Sărbătoare 11 octombrie. Cui îi spui azi "La mulți ani?” Este pomenit ocrotitorul văduvelor și al celor sărmani!
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Azi este pomenit un sfânt făcător de minuni!

Azi îi sărbătorim pe cei care poartă numele de Filip! 

Sfântul Apostol Filip s-a născut în Cezareea Palestinei și a fost unul dintre cei șapte diaconi aleși de către Sfinții Apostoli pentru a sluji Biserica în primii ani de creștinism. A fost un om drept și plin de Duhul Sfânt, iar faptele sale sunt relatate în Faptele Apostolilor.

A fost căsătorit și a avut patru fiice, despre care se spune că au avut darul prorociei, conform mărturiilor din Scriptură (Faptele Apostolilor 21:9).Misiunea sa: În calitate de diacon, el s-a dedicat slujirii săracilor și văduvelor, împlinind cu credință această responsabilitate.

În timpul persecuțiilor declanșate împotriva creștinilor din Ierusalim, Filip s-a mutat în Samaria, unde a devenit un predicator al Evangheliei, reușind să aducă pe mulți la credință. A fost un om plin de râvnă, capabil să predice cu putere, iar lucrarea sa misionară a fost însoțită de minuni, care confirmau învățătura sa.

Unul dintre cele mai cunoscute evenimente legate de activitatea sa este convertirea famenului etiopian, un slujitor al reginei Candace, care, după ce a auzit despre Iisus, a cerut să fie botezat de Filip. Această poveste, descrisă în Faptele Apostolilor 8:26-39, arată modul în care Sfântul Filip a fost călăuzit de Duhul Sfânt pentru a aduce mântuirea și celor din locuri îndepărtate.

Sfântul Filip a fost considerat făcător de minuni, iar misiunea sa a avut un impact profund asupra oamenilor pe care i-a convertit.

Persoanele decedate știu să trimită semne. Privește mai atent, poate ești urmărit!

Rugăciune către Sfântul Apostol Filip, făcătoare de minuni:

"Sfinte Apostole Filip, slujitor ales al lui Hristos și prieten al Domnului, tu care ai predicat cu râvnă Evanghelia Mântuirii și ai luminat inimile oamenilor prin învățăturile tale, mijlocește pentru noi la tronul lui Dumnezeu.

Roagă-L pe Milostivul Hristos, ca prin rugăciunile tale să dobândim iertare de păcate, întărire în credință și harul de a urma calea dreptății și a sfințeniei. Fii alături de noi, Sfinte Filip, în necazuri și încercări, și revarsă asupra noastră ajutorul tău cel puternic, ca să fim păziți de toate cursele vrăjmașilor văzuți și nevăzuți.

Prin puterea rugăciunilor tale, binecuvântează-ne cu sănătate, pace sufletească și dragoste către aproapele nostru. Ajută-ne să înfăptuim voia lui Dumnezeu și să ne învrednicim de fericirea veșnică în Împărăția Sa cea cerească. Amin!”

Rugăciuni scurte pentru noroc, îndrumare și înțelepciune. Caută binecuvântarea divină în viața ta!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Lista completă a celor mai comune vise și semnificațiile lor

Ce sunt visele? Cu toții visăm, dar încă nu știm exact...



Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Freepik

Previziuni astrologice a doua jumătate a lunii octombrie 2024. Ce va aduce Superluna Plină pentru fiecare zodie

Sursa: pixabay.com

Jupiter retrograd. Previziuni pentru TOATE zodiile, valabile până în februarie 2025

Sursă foto: Freepik

Mercur în Scorpion, din 13 octombrie. Ce lecții aduce pentru fiecare zodie?

Sursa: pixabay.com

Final de an controversat pentru TREI zodii. Până la Revelion, trec prin crize amoroase și mari compromisuri în cuplu!

pixel