Fațetele feminității în astrologie. Cine este Ceres în harta natală?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Dacă ieri am discutat despre importanța majoră a Lunii și a lui Venus în viața unei femei, iată că a venit și rândul lui Ceres. Iată cum te influențează!

Nu doar planetele mari sunt importante, ci și asteroizii din harta natală, care funcționează la fel cu o distribuție de personaje. Au capacitatea să adauge noi detalii și dimensiuni vieții tale emoționale sau dinamicii unei relații. 

Îți aducem aminte că există zeci de mii de asteroizi cunoscuți în sistemul nostru solar. Însă, astrologii își axează atenția pe cei mai importanți. Vorbim despre Ceres, Pallas Athena, Juno și Vesta. Au fost descoperiți în secolul al XIX-lea, fiind considerați și astăzi asteroizi esențiali.

Totodată, Ceres este considerat cel mai mare obiect din centura de asteroizi, plasat între Marte și Jupiter.

Observăm și că marea majoritate a asteroizilor poartă numelor unor zeități. Femeile faimoase în antichitate au fost denigrate des. Însă, dacă le putem reinterpreta prin lentilele evoluției, acestea sunt capabile să trezească în noi posibilități de autorealizare.

Așadar, pe lângă Lună și Venus, există acești patru asteroizi, denumiți și cele patru grații feminine. 

Ce reprezintă Ceres în astrograma ta natală?

Ceres este numele roman pentru Demeter, zeița Agriculturii. Este o figură maternă titanică și cu adevarat copleșitoare, ce își creștea singură fetița. Atunci când Persefone, fiica lui Ceres, a fost răpită de Pluto, zeul lumii interlope, Ceres a fost cea care a dezlănțuit foametea veșnică pentru toate formele de viață, până când fiica ei se va întoarce.

Doar dacă zeii încheiau o înțelegere se putea restabili din nou echilibrul. Așadar, Persefona își petrecea șase luni pe an deasupra pământului, alături de Ceres, în lunile de primăvară și vară. În perioada de toamnă și iarnă, trebuia să stea șase luni cu noul ei soț, ca regina a iadului.

Daniela Simulescu punctează următoarele aspecte foarte importante despre Ceres: "Ca femei, nu suntem doar Luna și Venus. Fiindcă asta ar însemna ca toate să fim la fel și să facem aceleași lucruri. Dar nu, feminitatea are o mulțime de fațete. Deci, cei patru asteroizi vin cu detaliile. Ne arată ce ne deosebește ca femei.

De exemplu, când o femeie are un Ceres atât de puternic în astrogramă, are o anxietate aparte legată de copil, de maternitate. De multe ori, Ceres apare în hărțile femeilor care își cresc copiii singure, indiferent dacă au divorțat sau dacă nu s-au căsătorit de la bun început.Totodată, Ceres este puternică în hărțile celor care se întâlnesc cu anumite probleme de infertilitate. Poate chiar moștenite pe linie feminină.

Femeile care au un Ceres pregnant în hartă sunt foarte bune mame, se pricep la mâncare sau au tot felul de intoleranțe sau alergii alimentare. Dar, mai mereu au o frică să nu piardă ceva, mai ales când este vorba despre un copil sau despre o relație.

Ceres este și cu abundența, dat fiind faptul că era zeița recoltei, a agriculturii. De cele mai multe ori, am întâlnit femei cu Ceres în harta natală care sunt foarte bune bone/doici pentru copii. Au dorința de a fi mame, dar le este frică să nu le fie furat copilul sau intră într-un război îngrozitor cu tatăl respectivului copil.”

Poți să citești și: Fațetele feminității în astrologie. Luna și Venus în harta natală, cele mai importante aspecte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel