

Primul sărut înregistrat pe film

Filmul lui Thomas Edison, The Kiss, a fost primul care a arătat un sărut pe film. Filmul din 1896 are o durată de aproximativ 47 de secunde și prezintă o reconstituire a sărutului dintre May Irwin și John Rice din scena finală a musicalului de scenă, The Widow Jones.

Filmul a stârnit un scandal și a provocat editoriale dezaprobatoare ale ziarelor și solicitări la acțiunea poliției în multe locuri unde a fost difuzat.

Sărutul care a lăsat un domn fără nas

În 1837, în Marea Britanie, un domn pe nume Thomas Saverland a încercat să o sărute pe Caroline Newton. Doamna nu a fost interesată și i-a mușcat capătul nasului. Domnul Saverland a dus-o în judecată, dar judecătorul a decis că o doamnă are dreptul să muște nasul unui bărbat dacă nu vrea să fie sărutată. 

Sărutul Vieții

Potrivit Bibliei, Dumnezeu a suflat în om spiritul vieții cu sărutul vieții. ”Și Domnul Dumnezeu a făcut pe om din nămolul pământului și i-a suflat în față suflare de viață și omul a devenit un suflet viu.” [Geneza 2:7]. Cu siguranță acesta este cel mai memorabil sărut dintre toate - pentru că fără el nu am fi aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale 6-12 mai 2024. Cuvinte cheie pentru fiecare zodie/ascendent

Sursă foto: Pexels

Horoscop de weekend pentru Balanță. Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Spiritualitate și acceptare

pixel