Luna Nouă în Vărsător poate fi un portal către transformare. Iată ce ritualuri poți să încerci!
Mușețelul poate fi folosit și pentru calmarea colicilor bebelușului, fie singur, fie în asociere cu alte plante: fenicul, roiniță, anason. Te scapă de gingivită. Datorită efectului antiinflamator şi antiseptic, mușețelul este recomandat în sângerările gingivale. Lasă la infuzat, timp de 20 de minute 3 linguri de flori de muşeţel într-o cană cu apă fierbinte. Clăteşte mai întâi, apoi ţine în gură 5 minute infuzia călduţă.
Previne răceala și gripa. Infuzia de mușețel ajută la reducerea durerilor de cap, afecțiune frecventă în cazul unei răceli puternice. De asemenea, planta provoacă transpirație, ceea ce duce la scăderea febrei. În combinație cu lămâie și miere, ceaiul calmează senzația de usturime în gât. Prepară infuzia din 2 linguriţe plantă uscată la 200 ml apă clocotită. Bea 2-3 căni pe zi.
Agitația nervoasă, insomnia și migrenele pot fi tratate cu mușețel. Ceaiul băut seara, te ajută să te relaxezi după o zi stresantă și să adormi mai ușor. În astfel de neplăceri, se recomandă infuzia de mușețel preparată dintr-o linguriță de plantă lăsată la infuzat 10 minute în 200 ml de apă clocotită. În cazul tulburărilor de somn, infuzia se bea cu o oră înainte de a merge la culcare.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News
Dacă nu ți-ai setat încă niște...
Azi, avem un eveniment...
Pe 14 ianuarie, Luna Plină în...
Horoscop anual. Iată prin ce...
Știm că Neptun este în Pești...