7 ponturi pentru Mercur retrograd. Cum ne facem viața mai ușoară?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
De pe 2 și până pe 25 aprilie, Mercur va fi retrograd în Berbec. Pentru că această fază poate aduce unele probleme, iată niște strategii care te-ar ajuta.  

Desigur, nu vine sfârșitul lumii, știi deja asta. Însă suntem conștienți că în momentul retrogradării lui Mercur, putem să asistăm la diferite anulări, răzgândiri, bruiaje și încurcături de tot felul. Pe neașteptate, pot apărea unele probleme care ne pot încurca viața. Suntem des dezorientați, mai ales că vin și perturbări pe planul comunicării, al tehnologiei și al planificării de orice tip.

Din fericire, avem niște ponturi pentru tine, ca să iți faci viața mai ușoară pe parcursul acestui tranzit. Deși Mercur retrogradează în Berbec începând cu 2 aprilie, putem să resimțim efectele încă de pe-acum.

Avem nevoie de o comunicare mai clară

Fii atent la ce și cum comunici cu ceilalți. Asigură-te că mesajele tale sunt bine înțelese și că ajung la celalalt într-un mod clar și concis. Mai mult, ai face bine să eviți presupunerile. Dacă nu înțelegi ceva, întreabă. Înțelegerea greșită a mesajelor, posibila pierdere a e-mailurilor sau alte dificultăți în comunicare pot apărea. Este esențial să fim atenți la modul în care ne exprimăm. Prin revizuirea e-mailurilor înainte de a le trimite, reconsiderarea mesajelor și evitarea subiectelor sensibile, putem preveni multe dintre posibilele piedici.

Verifică totul de două ori înainte

În perioadele retrograde ale lui Mercur, erorile pot apărea mai des. Verifica-ți munca, e-mailurile și mesajele înainte de a le trimite, pentru a evita confuziile și neînțelegerile. Verifică documentele de mai multe ori și asigură-te că le salvezi, pentru a evita pierderea informațiilor scrise. Citește-le cu atenție, ca să fii sigur că nu există greșeli în conținutul lor.

Planifică totul atent

Daca înainte lăsai ceva la voia întâmplării, acum nu mai este cazul. Fii mai atent la programare și la planificare. Faceți-vă rezervări mai devreme, stabiliți întâlniri cu mult timp înainte și păstrați-vă planurile mai flexibile, deoarece pot apărea schimbări neprevăzute.

Reevaluează totul. Reflectează

Retrogradarea lui Mercur poate fi o perioadă bună pentru a reflecta și a reevalua diferite aspecte ale vieții tale. În ciuda provocărilor pe care le poate aduce, Mercur Retrograd oferă și posibilitatea unei reflecții profunde. Este un moment prielnic pentru a reaprecia planurile anterioare, pentru a evalua parcursul până în prezent și pentru a stabili noi direcții. Reanalizarea proiectelor, relațiilor și a obiectivelor poate aduce numeroase beneficii și poate deschide calea către o mai profundă înțelegere a sinelui.

Fii cât mai pozitiv

Menține o atitudine pozitivă! Chiar dacă lucrurile pot părea dificile sau confuze în timpul retrogradării lui Mercur, încearcă să rămâi pozitiv și ai încredere că vei face față cu succes provocărilor.

Aritmia cardiacă: mit și realitate

Nu strică relaxarea

Oferă-ți un pic de timp pentru relaxare. Poți alege și câteva tehnici de reducere a stresului, precum meditația sau exercițiile fizice, care te ajută să îți menții echilibrul și claritatea mentală.

Nu reveni la foștii parteneri!

Evită să te întorci la foștii parteneri în timpul perioadei de retrogradare a lui Mercur. Există posibilitatea să reiei legătura cu persoane din trecut, să primești mesaje sau să auzi despre ele prin intermediul prietenilor, chiar și cu persoane cu care nu ai mai vorbit de mult timp sau ai rupt complet legătura. De asemenea, este posibil să te confrunți din nou cu probleme vechi.

În timp ce Mercur retrograd invită la ajustări și rezolvarea problemelor din trecut, este important să nu cazi în capcana nostalgiei și să nu te împingi înapoi în aceleași probleme. În schimb, încearcă să clarifici aceste aspecte o dată pentru totdeauna și să mergi înainte.

În cele din urmă, este important să înțelegem că retrogradarea lui Mercur nu este o perioadă permanentă și că va trece. Fiți răbdători și luați măsuri pentru a face față cu înțelepciune și calm tuturor situațiilor care pot apărea.

Ai în vedere și acest articol: Ce numere superstițioase există în lume? Se spune că aduc moarte, ghinion sau suferință

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cele mai orgolioase zodii. Cine are un ego mai pronunțat?

Află dacă ești sau nu în topul orgolioșilor!


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu haos la locul de muncă

freepik.com

Ce aduce Marte în Berbec pentru Săgetător/Ascendent în Săgetător până în iunie

pixel