Mercur în Casa a XII-a: profunzimile sufletului și gânduri ascunse
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Iată ce reprezintă această poziție a lui Mercur în astrograma ta.

Cine este Mercur din perspectivă astrologică?

Mercur este planeta care guvernează comunicarea, gândirea, învățarea, schimbul de informații, călătoriile scurte și tehnologia. Se referă la mintea noastră analitică, capacitatea noastră de a comunica și a înțelege, precum și la modul în care procesăm informațiile. Mercur guvernează semnele Gemeni și Fecioară.

Într-o hartă natală, poziția și aspectele sale pot oferi indicii despre modul în care o persoană comunică, învață, gândește și interacționează cu mediul înconjurător. De asemenea, poate oferi informații despre preferințele lor în ceea ce privește modul de comunicare, cum abordează problemele logice sau cum își folosesc mintea pentru a rezolva probleme.

Mercur în Casa a XI-a sau gândire orientată spre comunitate

Ce știm despre ultima casă din astrologie?

Ultimul semn din zodiac este reprezentat de Pești, care sunt guvernați de Neptun. Atunci când discutăm despre Pești și Neptun, intrăm într-un domeniu misterios, special și iluzoriu. Aici, lucrurile nu sunt întotdeauna ceea ce par.

În esență, Casa a XII-a poate fi rezumată ca având legătură cu iluziile, secretele și misterul. Este un domeniu al pierderii controlului, al infinitului și al întunericului pe care îl traversăm, pentru a găsi lumina.

Stresul emoțional și emoțiile puternice pot afecta ritmul cardiac și pot provoca aritmii la persoanele mai sensibile. 

Ce înseamnă când în hartă avem Mercur în Casa a XII-a?

De regulă, plasarea lui Mercur în a douăsprezecea casă te face un gânditor profund. Totuși, tinzi să ascunzi ceea ce gândești cu adevărat. De asemenea, vorbim despre nativi cărora le vine mai greu să se exprime în fata celorlalți. Pot fi persoane mai timide, care lasă greu alți oameni să intre în viața lor. Au o natură privată. 

Mercur în această casă poate să arate și o comunicare mai subtilă sau subconștiență. Unii nativi pot fi mai înclinați să comunice prin intermediul intuiției, al viselor sau al diferitelor simboluri. 

Această poziție a lui Mercur sugerează și o tendință către gândire profundă și analiză interioară. Nativul cu acest aspect va fi interesat de subiecte filosofice sau metafizice și poate să caute înțelegerea adevărului ascuns.

Există și posibilitatea unei izolări de ordin mental. Nativul tinde să se retragă în gândurile și în ideile sale. 

Persoanele cu Mercur în Casa a douăsprezecea au o sensibilitate aparte la comunicarea non-verbală. Sunt mai degrabă receptive la atmosfera din jur, dar și la emoțiile altora.

Mercur în Casa a XII-a poate indica o tendință de a avea vise intense sau lucide. Persoana în cauză poate experimenta un flux mai intens de informații și idei în timpul somnului.

Citește și: Venus în Casa a XII-a: afinitatea pentru relații secrete, păstrate departe de ochii lumii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Mercur în Casa a XI-a sau gândire orientată spre comunitate

Ce înseamnă acest aspect la tine în harta natală?


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Sursă foto: Pexels

Previziuni astrale a doua jumătate a anului 2024 pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară

Sursă foto: Pexels

Încă o săptămână cu Mercur în Berbec. La ce trebuie să fie atente toate zodiile?

Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Relație dezechilibrată cu banii pentru o zodie

Sursă foto: Pexels

Lună Nouă specială. Previziuni astrale pentru fiecare zodie

pixel