Prima Lună Nouă din 2023. Influența pentru fiecare zodie
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data actualizării:
Data publicării:
Previziuni. Prima Lună Nouă din 2023 are loc astăzi în semnul Vărsătorului. 

Pe 21 ianuarie, vom avea prima Lună Nouă din 2023, în semnul Vărsătorului. Nu este un eveniment simplu, pentru că Luna va fi în opoziție cu Lilith (conjuncție cu Priap) și în sextil cu Jupiter din Berbec. 

Să ne amimtim că Luna Nouă reprezintă prima fază lunară a lunii - și cea mai ușor de ratat dacă nu eşti atent când are loc. În această fază, luna vine între soare și pământ și pare să dispară. Acest lucru se datorează faptului că partea umbrei lunii este orientată spre pământ, făcând luna invizibilă.

Odată cu Prima Lună Nouă din 2023, vine un moment bun pentru a ne face planuri sau pentru noi începuturi. Dar trebuie să avem grijă la motivația din spatele acestora. Pentru că dacă vom fugi de ceva ce nu știm să gestionăm, ne vom fura căciula singuri. Deci va trebui să găsim soluțiile pentru a ne vindeca mai întâi unele traume.

Când vorbim despre o Lună Nouă, este și o perioadă ideală pentru noi intenții sau ritualuri. Pe 21 ianuarie 2023, este în sfârșit momentul să ne gândim cu seriozitate la planurile pentru acest an, mai ales că începutul lui a debutat atât cu Marte, cât și cu Mercur, ambele retrograde.

La 21 ianuarie, aceste două planete vor fi în mers direct, iar asta este o veste bună. Nu mai suntem confunzi și înțelegem mai mult din ceea ce ne dorim să facem. Totodată, Luna Nouă în Vărsător ne vorbește despre deschidere, prospețime și relaxare. Vărsătorul reprezintă ceea ce este mai sus de cer, iar energia sa aduce în discuție revoluția, remixarea, inovația și prospețimea. Arhetipul Vărsătorului se ține departe de turmă.

Berbec/ Ascendent în Berbec

Luna Nouă se petrece în casa a 11-a. Vorbeşte despre rezultatele pe care le ai de la locul de muncă. Despre cercul social sau planurile pentru viitorul apropiat. 

Poate dintr-o dată decizi să nu mai petreci timp prețios cu unii prieteni. Mai ales cei care nu te îmbogățesc deloc spiritual. Poţi folosi acest eveniment pentru a aduce prospețime în acest domeniu. Cum Luna Nouă va fi în opoziție cu Lilith, ar fi cazul să îți dai seama care dintre planurile tale sunt pentru a demonstra ceva și care sunt cele autentice. 

Taur/ Ascendent în Taur

La voi, Luna Nouă se petrece în casa a 10-a. Un eveniment bun pentru a vă face mai vizibili, mai ales în ochii șefilor. S-ar putea ca asta să se întâmple prin intermediul unei crize care se va transforma într-o oportunitate. Și de ce nu, cei care v-ați blazat din punctul de vedere al carierei, ați face bine să vă gândiți la o schimbare. Luna Nouă este bună pentru manifestare, vizualizare și intenții. 

Gemeni/ Ascendent în Gemeni

Luna Nouă se petrece în casa a 9-a. Vor fi situaţii în care veți crede că sunteți superiori. Dar evenimentul acesta astrologic vrea să vă ajute să vă deschideți mintea și să încercați să spargeți unele bariere. Mercur este în mers direct, Marte la fel, deci este cazul să vă puneți pe învățat. Pot apărea tot felul de situaţii din acestea care să vă flexibilizeze şi chiar s-ar putea să vreţi să studiaţi un domeniu la care nu v-ați fi gândit vreodată.

Rac/ Ascendent în Rac

Luna Nouă se petrece la voi în casa a 8-a. Și cum acolo îl avem și pe Saturn, s-ar putea să aveți parte de o pierdere. Nimic grav sau serios, dar ceva despre care vă făcuserăți o percepție exagerată. Poate chiar niște așteptări legate de oamenii dragi. Ce trebuie să faceți voi? Să învățați să puneți limite. 

Leu/ Ascendent în Leu

Luna Nouă se petrece în casa a 7-a. E un moment bun pentru a începe o relaţie, pentru a reforma un parteneriat sau să vă descoperiți tiparul relațional. Luna Nouă va fi în opoziție cu Lilith din semnul tău, deci vei avea chef să îți testezi partenerul. Și nu ar strica nici unele activități care să aducă prospețime. 

Fecioară/ Ascendent în Fecioară

Luna Nouă se petrece în casa a 6-a, care are legătură cu munca, obiceiurile și rutina. Să schimbați ceva în modul de lucru, în care vă ocupați de treburile gospodărești sau de propria sănătate. Luna Nouă în casa a 6-a vorbeşte de puterea organismului vostru, de cât puteţi duce. Trup, minte şi suflet. Sau mai bine zis de cum gestionați stresul. De el nu ne putem rupe, dar este important cum îl lăsăm să existe.

Balanţă/ Ascendent în Balanţă

Luna Nouă se petrece în casa a 5-a. Relația cu copiii se poate îmbunătăți, indiferent de vârsta acestora. Cum Luna se va afla în același semn cu Venus, guvernatoarea ta, ar fi bine să te ocupi și de tot ce îți face plăcere, ce te bucură, dar și despre iubirea. Nu neglija hobby-urile și pasiunile!

Scorpion/ Ascendent în Scorpion

Luna Nouă se petrece în casa a 4-a. Vă invit să aruncați o privire la mediul în care locuiţi. Este ceea ce trebuie? Sau este ceva care nu vă face plăcere? Sau sunteţi obligaţi să staţi acolo şi nu aveţi nicio putere. Cred că, dacă vă străduiţi, puteţi să schimbaţi măcar un obiect. Evenimentul acesta astrologic cere noutate. Și de asemenea, este nevoie de mai multă detașare în ceea ce privește relația cu familia. 

Săgetător/ Ascendent în Săgetător

Luna Nouă se petrece în casa a 3-a. V-ar prii să nu rămâneţi ancoraţi în unele idei conservatoare, tradiţionaliste. Cu Luna Nouă în cas a 3-a, vă recomand să scrieţi, să citiţi, să prezentaţi, să sunaţi oamenii dragi, să trimiteţi mesaje. Poate unii dintre voi sunt mai ascunşi, mai introvertiţi, mai liniştiţi. O să vă priască eveniment, o să vă ofere încredere în ceea ce spuneţi.

ULTIMATUMUL lui Saturn în Vărsător pentru toate zodiile până pe 7 martie

Capricorn/ Ascendentul în Capricorn

Luna Nouă se petrece în casa a 2-a. Despre ce vorbim? Despre obiceiurile financiare. Cum Saturn a fost din martie 2020 încoace și va mai rămâne până în martie 2023, în aceeași zonă, probabil v-ați dat seama mai mult ca oricând de anumite probleme în modul în care vă raportați la bani, valoare personală și resurse. Acum este momentul să vă detașați de obiceiurile vechi și să vă permiteți să fiți mai optimist și mai generos(prima dată cu propria persoană). 

Poate vrei să afli Calendarul Fazelor Lunii 2023

Vărsător/ Ascendent în Vărsător

Luna Nouă va fi în opoziție cu Lilith. Este momentul pentru prospețime. Dar în primul și primul rând, trebuie să vă dați seama care este frica aceea imensă, care nu vă permite să îndrăzniți mai mult. Și cum Luna Nouă este lângă Venus, ați putea lua decizii legate de propria înfățișare. 

Gândirea pozitivă ajută, dar nu rezolvă problema apei calde. Cam aşa este şi cu perioada aceasta de Lună Nouă. Intenţii, gândire pozitivă, cărţi de dezvoltare personală. Dar nu uita de pragmatism! Saturn încă mai este în semnul tău. 

Peşti/ Ascendent în Peşti

Luna Nouă se petrece în casa a 12-a. Puteți folosi acest eveniment ca motiv pentru a vă ruga, pentru a vă retrage, pentru a fi mai degrabă spectator. 

Vă recomand să vă puneți următoarele întrebări: "De ce reacţionez aşa? De ce stau aici? De ce mă pierd? De ce mă sacrific? Îmi place? De ce îmi place?". Este momentul să vă dați seama de ce alegeți postura de victimă în anumite situații. Și poate acceptarea va aduce o schimbare pozitivă. 

Citește și Anul Iepurelui de Apă - Previziuni pentru TOATE zodiile în 2023

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Venus intră în Scorpion. Ce ne pregătește acest tranzit?

Venus intră în Scorpion pe 4 decembrie și va rămâne...

Mercur intră in Capricorn. Ce ne pregătește acest tranzit?

Mercur va tranzita cel mai matur semn al zodiacului. În...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Venus intră în Scorpion. Ce ne pregătește acest tranzit?

Venus intră în Scorpion pe 4 decembrie și va rămâne...

Horoscop DECEMBRIE pentru TOATE zodiile

Descoperă ce aduce decembrie zodiei tale. Astrologul...


Top citite
Sursă foto: David Dibert/Pexels.com

Oportunități și provocări pentru Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești

Sursă foto: Brett Sayles/Pexels.com

Calendar astrologic 4-10 decembrie: Venus în Scorpion și Neptun direct în Pești

Pixabay.com

Ce aduce Mercur retrograd în Capricorn pentru Berbec/Ascendent în Berbec

Astrolog Daniela Simulescu/foto emisiune

Horoscop săptămâna 4-10 decembrie 2023. Daniela Simulescu, previziuni pentru fiecare zodie/ascendent - VIDEO

Cross parteneri