Medicul Simona Carniciu, despre beneficiile și riscurile consumului de carne roșie: Este o sursă sănătoasă de proteine
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Simona Carniciu, medic specialist diabet și boli metabolice, doctor în științe medicale, a dezvăluit, la emisiunea Super Neatza cu Răzvan și Dani, din data de 16 februarie, care sunt beneficiile și riscurile consumului de carne roșie și cât de des ar trebui să o consumăm.

"Nutriționiștii se uită pe studiile care au demonstrat că tot ce înseamnă carne roșie este  dăunător. De asemenea, și consumul exagerat de carne roșie este dăunător. Analizând studiile vezi că persoanele care au fost diagnosticate cu cancer și probleme cardiovasculare au mâncat multă carne procesată.  

Carnea roșie este sănătoasă în două condiții: dacă animalul este crescut cât mai sănătos și fără antibiotice și dacă carnea este consumată cât mai aproape de starea ei naturală", a povestit medicul Simona Carniciu. 

"Cârnații făcuți în casă sunt și ei aproape de starea naturală a cărnii, deoarece noi controlăm conținutul lor. Și atunci dintr-un aliment care poate să fie nesănătos putem face unul sănătos. 

Când vorbim despre steak acesta trebuie să fie gătit mediu. De ce să nu bucurăm de o carne cât mai gustoasă și cât mai nutritivă, decât să omorâm niște toxine. Fibrele și proteinele sunt mai ușor digerabile, atunci când bucata de carne este gătită mediu", a mai spus Simona Carniciu. 

 

De câte ori pe săptămână putem mânca carne?

 

"Trebuie să avem alternative. Azi mâncăm carne de vită, un steak. A doua zi mâncăm carne de porc, iar a treia - carne de curcan sau pui. Să nu uităm și de pește, deoarece de două-trei ori pe săptămână trebuie să mâncăm pește. Într-o zi la o masă putem mânca carne, iar la altă masă - pește. Cel mai important este să ne ferim de carnea procesată și să avem în meniu cât mai multe fructe și legume, cereale integrale.

Un steak trebuie consumat cu o salată, nu cu cartofi. Trebuie să avem un stil de viață sănătos, fără alcool, tutun și fără alimente procesate. Nu vă feriți de carnea roșie, care trebuie consumată cu multe legume. Este o sursă sănătoasă de proteine, dacă ținem cont de regulile despre care am vorbit", a mai povestit Simona Carniciu.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Supa-cremă de linte, o mâncare de post plină de energie

Iată o rețetă simplă de mâncare de post, plină de...



Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Mercur retrograd. Strângeți-vă centurile de siguranță!

freepik.com

Ultima retrogradare a lui Mercur din 2024! Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop azi pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia care se va chinui să vadă jumătatea plină a paharului

Horoscop de weekend. Taurii primesc înțelepciune, iar Cupidon și Fecioarele fac un pact!

pixel