Mercur Retrograd în harta natală: avantaj sau dezavantaj? Din seria Daniela Simulescu ne răspunde
Autor: Elena Airini
Data publicării:
Astrologul Daniela Simulescu ne lămurește cu privire la un aspect extrem de important: Mercur retrograd. Cu toții ciulim urechile când vine vorba despre el și problemele și întârzierile pe care la aduce, dar ce se întâmplă cu oamenii care îl au în harta natală? Citim mai jos.

Pe 10 mai 2022 Mercur retrogradează în semnul Gemenilor. 

Perioadele cu Mercur retrograd sunt cunoscute ca fiind un timp al haosului cosmic și asta pentru că această mică, dar puternică planetă are control asupra tuturor lucrurilor de natură logistică. Gândirea, scrierea, comunicarea, calcularea, programarea și sincronizarea se încadrează în jurisdicția planetară a lui Mercur - deci, atunci când se retrogradează, poate avea în mod evident un impact major asupra carierelor noastre. Este obișnuit ca lucrurile să se oprească sau să se lovească de obstacole. Este ușor să confundați sau să treceți cu vederea detaliile, așa că verificați din nou e-mailurile profesionale pentru greșeli.

Așadar, retrogradarea va începe în Gemeni și se va finaliza în Taur. Spre jumătatea anului, vom fi nevoiți să ne dăm seama în ce ne investim banii. Sau dacă nu cumva alergăm după mai mulți iepuri și nu prindem niciunul. Ne vom lovi de rigiditatea celor din jur în ceea ce privește negocierile. 

Astrologul Daniela Simulescu ne vorbește despre ce anume ne aduce Mercur retrograd care desigur, are și daruri pentru noi, dar și ce le aduce celor care îl au în harta natală:

„Mercur retrograd are o reputație nedorită de nicio altă planetă. Am ajuns să ne folosim de el ca motiv pentru  tot ce nu ne iese. Da, este adevărat că în perioadele de retrogradare ale planetei comunicării, din punctul de vedere al statisticii astrologice, avem de-a face cu destule încurcături. Dar până la urmă, rostul retrogradării este să ne facă mai calculați, mai răbdători și conștienți de faptul că suntem oameni, adică supuși greșelii. Mai bine zis, să ne dea mai dea o șansă.

În practica mea am întâlnit oameni speriați de-a binelea din cauza faptului că aveau Mercur retrograd în harta natală. Nu este nimic grav! Respectivii sunt poate mai introvertiți, mai analitici, mai calculați. Adică au capacitatea de a procesa orice informație înainte de a o comunica. De aceea, le este mai ușor să transmită ideile lor prin scris. Un Mercur retrograd este puțin frânat. Dar acest fapt poate constitui atât un avantaj, cât și un dezavantaj.

Și acum urmează vestea cea mai bună! Dacă ai Mercur retrograd în harta natală, te vei simți precum peștele în apă pe retrogradările acestei planete. Pentru că, în jurul tău, toți se vor agita, dar tu vei fi deja obișnuit cu acest gen de freamăt. Imaginează-ți că te duci la o bancă și că aștepți la ghișeu până se eliberează un angajat. Și clienții se agită, se enervează, se ceartă, comentează, se mai strică o imprimantă etc. Tu reușești să te detașezi, să vezi obiectiv situația și să aștepți. Și să nu te inflamezi degeaba. Și când ești calm, totul se rezolvă. Fără consum de energie inutil. "

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel