Povestea Zen care îți schimbă viața. „Cei trei călugări bătrâni care râdeau”
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Există o selecție de povești Zen care îți pot schimba în totalitate percepția asupra vieții, căci până la urmă, noi suntem cei care putem să alegem cum dorim să reacționăm la orice situație care apare în viața noastră. Felul în care vom aborda situațiile ne va ajuta să ne transformăm viața într-un șir lung de zâmbete.

Cu mult timp în urmă, în China antică, locuiau trei călugări ale căror nume nu se cunosc, deoarece nu și le-au dezvăluit vreodată cuiva. În China sunt cunoscuți ca fiind cei trei călugări care râdeau.

Ei călătoreau mereu împreună și râdeau mereu. Intrau în orașe sau în sate, mergeau în centru și începeau să râdă. Râsul lor era contagios. Călătorii care treceau pe acolo nu putea să reziste și începeau să râdă și ei până când toată mulțimea sau chiar tot satul râdea.

Acela era momentul în care cei trei călugări bătrâni plecau în alt oraș.

Râsul le era singura rugăciune, singurul lor mod de a preda, de a propovădui, căci nu vorbeau cu nimeni niciodată. În toată China erau iubiți și respectați.

Nu au mai existat astfel de învățători precum ei și păreau a le transmite oamenilor că viața ar trebui privită ca fiind o oportunitate de a râde de parcă ar fi descoperit un fel de „glumă cosmică”.

Așa că au călătorit și au râs ani de-a rândul, aducând râsul și zâmbetele pe teritoriul Chinei până într-o zi când într-un sat din nord unul dintre ei a murit. Oamenii au rămas șocați. Și-au abandonat treburile pentru a veni să vadă reacția celorlalți doi călugări la acest eveniment dramatic.

Se așteptau să îi vadă plângând, să îi vadă măcinați de durere și de tristețe. Însă cei doi călugări rămași râdeau parcă și mai tare. Râdeau și nu păreau să se oprească. Câțiva oameni din sat, complet uimiți, au încercat să-i oprească, întrebându-i de ce nu îl jelesc pe prietenul lor mort și pentru prima și singura dată călugării au răspuns: „pentru că ieri, în drum spre satul vostru, a făcut un pariu care dintre noi îi va bate pe ceilalți doi și va muri primul și uite, șmecherul bătrân, a câștigat!”

Avusese și un mic testament în care rugase să fie lăsat la incinerare cu hainele sale pe el, deoarece hainele sale sunt curate, nu a fost murdar o singură zi pe pământ, murdăria nu l-a putut ajunge, deoarece râsul l-a salvat. Când corpul său a fost ars, artificii în sute de culori au explodat în toate direcțiile și oamenii care erau acolo au început și ei să râdă.

Poate că singurul motiv pentru a fi aici pe pământ este acela de a râde și de a râde din nou, de a nu ne opri din râs ca și cum am fi mereu martorii unei „glume cosmice”.

Sursă: YouTube, Dare to do. Motivation

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel