Horoscop 13 septembrie 2023. Astrologul Daniela Simulescu aduce previziunile zilei - VIDEO
Autor: Daniela Simulescu
Data actualizării:
Data publicării:
Horoscop zilnic. Luna a intrat deja în semnul Fecioarei și se pregătește de întâlnirea cu Soarele. 

Mercur se află pe ultima sută de metri a retrogradării în Fecioară! Ceea ce înseamnă că își va face de cap serios până vineri. 

Astrologul Daniela Simulescu ne vorbește despre ce anume ne aduce Mercur retrograd care desigur, are și daruri pentru noi, dar și ce le aduce celor care îl au în harta natală:

„Mercur retrograd are o reputație nedorită de nicio altă planetă. Am ajuns să ne folosim de el ca motiv pentru  tot ce nu ne iese. Da, este adevărat că în perioadele de retrogradare ale planetei comunicării, din punctul de vedere al statisticii astrologice, avem de-a face cu destule încurcături. Dar până la urmă, rostul retrogradării este să ne facă mai calculați, mai răbdători și conștienți de faptul că suntem oameni, adică supuși greșelii. Mai bine zis, să ne dea mai dea o șansă."

Mercur îl reprezintă pe Hermes, care era zeul comunicării, al drumurilor, al comerțului, al tot ce înseamnă, scris, citit, acte, parte administrativă. Semnul Fecioarei este cel al disciplinei, contabilității, purificării, al exigenței și al matematicii.

Ori când Mercur este retrograd în acest semn, reia anumite lucruri pe care nu le-am făcut așa cum trebuie. La un moment dat, în perioada următoare, poți observa că ți se mai dă încă o șansă, însă noi putem fi mai fricoși. Pentru că Mercur în Fecioară vrea să fie totul perfect, se teme să nu greșească. Iar când este și retrograd, cu atât mai mult! E foarte panicat.

Ce a făcut și face această retrogradare până pe 15 septembrie? Ne ajută să corectăm, să ajustăm, să vindecăm, să verificăm și să ne dăm seama că o greșeală nu reprezintă sfârșitul lumii. Că frustrările, fricile, sunt normale, fac parte din noi. Iar dacă cineva ne spune că am greșit sau că nu am făcut ceva bine, nu este cazul să ne panicăm și să o luăm razna, ci să încercăm să ne dăm seama cât de critică este vocea interioară.

Acest tranzit vrea să ne arate că avem o exigență mare cu noi înșine și avem tendința de a exagera. Facem din țânțar armăsar și nu suntem mai blânzi cu noi înșine. Ne autosabotăm, mai ales că arhetipul Fecioarei caută apreciere, validare, perfecțiune în toate formele ei.

În ciuda aparențelor sau a posibilelor obstacole, retrogradarea lui Mercur este de fapt o invitație la reevaluare și autocunoaștere. Este momentul să privim dincolo de zgomotul cotidian, să fim mai înțelegători și să căutăm adevărata esență în toate lucrurile.

Ne pregătim de Luna Nouă în Fecioară, pe 15 septembrie. Recomandări pentru fiecare zodie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia cu vizibilitate

Astrolog Daniela Simulescu/Fotografie emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Cheltuieli neprevăzute pentru o zodie

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Oportunități pentru Gemeni, Berbec și Taur. Cheltuieli pentru Pești și Fecioară

freepik.com

Marte în Berbec de pe 30 aprilie. Previziuni pentru fiecare zodie și ascendent

pixel