Liz Greene, astrologul astrologilor: „Astrograma ta natală este o metaforă pentru o piesă de teatru!”
Autor: Alexandra-Valentina Dumitru
Data actualizării:
Data publicării:
Liz Greene este astrolog de aproape șaizeci de ani. Cu o uriașă contribuție în lumea astrologiei, aceasta rămâne printre cei mai populari astrologi.

Liz Greene a fost descrisă drept „astrologul astrologilor". Aceasta este stimată de toți astrologii din întreaga lume, profesioniști și neprofesioniști deopotrivă. Ea este o autoare prolifică de cărți și diverse publicații și a jucat un rol esențial în formarea astrologiei psihologice moderne. Ca analist jungian calificat, Liz Greene a reușit să combine cu succes teoriile lui Jung cu astrologia.

Liz Greene este astrolog profesionist de aproape șaizeci de ani. Deține doctorate în psihologie și istorie. De asemenea, are o diploma de la Facultatea de Studii Astrologice, unde este Patron pe viață, și a fost tutore timp de câțiva ani în cadrul programului de Master în Astronomie Culturală și Astrologie de la Universitatea Bath Spa și Universitatea din Wales, Lampeter. Este autoarea multor cărți pe teme astrologice, psihologice și mitologice, care au fost traduse în mai multe limbi și a creat o serie de programe de interpretare astrologică generate de calculator, disponibile în multe limbi.

Aceasta este născută pe 4 septembrie 1946. Este de origine american-britanică, iar în prezent locuiește în Cornwall. A fost una dintre cei mai populari astrologi ai secolului al XX-lea.

Ruxandra Gheordunescu, astrolog internațional, despre influența lui Saturn: Este una dintre planetele principale care ne afectează viața

Iată câteva fragmente scrise de Liz Greene!

„Astrologia este o artă, mai degrabă decât o știință sau un sistem de credințe religioase. Dar ce este, atunci, arta? Artistul este mediator între diferite dimensiuni ale vieții. Imaginile, sunetele, cuvintele și formele pe care artistul le utilizează sunt limbaje care pot comunica tiparele semnificative ale nivelurilor de realitate care altfel ar fi de neînțeles sau imposibil de comunicat minții raționale. Când suntem afectați de artă, este pentru că opera ne vorbește la multe niveluri: intelectual, intuitiv, emoțional, visceral. Simbolurile astrologiei ating corzi în noi pe atât de multe niveluri încât nu este posibil să îi epuizăm vreodată misterul. Aceasta este natura simbolurilor, iar astrologia este un limbaj simbolic.

Astfel, astrologul poate, privind astrograma unei persoane, să-l vadă pe Marte ca simbol al agresiunii și furiei neexprimate și inconștiente. În astrograma altei persoane, ca simbol al puterii motivante, curajului și initiative. În al alteia, ca expresie a durerilor de cap, erupțiilor cutanate și altor semnale somatizate de tensiune internă, furie și stres care nu sunt gestionate. Toate aceste interpretări sunt adevărate, iar abilitatea de a discerne cum este cel mai probabil să se exprime acest simbol în orice individ la un moment dat se bazează pe facultăți altele decât cele implicate în testarea empirică.

Arta astrologiei necesită, într-adevăr, claritate intelectuală. Dar în egală măsură, necesită empatie, intuiție, imaginație, perspectivă și experiență. Chiar și atunci, o interpretare poate să nu fie precisă, deoarece arta nu a garantat niciodată precizia. În cel mai bun caz, poate garanta semnificație și înțelegere.

Mulți oameni se apucă de astrologie în speranța că vor primi răspunsuri simple la întrebări complexe despre probleme majore ale vieții. Dar, dacă persoana privește mai profund, devine evident că astfel de răspunsuri simple nu sunt ceea ce oferă astrologia”

„Shakespeare a scris odată că toată lumea este o scenă, iar toți bărbații și femeile sunt doar actori. Într-un fel, astrograma ta natală este o metaforă pentru piesa individuală, completă cu decorul, distribuția personajelor și povestea, care se află în centrul călătoriei tale de viață. Ar putea fi util pentru tine să-ți amintești metafora teatrului în timp ce citești diferitele secțiuni ale portretului tău astrologic, deoarece te poate ajuta să înțelegi adevăratul sens al destinului așa cum este reflectat de astrologie. Destinul nu constă în a fi supus unor evenimente ordonate aleatoriu. El constă în distribuția personajelor care reprezintă cele mai profunde nevoi, conflicte și aspirații care se află în tine. Nicio persoană nu poate fi altceva decât ea însăși.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Sunt compatibili Leii și Racii? Ce provocări întâmpină?

Ce aflăm despre compatibilitatea dintre Berbec și Rac?

Arma secretă a zodiei Scorpion

Te-a rănit un Scorpion și ai rămas cu multe întrebări? Iată ce ar trebui să...



Cele mai noi articole

2025. An cu forță, curaj și oportunități pentru Taur și Rac

Aceste două zodii vor avea multe de pătimit în 2025,...


Top citite
Sursă foto: Freepik

Venus în Scorpion până pe 17 octombrie. Iată beneficiile pentru fiecare zodie!

freepik.com

Mai avem o lună cu Pluto în Capricorn! Fraze cheie pentru fiecare zodie

freepik.com

TREI eclipse, o singură toamnă! Una dintre ele va fi precum picătura care ne umple paharul

Freepik.com

PATRU zodii sunt vizate pe 17 septembrie. Două aspecte vă zdruncină din temelii!

pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?