Pe 17 octombrie, avem Luna Vânătorului. Despre ce vorbește această Superlună Plină, potrivit Almanahului Fermierilor?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data actualizării:
Data publicării:
Din punct de vedere astrologic, pe 17 octombrie, vom avea o Superlună Plină în semnul Berbecului. 

Fiecare Lună Plină are un nume unic, determinată de luna în care are loc. De exemplu, pe 18 septembrie, am avut Luna plină a recoltei. Acum, conform Almanahului Fermierilor, vom avea Luna Vânătorului.

„Superlună” este un termen captivant pentru ceea ce astronomii numesc „lună plină la perigeu”, care are loc atunci când luna plină se află în punctul său cel mai apropiat de Pământ în orbita sa eliptică. Deși o superlună este, din punct de vedere tehnic, mai mare și mai strălucitoare decât o lună plină obișnuită, aceasta apare doar cu aproximativ 7% mai mare – o diferență care poate fi imperceptibilă pentru ochiul uman.

Când Luna se ridică la orizont în jurul apusului, poate părea mai mare și mai portocalie – perfectă pentru sezonul de toamnă! Dar nu te lăsa păcălit de „Iluzia Lunii”, care face ca Luna să pară mai mare decât este în realitate. De zeci de ani, Almanahul a menționat lunile pline lunare cu denumiri legate de folclorul nativilor americani, americanilor coloniști și cel european. În mod tradițional, fiecare nume de lună plină era aplicat întregii luni lunare în care aceasta avea loc, pe parcursul tuturor fazelor Lunii – nu doar în timpul lunii pline.

Ultima Superlună Plină din an vine cu situații neplăcute pentru TREI zodii. „Nu te juca prea mult cu focul, s-ar putea să te arzi!”

Luna Recoltei și Luna Vânătorului sunt unice prin faptul că nu sunt direct legate de acest folclor sau restricționate la o singură lună. În schimb, ele sunt legate de un eveniment astronomic: echinocțiul de toamnă! De ce se numește Luna Vânătorului?

Această lună plină specială este numită în mod obișnuit Luna plină a Vânătorului. Aceasta a fost numită astfel deoarece era considerată un semnal pentru vânători să înceapă vânătoarea în pregătirea pentru iarna rece care urma. În acest moment, animalele de vânat se îngrășau și ele pentru a se pregăti pentru sezonul de iarnă. Mai mult, deoarece câmpurile fuseseră recent eliberate sub Luna Recoltei, vânătorii puteau observa cu ușurință cerbi și alte animale care ieșeau să caute ultimele rămășițe. De asemenea, vulpile și lupii ieșeau și ei la vânătoare de aceste animale.

Prima utilizare a termenului „Luna Vânătorului”, citată în Oxford English Dictionary, datează din 1710.

Unele surse sugerează că alte denumiri pentru Luna Vânătorului sunt Luna Sângerie sau Luna de Sânge, fie asociată cu sângele vânătorii, fie cu nuanța frunzelor de toamnă care se schimbă.

Ritualuri puternice pentru Superluna Plină în Berbec. Îmbrățișează curajul!

Denumiri alternative pentru Luna Plină din octombrie

Denumirile Lunii sunt cel mai adesea legate de semnele naturale ale sezonului sau de activitățile care aveau loc în această perioadă a anului. Câteva dintre ele includ:

Luna Orezului Uscat, un nume Dakota, descrie o parte din procesul post-recoltare de pregătire a orezului pentru iarnă.

Luna Frunzelor Căzătoare este un termen Anishinaabe care evidențiază tranziția dintre vară și toamnă.

Luna Înghețului (Ojibwe) și Luna de Gheață (Haida) se referă la temperaturile tot mai reci din această perioadă.

Luna Migratoare (Cree) se referă la momentul în care păsările încep să zboare spre sud, către climate mai calde.

Superlună Plină în semnul Berbecului, pe 17 octombrie. Daniela Simulescu: "Va fi ca o găleată de apă rece peste față!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Mitologia zodiei Leu: o poveste despre reziliență și putere

Mitologia asociată cu Leul este strâns legată de...



Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Freepik

Mercur în Scorpion, din 13 octombrie. Ce lecții aduce pentru fiecare zodie?

Sursă foto: Freepik

Horoscop săptămâna 14-20 octombrie 2024. Lună Plină și Venus în Săgetător

Daniela Simulescu Foto emisiune

Superlună Plină în semnul Berbecului, pe 17 octombrie. Daniela Simulescu: "Va fi ca o găleată de apă rece peste față!”

Horoscop săptămâna 14-20 octombrie 2024. Daniela Simulescu, previziuni pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

pixel