„Demonii de la subsol”, cum să îți accepți umbra. Purificare, vindecare, echilibru în preajma Eclipsei de Lună Plină de pe 16 mai
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Ne apropiem de o Lună Plină în Scorpion, ba mai mult de o Eclipsă totală de Lună, mai precis pe 16 mai 2022 sau în jurul acestei date, vom fi nevoiți, vrem ori ba, să ne punem față în față cu partea întunecată a emoțiilor noastre.

Prin energia Scorpionului, ceva toxic, ceva otrăvit s-ar putea oricum să iasă la iveală. O situație pe care ați amânat-o sau poate o vizită la medic, ceva ce mutați de pe o listă pe alta și niciodată nu reușiți să vă ocupați de asta. Este un moment pentru a ne reevalua traumele, durerile, pentru a fi atenți la ceea ce provoacă crizele în viața noastră. 

Aceste lucruri care ies acum la suprafață cerând atenția noastră au, de fapt, nevoie de vindecare. Au nevoie de eliberare și va merita să intri „în noroi”, să „sapi până la sânge” ca să scoți tot ce toxic de acolo. Va fi nevoie să scoți la lumină „demonii de la subsol” sau să „lucrezi cu umbra” cum se spune mai nou în studiile de dezvoltare personală sau în religia de tipul „new age”. 

Umbra este una dintre arhetipurile descoperite de Carl Gustav Jung (medic, psiholog și psihiatru elvețian). Umbra, numită şi „partea întunecată, necunoscută a personalității”, cuprinde instinctele noastre primare şi sexuale şi există ca parte a minții inconștiente, fiind compusă din idei reprimate, slăbiciuni, dorințe, instincte și neajunsuri.

Umbra se formează din încercările noastre de a ne adapta la normele și așteptările culturale. Este acest arhetip care conține toate lucrurile care sunt inacceptabile nu numai pentru societate, ci și pentru propriile valori personale. Poate include lucruri precum invidia, lăcomia, prejudecățile, ura, agresivitatea sau porniri sexuale.

Lucrul cu umbra este un proces de alchimie interioară în care aduci acele părți nedorite la suprafață pentru a purifica, vindeca și integra toate părţile din tine. Umbra ta nu este ceva de care să-ți fie rușine sau ceva urât. Pur și simplu indică locul în care ai de lucru și unde trebuie să îţi oferi mai multă dragoste. Da, este partea care are de fapt nevoie de mai multă compasiune și sprijin din partea ta.

O scrisoare către umbra ta

Una dintre practicile de lucru cu umbra este să îi scrii o scrisoare și apoi să o arzi. La fel ca și celelalte două exerciții, începe prin a găsi un mediu confortabil în care să nu fii deranjat. Apoi ia un pix și o hârtie. Adresează-te umbrei în deschidere și apoi spune-i tot ce simți. Spune-i cât de mult o urăști sau cât de mult iubești în secret durerea pe care ți-o provoacă. Spune-i de ce este timpul să lucrezi la vindecare și cum faci asta. Nu există o modalitate „corectă” sau „greșită” de a scrie această scrisoare.

Când ai terminat, mulțumește-i umbrei. Cere-i să te învețe în continuare și să te ajute să înveți mai multe despre tine. Semnează scrisoarea, rupe-o și apoi arde-o peste o oală cu apă, un castron sigur pentru foc sau chiar un ceaun, dacă ai unul. Pe măsură ce hârtia se transformă în cenușă, simte că te schimbi din interior spre exterior (Ai grijă cu focul, lucrează responsabil).

surse:verywellmind.com, cosmopolitan.com

Citește și alte planuri de pus în aplicare pentru a putea trece cu bine peste Eclipsa totală de Lună de pe 16 mai!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

freepik.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care va fi dezamăgită de prieteni

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

pixel