Cum te îmbraci când ești însărcinată? Trucuri vestimentare pentru gravide
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Nu știi cum să te îmbraci în perioada celor nouă luni de sarcină? Știi deja că trebuie să te simți bine în pielea ta, așa că ai nevoie de haine care îmbină confortul cu aspectul plăcut. Iată ce trucuri stilistice poți avea în vedere, ca să fii în pas cu moda!

Când burtica începe să crească, poate fi dificil să alegi haine în care te simți minunat. Dar nu este imposibil! Și, desigur, nu ești nevoită să porți haine extrem de largi sau supradimensionate, care atrag și mai mult atenția asupra corpului.

Iată cum te poți îmbrăca în această perioadă specială a vieții tale!

1. Nu renunța la hainele pe care le ai deja în garderobă

Este adevărat că unele articole vestimentare nu te vor mai încăpea în ultimele luni de sarcină, dar asta nu presupune că ești nevoită să arunci totul din dulap. Dacă vrei să economisești, poți să optezi în continuare pentru hainele existente în dressingul tău, atât timp cât îți vin.

Să spunem că ai pantaloni mai largi, care nu îți plăceau înainte de sarcină. Aceștia pot fi combinați oricând cu un tricou lejer sau cu o cămașă răcoroasă din in. Comod nu înseamnă că nu ești la modă! Dacă îți place să porți articole mai largi, pune accent pe accesorii. De exemplu, o simplă pereche de blugi și o cămașă pot fi accesorizate cu un colier interesant.

Ai grijă doar ca hainele să nu te strângă în jurul burticii sau al bustului. Găsești o mulțime de haine la modă, unele dintre ele special concepute pentru femeile însărcinate. Vezi ce poți păstra din garderoba ta, fie că este vorba despre colanți, rochii, pantaloni sau fuste și încearcă diferite combinații stilistice.

2. Cumpără rochii și fuste interesante

Dacă nu îți place neapărat să te îmbraci în blugi și tricou pe perioada sarcinii, ai la dispoziție și alte opțiuni. Nu uita că sarcina poate fi o etapă în care poți să îți redescoperi feminitatea! Așa că poți miza pe rochii și fuste în numeroase modele.

De pildă, o rochie dreaptă, se potrivește de minune în combinație cu balerini, teniși sau papuci. Ai la îndemână și rochițele pentru gravide cu elastic sub bust, care nu te strâng și te pot pune în evidență. Când sarcina este mai avansată, ai putea să renunți la hainele mulate.

Alte variante excelente sunt și fustele din materiale elastice, cu aceeași bandă poziționată la nivelul burticii. Fustele pot fi combinate rapid cu tricouri, cămăși, maiouri sau diferite bluze, după bunul plac.

3. Alege piesele care te reprezintă!

Dacă vrei să îți pui în valoare burtica în timpul sarcinii, nimic nu te poate împiedica să o faci. Este real faptul că, din cauza avalanșei hormonale din această etapă a vieții, o să ai zile în care îți place cum arăți și altele în care ai vrea doar să te acoperi cât mai mult.

Cu toate acestea, nu trebuie să îți fie teamă sau jenă să îți arăți burta, cu mândrie! Nu te lăsa copleșită de multitudinea de stări. Bucură-te de perioada sarcinii, fiindcă vei reveni, fără îndoială, la formele de dinainte. Poți să îți arăți burta și fără să porți haine prea strânse pe corp, ce te pot incomoda atât pe tine, cât și pe cel mic.

Nu porni de la gândul că nu ai cu ce să te îmbraci și fii îndrăzneață! Te poți îmbrăca în continuare așa cum îți place, indiferent dacă porți haine mai vechi, unele noi sau articole elegante și feminine.

Nu trebuie decât să te simți bine în pielea ta!

Poți să citești și: Cum ai grijă de tenul tău în timpul sarcinii? Ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel