Mercur retrograd din 26 noiembrie. Daniela Simulescu: "Ar fi bine să apelăm la busola interioară și să nu credem pe nimeni!”
Cu toate evenimentele astrologice din ultima perioadă, cu efectele eclipsei, dar și cele ale Lunii Pline din semnul Scorpionului și nu în ultimul rând, cu Mercur retrograd până pe 3 iunie, cu efecte până pe 5 iulie, am face bine să acordăm mult mai multă atenție sănătății noastre. Crizele vin să ne arate că suntem umani și că e nevoie să avem grijă de corpul care ne servește zi de zi în călătoria cunoașterii de sine.
Odată cu sezonul Gemenilor, vom ieși mai mult la aer, vom sta mai mult la soare, vom merge la mare și ne vom expune destul de mult, de aceea vă prezentăm câteva aspecte importante pentru noi și sănătatea noastră mai jos.
mai multe despre ce aduce sezonul Gemenilor pentru fiecare Zodie/ Ascendent găsiți chiar aici!
Medicul dermatolog Olga Simionescu a explicat în exclusivitate pentru DC Medical cum ne afectează razele soarelui, dar a și subliniat importanța protecției. În zilele toride de vară trebuie să ne protejăm pielea, dar și capul de radiațiile solare. Oricât de mare ar fi tentația să stăm la soare trebuie să avem în vedere că la orele prânzului radiațiile ultraviolete sunt cele mai puternice, dar și cele mai nocive pentru piele.
„Vara, principalul inamic al tegumentului uman este soarele. Sunt radiațiile ultraviolete de la mijlocul zilei care ard și cele de dimineață și după amiază de tip A predominant. Este foarte important protecția mecanică, portul pălăriilor cu boruri largi, ai ochelarilor de soare și protecția chimică cu produși cu un factor care să depindă de tipul tegumentului uman”, a explicat medicul dermatolog Olga Simionescu, în exclusivitate pentru DC Medical.
Culoarea deschisă a pielii și expunerea la razele solare cresc riscul de cancer de piele. Pielea deschisă la culoare trebuie protejată cu produse care conțin un factor de protecție ridicat.
„De exemplu o piele deschisă la culoare nu are melamină și atunci trebuie să fie protejată cu un factor de 50. Un tegument pigmentat constituțional moderat se poate proteja și cu 30. Vara pielea se usucă, în epiderm celulele își pierd apa și atunci trebuie o hidratare superioară cu apă plată care să aibă compoziția chimică necesară dar și cu o emoliere suplimentară la nivelul tegumentului, adică cu măștile hidratante sau cu creme. Dacă ne ardem pielea, depinde de tipul de arsură”, a mai spus medicul.
Arsurile de piele se pot trata, însă tratamentul diferă în funcție de gradul de afectare al pielii. În niciun caz nu se recomandă ... gasești continuarea articolului și ce anume să NU faci în cazul arsurilor de piele pe DCMedical!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...