21 Noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii. Rugăciunea plină de har de rostit AZI!
În organism, după 40 de ani, apar procese greu de schimbat și vei slăbi extrem de greu, dacă nu vei respecta unele reguli. Iată ce trebuie să faci, dacă ai 40 de ani și vrei să fii sănătoasă și frumoasă.
Nu uita de proteine. Producția de colagen scade brusc, după 40 de ani, iar organismul are nevoie de mai multe proteine pentru a menține buna funcționare a tuturor organelor. Dacă vrei să slăbești, adaugă în alimentație iaurturi grecești, fructe de mare, nuci și carne. Bineînțeles, nu uita să ții cont de calorii, deoarece chiar și cu astfel de alimente sănătoase, poți consuma mai multe calorii decât ai nevoie.
Dacă înainte nu ți-au plăcut produsele din cereale integrale, ar trebui să le incluzi în dietă. Pe lângă principalele beneficii pentru organism, produse precum fulgii de ovăz, quinoa și grâul dur ajută la menținerea unei greutăți normale. Dacă vei consuma cereale integrale, vei fi sătul mai mult timp și vei avea gustări nesănătoase mult mai rar.
Ai grijă la caloriile goale. Când nu ai timp pentru un prânz complet, apelezi la gustări nesănătoase. De multe ori, cumperi produse fast-food. Dar acești carbohidrații simpli, în cantități mari, nu au niciun beneficiu asupra sănătății.
Dacă îți plac fructele dulci ar trebui să ții cont și de glucoza din componența lor, deoarece aceasta poate duce la majorarea nivelului zahărului din sânge.
Consumă leguminoase, care sunt un aliment de bază pentru multe popoare din întreaga lume. Aceste leguminoase includ fasolea, mazărea, lintea, năutul, soia și alunele, printre altele. În general, leguminoasele sunt foarte hrănitoare, fiind considerate o sursă excelentă de proteine și fibre. De asemenea, sunt bogate în diverse vitamine și minerale importante.
Un pahar de linte fiartă conține 18 grame de proteine, 16 grame de fibre, 90% din valoarea zilnică recomandată de vitaminele B1, B2, B3, B6, B9 , 37% din valoarea zilnică a fierului, 17% magneziu și 16% din valoarea zilnică de potasiu.
Leguminoasele sunt asociate cu o serie de beneficii importante pentru sănătate. Consumul regulat de leguminoase susține funcția imunitară, la scade colesterolul cu lipoproteine cu densitate scăzută, reglează tensiunea arterială și reduce riscul de boli cardiovasculare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Daniela Simulescu, astrolog DC...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...