Mituri despre Mercur retrograd pe care nu trebuie să le crezi. Ce este de știut?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
La ce mituri trebuie să renunțăm despre Mercur retrograd?

Chiar dacă retrogradarea lui Mercur în Fecioară se va petrece în perioada cuprinsă între 23 august-15 septembrie, efectele se simt deja. Dar asta înseamnă că trebuie să ne punem toată viața pe pauză? În niciun caz!

Mercur retrograd este un fenomen în astrologie, în care planeta Mercur pare să se miște invers pe orbita sa, așa cum s-a observat de pe Pământ.

De-a lungul timpului, a fost asociat cu o varietate de mituri și concepții greșite. Iată câteva mituri comune despre Mercur retrograd:

1. Totul merge prost în timpul retrogradului lui Mercur.

Unul dintre cele mai răspândite mituri este că această perioadă este extrem de negativă și totul se va destrăma. Chiar dacă Mercur retrograd poate aduce provocări, aceasta nu înseamnă neapărat că totul în viața ta se va prăbuși. De altfel, mulți oameni experimentează zile perfect normale în această perioadă.

2. Tehnologia eșuează întotdeauna

Este o concepție greșită care spune că toate dispozitivele tehnologice se vor strica inevitabil în timpul lui Mercur retrograd. Deși ar putea exista o șansă ușor crescută de probleme de comunicare sau defecțiuni tehnice, asta nu înseamnă că fiecare dispozitiv se va defecta.

3. Nu ar trebui să iei nicio decizie și nici să începi proiecte noi

Un alt mit despre Mercur retrograd este acela că trebuie să îți pui viața pe pauză. Deși este adevărat că această perioadă poate fi un moment potrivit pentru reflecție sau reevaluare, asta nu înseamnă că vei da greș cu orice decizie sau cu orice proiect, care vor eșua. Nu privi totul fatalist!

4. Orice călătorie este sortită eșecului

Alt mit: orice călătorie pe care o faci în timp ce Mercur este retrograd va fi sortită eșecului. Chiar dacă pot să apară anumite greșeli de comunicare sau unele întârzieri sau probleme neașteptate, nu înseamnă că fiecare călătorie înseamnă haos. Dacă planifici totul din timp și te gândești la ce poate să apară, poți evita orice probleme legate de călătoria în sine. 

5. Doar Mercur retrograd cauzează probleme în comunicare

Trebuie să înțelegem faptul că unele probleme în interacțiunea cu ceilalți sau diferite neînțelegeri pot să apară în orice moment al vieții noastre, nu doar în timpul lui Mercur retrograd. Dacă punem toate erorile de comunicare doar pe seama acestui fenomen astrologic, înseamnă că omitem complexitatea interacțiunilor interpersonale.

6. Toată lumea resimte tranzitul lui Mercur retrograd în același mod

Oamenii vor reacționa diferit la tranzitul lui Mercur retrograd, în funcție de casa pe care o va tranzita. Unii s-ar putea să nu observe schimbări semnificative în timpul retrogradului Mercur, în timp ce alții ar putea să resimtă mai acut unele nereguli.

Ai în vedere și acest articol: Abilități și potențiale ascunse ale copiilor, în funcție de semnul din zodiac. La ce să fii atent?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Sursă foto: Pexels

Conjuncție Marte-Neptun pe 29 aprilie. Haos și dezamăgiri pentru PATRU zodii

pixel