Orhideea de pe pervaz va înflori tot anul. Trucul grădinarilor cu experiență a fost dezvăluit
Autor: astrosens Team | Dată: 01 apr 2023, 11:50
Delicată și colorată, orhideea înfrumusețează casele și le oferă o notă unică.

Orhideea este o floare foarte apreciată și populară. Cu toate acestea, se știe că este destul de complicat de crescut și întreținut. Orhideea va înflori tot anul dacă știi cum să o îngrijești corect. 

Cum se face îngrășământul care promovează înflorirea plantei? Orhideele se adaptează ușor unui mediu, dar au nevoi specifice. Pentru a rezista mai mult timp, plantele trebuie întreținute regulat.

Alergia la polen versus viroza. Cum facem diferența între ele?

Pentru a promova înflorirea orhideelor, este necesar să le uzi în mod regulat. Plantele trebuie udate o dată pe săptămână, iar în sezonul rece  - o dată la două săptămâni.

Orhideele trebuie să primească cantitatea potrivită de lumină solară, dar fără a se confrunta cu o expunere prea mare. Aceste plante de interior nu tolerează lumina directă a soarelui.

Ceaiurile naturale care îndepărtează stresul. Ce putem consuma?

Pe piață există mai multe îngrășăminte, care sunt compuse din substanțe chimice care pot fi  toxice pentru flori. Optează pentru îngrășămintele naturale, pe care le poți face acasă. Pentru a permite orhideelor să înflorească, este esențial să le fertilizezi regulat cu un îngrășământ natural și simplu, preparat acasă. 

Potasiul, fierul, siliciul și fosforul sunt componente care ajută cu generozitate orhideele să crească bine. Poți găsi toate aceste elemente într-un singur ingredient: apa de orez. 

Adaugă 10 grame de orez la un litru de apă fierbinte. Se lasă la macerat timp de o oră. Orezul se scurge, iar apa se filtrează și se lasă să se răcească. Toarnă lichidul într-o sticlă. Tot ce trebuie să faci este să uzi plantele cu această apă de orez. Ar trebui să utilizezi acest amestec o dată la patru udări. Vei observa diferența și evoluția orhideelor ​​după câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Cum ne pregătim corpul pentru vară? Soluții de efect!

Vara deja își intră în drepturi, așa că poate visezi la...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursa: pixabay.com

4 iunie: Lună Plină în Săgetător. Previziuni pentru fiecare zodie/ascendent

https://pixabay.com/

Zodia căreia îi merge totul din plin. Ce altă zodie va înota în ape tulburi?

Freepik.com

Semnificația spirituală a fiecărui semn din zodiac. Ce ne spune Vărsătorul?

Sursa: pixabay.com

Ce aduce Saturn retrograd în Pești pentru Taur/Ascendent în Taur?

Cross parteneri