Din seria Daniela Simulescu ne răspunde: Ce este o conjuncție și cum ne afectează? Teaser pentru conjuncția dintre Marte și Neptun din semnul Peștilor de pe 18 mai
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Am adus în prim-plan pentru voi seria pe care o numim „Daniela Simulescu ne răspunde” din nevoia de a înțelege mai ușor anumite aspecte din astrologie. Am abordat până acum subiecte precum importanța Lunii într-o astrogramă, dar și de curând răspunsul la întrebarea „dacă astrologia poate prezice moartea”. Ce dorim, mai exact, să facem prin această rubrică? Să conștientizăm că astrologia este mult mai complexă decât pare la prima vedere și să ne bucurăm împreună de interpretările astrologului nostru și ale redactorului-șef Astrosens.ro, Daniela Simulescu. 

Având în vedere că pe 18 mai avem conjuncția dintre Marte și Neptun în semnul Peștilor, am vrut să înțelegem ce este o „conjuncție”. 

Pe lângă planete și semnele zodiacale, în astrologie, foarte importante sunt aspectele. Un aspect este un unghi care formează între minim două planete. Este ca și cum astrele se poziționează una față de cealaltă. Ori într-un mod armonios, ori într-unul tensionat, iar relațiile dintre ele ne creează nouă tot felul de trăiri.

Aspectele principale/ majore sunt conjuncția, trigonul, sextilul, careul și opoziția. Sunt considerate pozitive: trigonul, sextilul. Negative: careu, opoziție. Neutră: conjuncția.

Conjuncția este acel aspect în care minim două planete sunt aliniate, când par unite pe cer (văzute de pe Terra). Există conjuncția la grad sau conjuncția de semn. La grad este atunci când ambele planete ocupă același grad al unui semn zodiacal (exemplu: Mercur este la 10 grade Taur și Venus este tot la 10 grade Taur). De semn este atunci când cele două planete sunt în aceeași zodie, însă la un orb mai larg.

Orbul este diferența de grade între cei doi aștri. Fiecare astrolog are preferințe atunci când este vorba de orb. „De exemplu, în conjuncțiile minore (planetele personale între ele), eu iau în calcul un orb de 8 grade (exemplu: Soarele la 10 grade Berbec și Mercur la 18 grade Berbec). Când este vorba de conjuncțiile majore (între planetele transpersonale și transgeneraționale), lucrez cu un orb de maxim 3 grade” ne spune astrologul Daniela Simulescu. 

Tot ea ne anunță că o conjuncție este și bună și rea. Poate uni forțele a două planete, dar le poate și slăbi pentru că nu își mai efectuează obiectivul principal.

Pe 18 mai, așadar, avem conjuncția dintre Marte și Neptun. Acțiunea și motivația se întâlnesc cu inspirația și haosul. Pentru cei practici, ziua va fi un calvar. Dar pentru cei mai spirituali și mai artiști, ziua va fi una plină de daruri. Acest aspect este bun mai degrabă pentru a vizualiza, manifesta, a visa. Pot apărea controverse atât la nivel mondial, cât și personal. Risc de dezamăgire. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel