21 Noiembrie – Intrarea în Biserică a Maicii Domnului sau Sărbătoarea Luminii. Rugăciunea plină de har de rostit AZI!
Deoarece au un conținut ridicat de zinc, nucile caju reduc riscul răcelilor. Zincul îmbunătățește imunitatea și contribuie la frumusețea și sănătatea părului. Prin urmare, nucile de caju sunt perfecte pentru a fi consumate zilnic.
Datorită conținutului ridicat de antioxidanți benefici și acizi grași, nucile caju au o valoarea nutritivă ridicată, fiind beneficiile pentru sănătate. Nucile caju sunt bogate în cupru, magneziu, fier, fosfor și seleniu.
Beneficii surprinzătoare ale zambilei, una dintre cele mai frumoase flori de primăvară
Fiind o sursă sănătoasă de cupru, vitamina E și antioxidanți esențiali pentru sănătatea și frumusețea pielii, nucile caju îmbunătățesc starea tenului. Semnele de îmbătrânire vor fi reduse datorită antioxidanților, iar cuprul, împreună cu alte enzime și vitamina E, vor sinteza colagenului. Drept rezultat, pielea va deveni mai elastică și mai netedă.
Datorită conținutului ridicat de zinc, care are proprietăți antioxidante, nucile caju au un efect benefic asupra sistemului imunitar și contracarează radicalii liberi. Structura membranelor mucoase este îmbunătățită de zinc, care împiedică virușii și bacteriile să intre în organism.
Nucile caju au aproape 40% grăsime, dar majoritatea lipidelor sunt acizi grași utili. În plus, nucile caju conțin carbohidrați cu lanț lung, care împreună oferă organismului energie.
Ce se întâmplă dacă înghiți sâmburii de măsline
Magneziul aduce beneficii și inimii, crește elasticitatea pereților vaselor de sânge prin stimularea acumulării de elastină, o proteină responsabilă de capacitatea vitală a vaselor de sânge de a se întinde. Magneziul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea cheagurilor de sânge.
Deoarece 100 de grame de nuci caju conțin 18 grame de proteine, acestea sunt un produs indispensabil pentru vegetarieni. Aminoacizii din nucile caju ajută la construirea și menținerea masei musculare. Acizii grași utili din nucile caju au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Acești acizi grași nesaturați scad nivelul colesterolului și normalizează tensiunea arterială.
Dietă vegetariană: ce să mănânci și ce beneficii aduce?
Vitaminele B din nucile caju au un efect pozitiv asupra funcției creierului. Vitamina B1 (tiamina) este esențială pentru absorbția carbohidraților. Glucoza, cu care se hrănește creierul, este produsă prin descompunerea carbohidraților, de aceea această vitamină este importantă pentru activitatea creierului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...
Mulți spun că are gust de...
Astrologul Daniela Simulescu...
Pluto, planeta legată de...
2025 se apropie cu pași...