Fațetele feminității în astrologie. Cine este Pallas Athena în harta natală?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Am discutat despre Lună, Venus, Ceres și Vesta în harta natală. Iată ce trebuie să știm despre Pallas Athena!

Dacă astrograma ta ar fi un restaurant, semnele sunt cele care aleg masa, casele stabilesc meniul, iar planetele sunt hrana.

Asteroizii, atunci, în această metaforă grandioasă, ar fi sosul special, garnitura, adaosul care face ca harta să fie ca un fel de mâncare special. Deși planetele și semnele tale prezintă marile epopee ale vieții tale, asteroizii acționează ca o distribuție de personaje, adăugând detalii și dimensiuni istoriei tale emoționale și dinamicii relațiilor.

Majoritatea asteroizilor evocați în mod popular sunt numiți după zeități, în principal zeiţe, oferind un contrast cu panteonul planetar înclinat la bărbați și o cale de interpretare mitologică mai puțin parcursă. 

Ce reprezintă Pallas în astrograma ta natală?

Marte nu este singurul zeu al războiului din harta natală.

Pallas, cunoscută mai frecvent ca Atena sau Minerva, stăpânește asupra domeniilor intelectului și strategiei, jucând un rol la fel de activ ca oricare dintre rudele ei masculine. Fratele lui Pallas, Marte, acționează cu forță și în harta ta semnifică focul tău sexual, impulsul și dorința de a cuceri. Dar Pallas reprezintă un drept mai firesc la guvernare, un loc al individualității naturale și al conducerii. Urmărește victoria fără compromisuri.

În astrograma ta, Pallas poate indica arenele vieții în care te-ai născut pentru a prelua controlul și face lumină asupra modurilor în care ai fost instruit să îţi slăbeşti autenticitatea sau intensitatea. 

Daniela Simulescu, astrolog DC News și redactor-șef Astrosens.ro, punctează următoarele aspecte foarte importante despre Pallas Athena:" Ea este o fațetă importantă a femeii. Femeile care au o Pallas puternică în astrogramă, merită să asculte sau să citească povestea acestei zeițe. Pe scurt, Zeus era cel care își permitea să dea legi despre cum să se trăiască, dar el însuși le încălca. Așa că își permitea să aibă mai multe iubite. La un moment dat, s-a îndrăgostit de o zeiță pe nume Metis, care avea darul de a se transforma în orice.

Metis a rămas însărcinată. Doar că Zeus știa de o profeție care anunța că următorul lui copil, dacă va fi băiat, îi va prelua locul și va conduce. De frica acestei profeții că își va pierde tronul, Zeus a păcălit-o pe Metis. A convins-o să se transforme într-o muscă și a înghițit-o. La un moment dat, acesta avea o migrenă atât de cumplită, încât l-a chemat pe Hefaistos, care era zeul meșteșugului și l-a rugat să îi crape capul.

Din capul lui a ieșit această femeie în straie bărbătești - Pallas Athena. Ea s-a născut cu ideea că Jupiter este mămica ei. Și a devenit fata lui tata. A jurat că nu se căsătorește, că nu vrea să aibă copii. Dacă veți citi legendele, veți afla că Pallas s-a născut într-o rochie, iar peste ea, avea armură și coif de bărbat. 

În momentul în care s-a născut, din furia provocată de migrenă și durere, totul din jur s-a oprit, până și Soarele. Până când Pallas nu și-a scos armura, lumea nu și-a reluat mersul. 

Pallas a devenit și ea zeița războiului. Însă, îl mai aveam și pe Marte, tot un zeu al războiului. Marte avea legătură cu sângele, cu acțiunea, cu partea ofensivă. În schimb, Pallas a devenit zeița luptei, dar în modul defensiv. Ea făcea strategii și îi învăța pe alții cum să confecționeze arme. Devenise cea mai bună soră și a femeilor și a bărbaților. 

Femeile care au un Pallas puternic în astrogramă au energia feminină egală cu energia masculină. Însă, tot timpul vor rămâne fetele lui tata. Indiferent de cum va fi tatăl lor, aceste femei cred că tatăl trebuie iubit și respectat. Și vor fi foarte sensibile în ceea ce privește relația cu tatăl. 

De fel, femeile Pallas sunt și mai masculine, fie că vorbim despre atitudine sau vestimentație. În zona profesională, sunt foarte ambițioase și muncitoare. Luptă cot la cot cu bărbații. Femeile cu Pallas puternică au multă furie și dacă nu știu să o echilibreze, se pot îmbolnăvi foarte ușor. Dacă și tu te regăsești printre aceste femei, îți recomand cât mai multă activitate fizică. Un sport care să îți consume această furie."

Îți recomandăm și: Fațetele feminității în astrologie. Cine este Vesta în harta natală?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Eclipsa de soare. OPT curiozități care te-ar putea fascina!

Azi, avem o Eclipsă de Soare/Lună Nouă în Berbec. Iată...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel