Echinocţiul de primăvară: Ce aduce în România şi în LUME. Daniela Simulescu: "O să avem o perioadă foarte INTERESANTĂ"
Autor: astrosens Team
Data actualizării:
Data publicării:
Echinocţiul de primăvară este un moment de noi începuturi. Dar în ce fel? În special în contextul nesigur al acestor vremuri. Daniela Simulescu, astrolog şi redactor-şef Astrosens.ro ne spune la ce să ne aşteptăm la nivel naţional şi mondial până la următorul echinocţiu din 2023:

Echinocţiul de primăvară va avea loc pe 20 martie, în jurul orei 17:33. 

Echinocţiul de primăvară, în astrologie, înseamnă intrarea Soarelui în Berbec. De fapt, începe primăvara din punct de vedere astronomic şi astrologic. Când vorbim de echinocţiu, vorbim de faptul că ziua şi noaptea vor începe să fie egale şi de aici ziua va creşte şi noaptea va scădea până la solstiţiu.

Am deschis harta momentului pentru România. Uitându-mă în astrograma acestei hărţi, primul lucru care mi-a sărit în ochi este că are ascendentul în Fecioară, iar guvernatorul Fecioarei, Mercur, este în Peşti, lângă Jupiter.

Prima idee a fost de abundenţă, dar de o abundenţă înşelătoare pe ici, pe colo pentru că Mercur lângă Jupiter e amplificat şi este şi lângă Neptun, care amplifică şi mai mult. 

Să nu uităm faptul că această hartă vine după o Lună Plină în Fecioară, care are loc pe data de 18 martie şi că undeva, acolo, ne-am dat seama de nişte limite.

Echinocţiu de primăvară. Astrograma momentului

Văd în astrogramă că vine abundenţă din alte părţi pentru că Mercur e foarte aproape de cuspida descendentului, adică de la ceilalţi parteneri ai noştri. Să nu uităm că în acest an se va discuta în continuare despre PNRR. Deci, de undeva vom primi nişte fonduri, poate şi pentru gestionarea crizei refugiaţilor. Vin nişte resurse, dar resursele astea sunt şi foarte înşelătoare. Undeva ne ţine pe linia de plutire, avem încredere în partenerii noştri, undeva ne lăsăm prea uşor şi avem impresia că ne vor salva toţi, iar noi nu vom face nimic pentru noi pentru că dăm puterea tuturor.

Vedeţi că atunci când vorbim de ascendent în Fecioară şi de Mercur undeva între casele 6-7, vorbim despre sistemul de sănătate.

Vedeţi că atunci când vorbim de un echinocţiu, vorbim despre astrograma de la echinocţiul de acum, până la echinocţiul din 2023. Şi cu siguranţă, sistemul de sănătate va trece, iarăşi, prin nişte schimbări. Pentru că avem în casa a 5-a multe planete. Avem Venus, Marte, Saturn în Vărsător. E nevoie de inovaţie, e nevoie de schimbare, dar sunt orgolii puternice.

Poate se vine cu o soluţie, dar undeva, cineva frânează lucrurile astea şi zice nu, stăm pe loc. Orgolii, mândrie puternică, un ego pe care nu poţi să îl foloseşti într-un mod eficient. 

Uitându-mă tot în această astrogramă până la următorul echinocţiu - pentru că Soarele chiar dacă e în Berbec, e totuşi aproape de Neptun - să ştiţi că unele alianţe, fie politice, fie sociale, fie mediatice nu vor mai fi cum sunt în acest moment. Undeva se schimbă, dar de dragul schimbării, ca să se liniştească apele.

În primul rând, în această astrogramă, Luna e foarte importantă pentru că arată mentalul colectiv. Luna este în casa a 2-a, care reprezintă bani, resurse, taxe, venituri de la alţii. Dar Luna face un careu cu Pluto, ceea ce înseamnă că dacă nu reinventăm, anul acesta un sistem financiar, nu o să ne meargă bine. Pluto în casa a 5-a vorbeşte despre nişte tipare vechi, tradiţionale şi nesănătoase. iar Luna în careu cu Pluto aduce de multe ori tensiuni, rezistenţe şi lupte foarte puternice între ce facem cu banii pe care îi avem şi ce am făcut cu banii pe care i-am avut pentru că ne vom da seama că unele fonduri nu au fost gestionate cum trebuie sau aşa cum ne-am imaginat. E nevoie de o negociere şi o să fie destul de greu pentru că atunci când avem atât de multe planete în casa a 7-a, lângă Neptun, undeva trebuie să renunţi, undeva trebuie să laşi capul jos, să accepţi că ai greşit şi că nu mai poţi să mai păcăleşti. E şi un risc de păcăleală, de o abundenţă înşelătoare, dar undeva e şi un risc în care nu mai poţi să te joci cu aşteptările. nu mai este anul în care să ne bazăm pe aşteptări, ci pe ce este concret.

Ce aduce echinocţiul de primăvară

Uitându-mă în astrograma acestui an, pe cuspida casei nouă este Uranus. Ceea ce înseamnă că, la nivel internaţional, vor fi tot felul de situaţii neaşteptate, controversate şi poate chiar probleme legate de natură. Pot fi inundaţii, pot fii chestii legate de pământ, tot felul de probleme din acestea... nu doar război, alianţe, provocări pe plan extern, ci chiar chestii legate de natură. Trebuie să avem mare grijă, atât la nivel naţional, cât şi la nivel personal.

Iar cu Venus pe cuspida casei nouă, e clar că nu mai putem să ne raportăm la tot ce este străin ca până acum. E clar că trebuie să învăţăm să ne refacem politica diplomatică, atât cu ţările mai mici, cât şi cele mai mari. E nevoie să acceptăm că lucrurile nu mai pot fişi undeva ne trebuie nişte minţi strălucite, fie un ministru de externe, fie un ambasador, cineva care să ne scoată, să ne facă cunoscuţi şi să arate ce poate să facă o ţară mică aşa ca România.

Daniela Simulescu: "O să avem o vară foarte interesantă"

Uranus se va apropia şi de Nodul Nord. O să avem o vară foarte interesantă, mai ales pe tot ce înseamnă resurse. Pentru că, având Luna în casa a 2-a, la gradul 29. Este în Balanţă la gradul 29 şi cu un picior în Scorpion şi face un careu cu Pluto. Deci, undeva, trebuie să învăţăm să negociem altfel cu oamenii din exterior, cu fondurile pe care le primim. O să fie o tensiune permanentă între ce ştiam stabil şi în ce ne dăm seama că nu mai vrem aşa.

Uitându-mă în această astrogramă, faptul că aceste planete în Vărsător sunt în careu cu Nodurile, întotdeauna când o planetă e în careu cu Nodurile, e foarte încăpăţânată. Şi aici vorbim în primul rând de Saturn. Ne ţine în spate cum eram pe vremuri. Dacă vrem să mergem în faţă, să schimbăm, să dizolvăm ce a fost vechi.

Avem un pic de prospeţime cu Soarele în Berbec. Acesta zice "Hai, schimbă relaţiile! Aliază-te şi cu ţara aia, şi cu ţara aia! Schimbă ceva! Fii îndrăzneţ". Că dacă nu renunţăm la ce-i vechi, rămânem în naftalină. 

Uranus a mai fost în Taur unde este acum, undeva când a fost "Marea recesiune". Plus că, să nu uităm un lucru: anul acesta, în aprilie, după echinocţiu, Jupiter se va întâlni cu Neptun. Am avut ultima conjuncţie de acest fel, Jupiter-Neptun în Peşti, în 1856, când am avut Tratatul de la Paris. Vedeţi că acolo s-au întâmplat multe legat de limitele teritoriale. Acum nu mai vorbim de limite teritoriale concrete, ci de expunerea noastră, de modul în care încheiem colaborări, de modul în care folosim ce avem să îi ajutăm pe alţii, dar îi lăsăm şi pe ceilalţi să intervină sau să propună ceva.

"Generaţii de sacrificiu"

Uitându-mă tot în această astrogramă, vorbim şi de Venus, şi de Marte, în casa a 5-a, care fac careu cu Nodurile. Vorbim şi despre natalitate, despre îngrijorări din acest punct de vedere, dar şi despre educaţie. Planetele astea sunt în Vărsător. E nevoie de o schimbare şi nu o să fie uşoară şi vom avea iar acele generaţii de "sacrificiu", de tranziţie. S-ar putea să se ia hotărâri şi copiii nu vor şti nici ei ce şi cum. Dar ideea de natalitate va fi destul de zguduită.

Nu cred că este chiar o criză, dar cert este că mulţi dintre noi, în acest an, nu ne mai putem baza pe ratele pe care le avem pentru că ele pot creşte, nu ne mai putem baza pe resursele pe care le avem pentru că s-ar putea să nu mai fie atât de folositoare. E nevoie să facem trecerea de la ce am învăţat de la ai noştri şi la ce urmează.

Bani, alianţe, independenţă

Cu o Lună în careu cu Pluto, schimbările ne pot enerva, dar ieşim din zona de confort. Când vorbim de casa a 5-a, unde este Pluto, vorbim de obiceiuri, de bani pe care îi avem de la familie. Cu Luna în casa a 2-a vorbim de de banii pe care îi producem noi. Adică nu ne mai putem baza doar pe ce ştim că avem, trebuie să învăţăm să investim. Despre asta vorbeşte şi această astrogramă.

Ascendentul în Fecioară spune "pune osul la muncă anul ăsta". Nu mai aştepta în stânga şi în dreapta. Şi bineînţeles, totul porneşte de la fiecare persoană, de la fiecare individ, de la fiecare român.

Adică fă-ţi tu alianţe, vorbeşte tu cu alţi oameni, cată tu prospeţime. Nu mai aştepta de la stat, nu mai aştepta de la nimeni.

Şi cu această astrogramă, vreau să vă invit să aveţi mare grijă la nivelul de dezinformare, nu doar la nivel mondial, cât şi la nivel naţional. Aveţi grijă la declaraţii, la promisiuni. Avem atât de multe planete în Peşti şi pentru că şi Mercur e prins pe acolo, suntem uşor de păcălit, ne ducem repede acolo unde auzim ceva ce ne convine, dar nu cerem dovezi.

Atunci când vorbim de axa Nodurilor, Nodul Sud în Scorpion şi Nodul Nord în Taur, trebuie să ne reluăm resursele noastre pe care nu le-am scos, fie că sunt resurse din pământ, fie că sunt pasiuni pe care le avem, chestii la care suntem foarte pricepuţi, Nodul Sud în Scorpion zice să scoatem tot. Dar pentru asta e nevoie să facem drumuri. Nu am is degeaba drumuri. Nodul Sud este în casa a 3-a. Din păcate, cu Nodul Sud în casa a 3-a o să auzim de multe accidente pe drumuri. Nu avem ce face. Deci e vorba de drumuri, de infrastructură, e vorba de să te bazezi pe ce ai, nu pe ce au ceilalţi. 

Atunci când Vorbim de Nodul Sud în Scorpion şi Nodul Nord în Taur, vorbim şi de o liberalizare, de o independenţă poate energetică, financiară. E nevoie să reinvestim ce avem noi, nu ce ne dau alţii. Trebuie să ne bazăm şi pe ce avem noi. 

Cu siguranţă avem destul de multe resurse, dar trebuie să lăsăm orgoliile - că tot vă spuneam de planetele în casa a 5-a - şi să găsim soluţii. Ne trebuie nişte minţi strălucite cu Uranus pe cuspida casei nouă. Ne trebuie nişte oameni pe care altă dată nu i-am fi băgat în seamă.

Reforme în sănătate

Şi pentru că acest echinocţiu se petrece pe axa Peşti - Fecioară, să ştiţi că vom discuta mult despre legislaţie pe tot ce înseamnă sănătate, sănătate mintală, pe spitale, direcţii de sănătate. După pandemie, e nevoie de o reorientare, de o schimbare.

Şi vorbim şi despre ajutoare sociale, vorbim despre oamenii care au nevoie de asistenţă socială. Pentru că atunci când vorbim despre Fecioară şi Peşti, vorbim şi de probleme de sănătate, de spitale, de suferinţă, de boli. 

Deci, nu vorbim doar despre vindecarea de după pandemie, dar vorbim şi de celelalte probleme pe care o să începem să le avem. O să ne dăm seama că sănătatea mintală nu există. 

O perioadă bună pentru o provocare / reconversie profesională

Mulţi dintre români vor începe să renunţe la stilul de dinainte, care era foarte sigur. Vor căuta să se provoace.

Dacă ai aşteptat un moment în care ai vrut să renunţi la confort şi să te provoci, ăsta este anul. Este un an nemaipomenit. Cu Jupiter-Neptun în Peşti, nu mori de foame. Jupiter intră şi în Berbec între mai şi octombrie. Se găsesc resurse.

Dacă vrei o aventură sau câteva luni sabatice, să te arunci şi să rezişti pe ce îţi oferă Universul, acum este momentul. Jupiter lângă Neptun te dizolvă, te sparge bucăţele, nu mai ştii de unde, cum, dar acum e momentul să faci un pas. Exact acum!

Să recapitulăm: vorbim mult despre sănătate, sistemul de educaţie, avem nevoie de o repoziţionare faţă de tot ce înseamnă străinătate şi de acolo vor mai veni evenimente neaşteptate, nu doar ce se întâmplă acum cu războiul. Apoi, tot ce înseamnă resurse trebuie scoase, să facem ceva cu ele. Suntem împinşi. 

Mai văd în astrograma asta şi o reorientare a oamenilor către pasiuni, către a învăţa alte lucruri. Reconversia profesională de care v-am tot povestit până acum. Dacă a fost ceva în copilărie care v-a plăcut şi nu a fost să fie până acum, ăsta este anul în care să renunţi la ceva confortabil, să te testezi. Ăsta este anul în care să îţi reiei o pasiune foarte veche. Ăsta este anul în care să te vindeci, mai ales pe plan mintal. Dacă ştii că ai nişte bube, nişte suferinţe, nu lăsa să treacă prea mult timp. Aceşti doi ani de pandemie nu au fost uşori şi e nevoie să mergi în faţă.

Urmăreşte aici emisiunea completă despre echinocţiul de primăvară, prezentat de Daniela Simulescu, astrolog şi redactor-şef Astrosens.ro:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Previziuni astrale. Pe 8 mai, vom avea un super...


Top citite
Pixabay.com

Pluto retrograd din 2 mai! Schimbări puternice pentru toate zodiile

Sursă foto: www.freepik.com/

Cele PATRU zodii avantajate de Super Luna Nouă din Taur

Sursă foto: Pexels

Horoscop mai 2024. Vești nemaipomenite pentru Leu, Capricorn și Scorpion

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător și Pești. Tensiuni în cuplu pentru o zodie

pixel