De ce nu trebuie să le spunem altora cum să arate ca să fie pe placul nostru? Experiența unei autoare din România
Autor: Astrosens Team
Data publicării:
Iată ce mesaj a primit Petronela Rotar (scriitoare, psiholog, psihoterapeut în formare) la o fotografie de-ale sale și ce răspuns a oferit. De ce nu este bine să judecăm oamenii după aspect?

De pe 7 mai, Venus a intrat în zodia blândeții și a sensibilității, a Racului, care va dura pana pe 5 iunie.

Așadar, putem practica mai mult blândețea, inclusiv în declarații și în comentariile pe care le oferim altora, inclusiv pe paginile de socializare.

Cu Venus, planeta iubirii și a plăcerilor, în semnul Racului vom aprecia loialitatea, armonia, siguranța emoțională și sentimentul de apartenență. 

Iată ce mesaj a primit Petronela Rotar, scriitoare, psiholog, psihoterapeut în formare.

„Bună! Mereu am vrut să ți dau un sfat! Cred că ți ar sta mai bine cu părul mai spre șaten, și un pic lung, ai o tunsoare prea bărbătească, îți înăsprește trăsăturile! Cred că ar mai bine să fii un pic mai feminină, probabil predomină energia Yang și la tine! Ne asemănăm din multe puncte de vedere, și eu am trăsături orientale și m am simțit aiurea, nu mi am găsit locul, precum rățușca cea urâtă! Asta este! Am încercat să depășesc, de multe ori m am simțit jignită (…).”

Ce răspuns oferă Petronela Rotar? 

"Așa funcționează mecanismul de proiecție și așa ajungem, deși am fost noi înșine răniți cînd alții ne-au vrut altfel, să le facem altora exact ceea ce ne-a făcut nouă rău. Și să respingem și să proiectăm pe ceilalți părțile noastre neintegrate și respinse.

Am primit mai devreme din neant acest mesaj la fotografia din story și m-am străduit cît de blînd, dar ferm, am putut să îi explic doamnei respective că sfaturile necerute despre cum ar trebui să fie sau arate alții sînt o formă de abuz.

Că ceea ce noi gîndim despre ei vorbește despre noi și nu are legătură cu ceilalți. Și că îi putem răni grav pe cei cu o stimă de sine scăzută și o imagine de sine instabilă.

Ea însăși vorbește despre faptul că de multe ori s-a simțit jignită și neacceptată, însă asta nu o oprește din a-i spune altcuiva că nu e OK așa cum e și ce ar trebui să facă să se schimbe.

E în regulă să nu ne placă anumiți oameni, anumite frizuri, anumite ținute, anumite idei - lumea asta e diversă și e minunat că e așa.

Ne putem uita în altă parte, ne putem uita la noi să vedem ce parte din noi respingem și o proiectăm pe ceilalți, ne putem spune în barbă că chestia aia nu e pe gustul nostru.

Însă nu e în regulă să le spunem altora cum să fie ca să fie pe placul nostru; nu avem acest drept. Tot așa cum nimeni nu are dreptul să ne spună nouă cum să fim.

Iar dacă ne simțim tentați să le facem celorlalți pe plac cînd ne spun că e cazul să facem asta sau cealaltă ca să ne accepte, e bine să ne uităm bine înăutru, să vedem cînd și de ce am învățat să facem asta (de obicei în copilărie, ca mecanism de coping în relații cu părinți care ne-au vrut altfel decît eram și nu ne-au primit și iubit cu toate ale noastre) și să încercăm să vindecăm rana aia și să nu mai permitem în relațiile noastre la maturitate să dicteze ceilalți cine sau cum ar trebui să fim."

Vezi și: Johnny Depp a semnat un contract record, de 20 de milioane de dolari. Ce trebuie să știm din astrograma sa?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

freepik.com

Cele PATRU zodii afectate de Luna Plină din Scorpion

pixel