De ce este importantă protecția solară. Iată 4 motive pentru a folosi SPF
Autor: Valentina Miu
Data publicării:
Cu toții am auzit cât de importantă este protecția solară pentru piele, dar știi care sunt, de fapt, motivele? Pielea noastră lucrează pentru a ne proteja de radiațiile ultraviolete dăunătoare, motiv pentru care ar trebui să folosim protecție solară în fiecare zi. Chiar și în zilele înnorate, pielea noastră este vulnerabilă la razele soarelui, iar dacă nu o protejăm corespunzator, riscăm să ne confruntăm cu pete pigmentare, riduri și chiar cu cancer de piele.

Cea mai mare schimbare pe care o puteți face în rutina zilnică pentru a vă proteja pielea este să aplicați o loțiune de protecție solară în fiecare dimineață și din nou pe parcursul zilei. De asemenea, este esențial să mergeți la dermatolog dacă observați modificări ale pielii sau pete noi pe corp, informează mahoneydermatology.com.

Mai jos, subliniem importanța utilizării zilnice a cremei solare și cum vă puteți proteja pielea.

Reduce riscul de arsuri solare

Dermatologii avertizează să ne protejăm pielea împotriva arsurilor solare. Aceste arsuri pot surveni în urma petrecerii perioadelor lungi de timp în aer liber fără protecție solară și, de asemenea, din cauza utilizării a cabinelor de bronzare artificială. Dacă aveți în mod continuu arsuri solare, acestea pot duce la cancer de piele, riduri premature și multe alte probleme ale pielii.

Previne semnele îmbătrânirii

Expunerea repetată la soare, cu puțină sau deloc protecție poate provoca deteriorarea elastinei, colagenului și celulelor pielii. În timp, acest lucru poate duce la semne premature de îmbătrânire, inclusiv decolorare, riduri, linii fine și un aspect tern al pielii. Îmbătrânirea prematură, numită fotoîmbătrânire, este obișnuită la cei care petrec timp la soare fără protecție solară – mai ales la persoanele care au în jur de 20 și 30 de ani. Din fericire, aceste probleme ale pielii pot fi prevenite cu utilizarea zilnică de protecție solară.

Reduce riscul de cancer de piele

Folosirea protecției solare în fiecare zi, chiar și atunci când este înnorat, reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a preveni cancerul de piele. Puteți reduce riscul de a dezvolta această boală folosind o protecție solară cu SPF 30 de mai multe ori, în fiecare zi. Pentru și mai multă protecție, puteți utiliza un SPF cu o protecție mai mare. Dacă petreceți timp îndelungat în aer liber sau stați în apă, ar trebui să vă aplicați din nou crema de protecție solară la fiecare două ore.

Previne apariția petelor pigmentare

Aceste pete sunt adesea numite “pete solare” sau “pete hepatice”  și sunt de obicei de culaore maro. Acestea se dezvoltă adesea pe față, cap, mâini și brațe și pot afecta atât bărbații, cât și femeile. Aplicarea periodică de protecție solară pe parcursul zilei poate ajuta la prevenirea apariției acestor pete pe piele. 

Sfaturi pentru alegerea unei creme de protecție solară

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să le căutați atunci când alegeți produse este nivelul de SPF, puteți alege un SPF de 30 sau mai mare, astfel vă veți asigura că pielea dumneavoastră este pe deplin protejată, chiar și în zilele înnorate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
pexels.com

Horoscop chinezesc. Previziuni pentru toate semnele din zodiac, valabile până la 1 mai

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu și Fecioară. Zodia cu multe frici

Daniela Simulescu Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu schimbări de dispoziție

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia cu probleme financiare

pixel