Rețete delicioase pentru tiramisu. Iată cum le pregătești!
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Iată ce rețete de tiramisu poți încerca!  

Tiramisu, rețeta dietetică

Ingrediente

20 ml apă fierbinte

2 linguriţe de brandy sau amaretto

1 lingură de ness, espresso

1 lingură de zahăr brun

1 cutie brânză ricotta (este săracă în calorii)

10 gr zahăr brun

10 ml lapte degresat

1/2 linguriţă de extract de vanilie

1 pungă de pişcoturi (foloseşti câte vrei din ele)

250 ml cafea concentrată rece

1 lingură de brandy sau lichior

1-2 linguri de cacao pentru pudrat

Cum se prepară?

Într-un bol amestecă 20 ml de apă fierbinte cu 2 linguriţe de brandy sau amaretto, o lingură de pudră de espresso instant şi o lingură de zahăr brun. Foloseşte mixerul pentru a garanta textura uniformă şi pufoasă a cremei, potrivit trenda.ro. Într-un alt bol, tot cu ajutorul mixerului, amestecă o cutie de cremă de brânză degresată cu 10 gr de zahăr brun. Adaugă 10 ml de lapte degresat şi o jumătate de linguriţă de extract de vanilie în mixtură. Foloseşte o spatulă pentru amestecarea celor două aluaturi.

Înmoaie pişcoturile în 250 ml de cafea concentrată rece şi adaugă puţin brandy sau lichior Amaretto. Aranjează pişcoturile în tava tapetată cu hârtie de copt. Întinde jumătate din cremă pe pişcoturi, pudrează cu cacao. Apoi, pune încă un strat de pişcoturi, cacao şi crema rămasă. Pe deasupra aplică încă un strat de cacao pudră pentru decor.

O porţie ( ~ 100 gr ) din această prăjitură dietetică conţine 175 calorii.

Ce cocktailuri de vară poți pregăti la tine acasă? 3 rețete simple și gustoase

Tiramisu gustos

Ingrediente

24 de pișcoturi

475 ml de cafea espresso, răcită

250 g de mascarpone

3 ouă (albușurile și gălbenușurile separate)

100 g de zahăr

1 linguriță de extract de vanilie

2 linguri de cacao pudră

Instrucțiuni:

Începe prin pregătirea cafelei espresso. Las-o să se răcească complet înainte de a o folosi în rețetă.

Într-un bol mare, amestecă gălbenușurile cu zahărul și extractul de vanilie. Bate-le bine până când obții o compoziție omogenă și pufoasă.

Adaugă mascarpone în bolul cu amestecul de gălbenușuri și amestecă până când se încorporează complet.

Într-un alt bol curat, bate albușurile de ou până când obții o spumă tare. Apoi, adaugă treptat spuma de albușuri peste compoziția de mascarpone și gălbenușuri. Amestecă atent, folosind mișcări circulare de jos în sus, pentru a păstra spuma.

Într-un vas dreptunghiular sau o tavă potrivită, pregătește un strat de pișcoturi înmuiate în cafea. Asigură-te că acoperi baza vasului într-un singur strat.

Pe stratul de biscuiți, adaugă jumătate din compoziția de mascarpone. Nivelează cu o spatulă pentru a obține un strat uniform.

Adaugă un alt strat de pișcoturi înmuiate în cafea peste compoziția de mascarpone.

Acoperă biscuiții cu restul compoziției de mascarpone, iar apoi nivelează cu spatula.

Cerni cacao pudră deasupra stratului de mascarpone. Poți folosi o sită fină pentru a obține un strat uniform de cacao.

Acoperă vasul cu folie de plastic și lasă tiramisu-ul să stea în frigider timp de cel puțin 4 ore sau, ideal, peste noapte. Acest lucru va permite să se înmoaie pișcoturile și să se contopească aromele.

Înainte de servire, presară puțină cacao pudră suplimentară pe deasupra și taie tiramisu-ul în bucăți.

Citește și: Prăjitură simplă cu lapte, ouă și smântână. Rețeta ușoară

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

freepik.com

Ultima retrogradare a lui Mercur din 2024! Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Horoscop de weekend. Taurii primesc înțelepciune, iar Cupidon și Fecioarele fac un pact!

pixel