Educaţie astrologică. Cele 12 CASE din harta ta natală, EXPLICATE
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Ca un ceas, zodiacul este împărțit în 12 segmente sau case, fiecare guvernată de un semn diferit. Zodiacul începe cu prima casă și merge în sens invers acelor de ceasornic.

Fiecare casă este asociată cu un set de trăsături, pornind de la sine și extinzându-se spre exterior în societate și dincolo. În momentul în care te-ai născut, planetele erau toate în semne și case specifice. Când un astrolog îți interpretează harta, ea îmbină semnificația fiecărei planete, a casei în care se află și a semnului în care se află, pentru a mapa obstacolele sau cadourile pe care le vei primi în această viață.

Când planetele vizitează o casă, ele luminează acea parte a diagramei tale și energizează trăsăturile acelei case. Astrologii folosesc casele pentru a prezice ce părți ale vieții tale vor intra în atenție și unde poți lua cele mai bune măsuri posibile. Pentru a afla mai multe despre o casă, citeşte despre semnul care este asociat cu aceasta.

Primele șase case sunt cunoscute drept „case personale”, în timp ce ultimele șase case sunt cunoscute ca fiind „case interpersonale”.

Cele 12 case și ce reprezintă

PRIMA CASĂ: Casa Ascendentului (Masca)

Prima casă (guvernată de semnul Berbec) începe zodiacul și acoperă toate primele impresii. Orice 'locuiește' în această casă te ajută să înțelegi cum te percep oamenii din jurul tău.

De asemenea, te poate ajuta să îţi explici aspectul fizic, corpul, temperamentul și abordarea generală asupra vieții. Totodată, spune şi care sunt primele impresii pe care le laşi celorlalţi, sinele, felul tău de a conduce, noi inițiative, noi începuturi.

Semnul de pe vârful sau marginea de pornire a acestei case este denumit semnul ascendent sau simplu, ascendent, care este stabilit în funcţie de ora exactă a naşterii.

CASA A DOUA: Casa resurselor

A doua casă este guvernată de semnul Taur şi se referă la bunuri materiale, bani și resurse personale. Resursele personale nu sunt doar cantități de numerar în cutia ta de valori, ci sunt aspectele vieții tale care te ajută să te simți în siguranță și împlinit, precum abilități de viață, stima de sine, încredere și altele asemenea.

Când planetele tranzitează prin această casă, poate însemna că există o schimbare a stimei noastre de sine sau a resurselor noastre.

A doua casă acoperă, de asemenea, toate aspectele legate de mediul material și fizic imediat - gust, miros, auz, atingere, văz. 

CASA A TREIA: Casa percepţiei deschise

A treia casă este condusă de semnul Gemeni şi se referă la modul în care comunicăm cu lumea - chiar și în modurile subtile de care nu suntem conştienţi. Comunicarea poate fi transmutată în comunitatea noastră imediată de oameni care ne înconjoară și în modul în care interacționăm și comunicăm împreună. Când planetele tranzitează prin casa a treia, s-ar putea să aflăm informații valoroase despre oamenii din jurul nostru.

A treia casă guvernează toate formele de comunicare — vorbirea, gândirea, gadgeturile și dispozitivele (telefoane mobile, pagere, mesagerie instant etc.). A treia casă acoperă, de asemenea, frați, cartiere, călătorii locale, biblioteci, școli, profesori și afaceri comunitare.

CASA A PATRA: Rădăcinile noastre

Când te uiți la harta natală, casa a patra se află în partea de jos. Este fundamentul hărții noastre natale – așa că are sens că reprezintă casa și rădăcinile. În această casă, vei afla mai multe despre ceea ce te face să te simți confortabil şi în siguranță. Veți învăța, de asemenea, despre mediul de acasă literal pe care îl vei crea pentru tine.

Casa a patra, condusă de Rac, se află chiar în partea de jos a roții zodiacului și, astfel, guvernează „fundamentul” tuturor lucrurilor. Aceasta include casa ta, intimitatea, securitatea de bază, părinții tăi (în special mama ta), copiii, propriile abilități de mamă sau părinte, îngrijirea.

CASA A CINCEA: Casa plăcerii

Casă distractivă! Aceasta este casa legată de creativitate, bucurie, plăcere și copii.

Această casă este legată de bucuria și entuziasmul unui copil. Gândește-te la creativitatea ta naturală și la simțul libertății - genul pe care îl aveai în copilărie. Acest lucru se manifestă adesea în această zonă a diagramei.

Casa a cincea este condusă de Leu și guvernează auto-exprimarea, drama, creativitatea, culoarea, atenția, romantismul, distracția și jocul. 

CASA A ŞASEA: Casa moştenirilor, a sănătăţii, a serviciului

A șasea casă se referă la a sluji lumea folosind darurile tale unice — a fi de ajutor în cel mai bun mod posibil. Această casă guvernează, de asemenea, sănătatea și exercițiile fizice.

Deși s-ar putea să nu simtă că au legătura una cu cealaltă, această casă este oarecum concentrată pe modul în care apari fizic în lume. Dacă ești un pasionat de wellness, s-ar putea să ai multe planete sau tranzite în această casă.

Poate pentru că, fiind o casă guvernată de semnul Fecioară, reglementează programele, organizarea, rutinele, fitnessul, dieta și exercițiile fizice, viața naturală și sănătoasă, utilitatea și a fi de folos celorlalți. 

CASA A ȘAPTEA: Casa descendentului, a relaţiilor

Privește la casa a șaptea pentru a înțelege nuanțele relațiilor tale intime. Informațiile din această casă ne ajută să înțelegem mai multe despre unde ar putea apărea dependențele sau obiceiurile noastre în relațiile apropiate. Când există tranzite prin această casă, modul în care interacționăm cu cei dragi ar putea fi afectat.

Casa a șaptea, condusă de Balanţă, guvernează toate parteneriatele, atât de afaceri, cât și personale, precum și chestiunile asociate relațiilor, cum ar fi contractele, căsătoria și tranzacțiile de afaceri. 

CASA A OPTA: Casa transformării, a naşterii, a morţii

Casa a VIII-a guvernează nașterea, moartea, sexul, transformarea, misterele, energiile îmbinate și legăturile la cel mai profund nivel. Este reprezentată de Scorpion.

Dacă ai planete în această casă, ar putea însemna că eşti profund interesat de magie și misticism și de aspectele inconștiente ale planetelor care se rotesc prin această casă.

Casa a opta guvernează, de asemenea, proprietățile și banii altor persoane (imobiliare, moșteniri, investiții etc.)

CASA A NOUA: Casa paradigmelor

Călătorii, expansiune, inspirație, filozofie — Casa a IX-a se referă la toate lucrurile în evoluția personală. Această casă reprezintă călătoria, atât literal, cât și metaforic.

Tranzitele în această casă ar putea aduce o mare călătorie internațională sau pot descrie o schimbare / îndepărtare considerabilă de la viața obișnuită. Fii atent la ce dezvăluie această casă despre tine pentru a înțelege ce te poate surprinde, încânta și inspira.

Casa a noua, condusă de Săgetător, mai acoperă mintea superioară, expansiunea, limbi străine, inspirație, optimism, publicație, radiodifuziune, universități și învățământ superior, noroc, risc, aventură, jocuri de noroc, religie, filozofie, morală și etică. 

CASA A ZECEA: Casa unde se află 'Mijlocul Cerului'

Cuspida sau granița casei a zecea mai este numită și Mijlocul Cerului. Mijlocul Cerului tău este locul astrologic care ne spune scopul tău ideal, cariera și destinul tău. Casa a zecea se află în partea de sus a hărţii, ceea ce înseamnă că este cea mai evidentă pentru noi. Unele dintre trăsăturile sau caracteristicile care merg împreună cu planetele din această casă ar putea fi ceea ce oamenii văd sau înțeleg pentru prima dată despre tine când te întâlnesc inițial. Acordă o atenție deosebită 'Mijlocului Cerului' tău dacă vrei să obţii claritate cu privire la cariera ta.

Casa a zecea, condusă de Capricorn, guvernează structurile, corporațiile, tradiția, imaginea publică, faima, onorurile, realizările, premiile, limitele, regulile, disciplina, autoritatea, tații și paternitatea.  

CASA A UNSPREZECEA: Casa prieteniilor şi a viitorului

Casa a XI-a, condusă de Vărsător, guvernează totul despre prietenie, echipe, grupuri sociale, comunități, rețele - toate acestea sau justiție socială, rebeliune și cauze umanitare.

Destul de interesant, casa a XI-a guvernează și lucruri viitoare, cum ar fi electronica și tehnologia.

De asemenea, guvernează originalitatea, excentricitatea, evenimentele bruște, surprizele, invenția, astronomia, science fiction și toate lucrurile futuriste. 

CASA A DOUĂSPREZECEA: Casa eliberării spirituale

Casa a XII-a este sfârșitul zodiacului - întunericul dinaintea zorilor. În astrologia tradițională, Casa a XII-a a fost privită destul de negativ. Dar Casa a XII-a nu este rea. Este un loc în care ies la iveală lucruri nevăzute. Fiind condusă de Peşti, ea guvernează imaginația, creativitatea, artele, filmul, dansul, poezia, jurnalele, subconștientul, secretele și misterele.

Această casă acoperă etapele finale ale unui proiect, legarea capetelor libere, completările, viața de apoi, bătrânețea.

Este, de asemenea, asociată cu separarea de societate, instituții, spitale, închisori, agende ascunse și inamici secreţi.

sursa:

astrostyle.com

holisticism.com

mindbodygreen.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel