21 Noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii. Rugăciunea plină de har de rostit AZI!
În fiecare an, în jurul celei de-a doua săptămâni a lunii august, are loc acest spectacol orbitor, iar anul acesta astronomii se așteaptă ca la apogeu să fie în jur de 50 de stele căzătoare pe oră.
Să vezi atâția meteoriți trecând prin atmosfera Pământului poate fi incredibil, dar te-ai întrebat vreodată ce s-ar întâmpla dacă unul s-ar prăbuși pe planeta noastră?
Din fericire, acest lucru se întâmplă extrem de rar, aproximativ 500 de meteoriți ajungând la suprafață în fiecare an, iar mai puțin de 10% dintre aceștia sunt recuperați.
Majoritatea meteoriților cad în ocean sau lovesc unul dintre cele mai îndepărtate locuri de pe Pământ. Și ceva care este și mai rar este ca meteoriții să intre în contact cu oamenii.
Pe data de 30 noiembrie 1954, o femeie pe nume Ann Hodges a devenit prima persoană care a fost lovită de un meteorit.
Meteoritul a căzut la ora locală 14.46, în Oak Grove, Alabama, în apropiere de Sylacauga, și este adesea cunoscut sub numele de meteoritul Hodges.
Ann, care avea 31 de ani la momentul respectiv, dormea pe canapea când un meteorit vechi de 4,5 miliarde de ani s-a prăbușit pe casa ei și i-a lovit o parte a corpului.
Roca spațială de mărimea unei mingi de softball, care cântărea aproximativ 2,5 kg, a ricoșat într-o consolă radio mare înainte de a o lovi și de a-i lăsa o vânătaie mare, în formă de ananas.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Începe sezonul Săgetătorului....
Cum va fi 2025 pentru...
Mercur a intrat în semnul...