Mercur în Pești de pe 23 februarie: Un tranzit nemaipomenit pentru toleranță și inspirație
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Mercur va intra în Pești pe 23 februarie și va sta în acest semn până pe 10 martie. Astrologul DC News și redactorul-șef Astrosens.ro, Daniela Simulescu, ne aduce vești despre ce ne pregătește acest tranzit!

Mercur se referă la vocea și mintea noastră, dar și la toată zona de comunicare. Acesta ne arată deciziile de zi cu zi, cum gândim și cum vorbim. De cele mai multe ori, ne arată și o voce interioară. 

Arhetipul Peștilor vorbește despre dizolvare. Acest arhetip topește iarna, astfel ne pregătește pentru renașterea naturii. 

Cei mai afectați de acest tranzit vor fi cei cu marcaj mutabil în astrogramele natale: Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești. 

Când Mercur, care este vocea și cuvântul, se duce în Pești, totul devine mai confuz, încurcat, logic, însă și destul de haotic. 

O persoană cu Mercur în Pești în astrograma natală este foarte sensibilă, introvertită, visătoare și are o imaginație extraordinară. Mai este temătoare, fragilă și foarte haotică. Nu comunică ușor despre emoțiile sale sau o face prea mult. Oamenii cu această poziție în harta natală caută ordinea cu disperare și își dedică toată viața pentru organizare și disciplinare. 

Astrologul Daniela Simulescu ne spune că, deși în teorie se spune că persoană cu Mercur în Pești trăiește în lumea ei, în practică s-ar putea să avem o surpriză și să gândească mai matematic și analitic decât alții.

În această perioadă, poate exista dorința de a pune lucrurile în ordine. Trebuie să facem acum curățenie, fie în sens propriu, fie în sens figurat, deoarece după aceea urmează Mercur în Berbec, care va avea parte și de o retrogradare.

Lecțiile lui Mercur în Pești pentru fiecare zodie/ascendent

Pe 28 februarie, are loc o triplă conjuncție Soare-Mercur-Saturn. Toate sunt în Pești. Astrologul ne spune că aici este vorba despre trezirea la realitate. Întâlnirea dintre Mercur și Saturn ne obligă să acceptăm. Mercur în Pești vrea să distorsioneze adevărul ca să îi fie lui bine, dar atunci când se întâlnește cu Saturn, acest lucru nu mai e posibil. 

Conjuncția dintre Mercur și Saturn ne învață că trebuie să facem pace cu unele situații, chiar dacă doare și să privim realitatea exact așa cum e ea, chiar dacă Peștii sunt visători și își creează altă lume să evadeze.

Când vorbim despre Mercur în Pești, mai are legătură și cu confuzia. Aceasta poate fi și pe plan relațional.

Poate te afli într-o perioadă în care nu știi cum să abordezi relația cu partenerul. Este posibil să vrei să mai stai în respectiva relație sau nu. Sau nu știi dacă să reiei legătura. Pe moment, nu înțelegi de ce simți lucrurile acestea. Cu prilejul acestui tranzit, încearcă măcar să-ți dai seama unde este haosul în viața ta.

Astrologii internaționali despre Luna Plină în Fecioară de pe 24 februarie: ”Este momentul să fim disciplinați!”

Problema lui Mercur în Pești este că se află tot timpul într-o dilemă. Îi se pare că se zbate între mai multe variante și că orice alege, celelalte erau mai bune. Când are loc conjuncția Soare-Mercur-Saturn, trebuie să nu mai ții cont de posibilele greșeli pe care le-ai putea face și să iei o decizie. La finalul lunii februarie, astrele te ajută să pui stop unor situații.

Iată aspectele pe care le face Mercur în Pești!

Pe 4 martie, Mercur face sextil cu Uranus. Îți va arăta că poți face lucrurile diferit. Uranus te face să-ți dai voie să fii mai nonconformist. Îmbină inspirația cu partea rațională. 

Pe 8 martie, dar și la finalul tranzitului său, Mercur face conjuncție cu Neptun. Această întâlnire dintre cei doi, ne ajută să ne dizolvăm tendințele pe care le avem. Dacă ai fost dur și exigent cu propria persoană, este momentul să stai de vorbă cu tine și să-ți asculți vocea interioară. Cel mai important este s-o îmblânzești. 

Când are loc această conjuncție, ai grijă de cine te lași influențat. Suntem înconjurați de foarte multă informație, iar Mercur în Pești se pricepe la dezinformare. Chiar și la nivel mondial se pot întâmpla tot felul de evenimente. Pe data de 8 martie, ferește-te cât de mult poți de influențele altor persoane. Cu toate acestea, este o zi bună dacă vrei să scrii mesaje creative!

Astrologul recomandă ca în timpul tranzitului lui Mercur în Pești să faci ordine într-un anumit domeniu din viața ta, mai ales unde simți că e confuzie. Alte tematici ale acestui tranzit sunt: cititul, educația, meditația, inspirația, vorbitul cu tine însuți.

Vezi și Horoscop MARTIE 2024 pentru Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Care sunt ZODIILE care vor avea cele mai LUMINATE sărbători

Previziuni astrale. Săptămâna Patimilor aduce daruri...

Ce aduce Neptun pentru Pești/Ascendent în Pești până în 2026

Neptun este în semnul Peștilor din 2012, unde va rămâne...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Vești bune Taur, Scorpion și Capricorn. Probleme pentru Gemeni și Balanță

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu revelații

Freepik.com

Începe numărătoarea inversă pentru Jupiter în Taur! Care sunt recomandările pentru fiecare zodie/ascendent?

Sursă foto: Pexels

Conjuncție Marte-Neptun pe 29 aprilie. Haos și dezamăgiri pentru PATRU zodii

pixel