Cum se confruntă semnele zodiacale cu moartea sau doliul
Autor: astrosens Team
Data publicării:
Doliul este o perioadă care poate încerca puternic emoţiile noastre şi fiecare are propriul mod de a trece procesa durerea unei pierderi. În acest articol, vom explora modul în care fiecare semn zodiacal se confruntă cu moartea și cum este procesul și perioada de doliu și cât de repede pot să îţi regăsească echilibrul emoţional.

Cum se confruntă semnele zodiacale cu moartea sau doliul?

Berbec (Cel mai curajos în fața morții)

Taur (Înfruntă moartea cu rezistență)

Gemeni (traumatizat de moarte)

Rac (Moartea îi poate face să se destrame)

Leu (Plânge morții)

Fecioară (Inconsolabilă)

Balanță (Ţine doliu îndelungat)

Scorpion (Se recuperează mai repede decât alții)

Săgetător (Îşi pune o față curajoasă)

Capricorn (Devastat de moarte)

Vărsător (Se deconectează de  ceilalţi)

Pești (se izolează pentru a plânge)

În fața morții, Berbecii sunt cei mai puternici, în timp ce Racii reacționează cu o cădere emoțională și o lungă perioadă de doliu.

Unii oameni vor continua cu ușurință, în timp ce alții devin deprimați și se închid, pe baza trăsăturilor de caracter ale zodiei lor. Unii oameni experimentează resentimente și furie, în timp ce unii doresc să solicite ajutor cuiva sau chiar să ofere altora ajutor în situații dificile.

Când moare cineva la care ținem, lucrurile se dau peste cap pentru noi. Deşi este dificil, oamenii fac față morții într-o varietate de moduri.

Berbec

Chiar și atunci când se confruntă cu cel mai dureros aspect al vieții, moartea, Berbecul rămâne una dintre cele mai curajoase semne zodiacale.

Atunci când o persoană iubită moare, oricine s-a născut sub semnul Berbecului poate continua să vorbească despre ea des și să se confrunte cu moartea cât mai repede posibil. La început pot fi furioși și iritați, dar furia lor va trece rapid.

Berbecul este într-adevăr unul dintre cele mai pozitive semne ale zodiacului, dar are totuși un nivel foarte ridicat de anxietate. Moartea nu este acceptată în modul lor de a gândi, iar atunci când o persoană iubită moare, acestui nativ îi este imposibil să facă față.

Dacă Berbecul nu reușește să-și atenueze durerea și să se calmeze după ce a pierdut pe cineva, va experimenta o anxietate extremă.

Taur

În cele mai stresante condiții, oamenii Taur sunt de obicei foarte rezistenți și calmi. Ei vor încerca să consoleze pe oricine caută sprijin. Chiar dacă cei din jurul lor se prăbușesc, ei vor fi pilonul de sprijin.

Taurii au capacitatea de a rezista la orice le poate arunca viața cu har și calm, iar moartea nu este diferită.

Însă asta nu înseamnă că ei nu au nevoie de sprijin la rândul lor. Au nevoie de asigurare emoțională pe care doar cei apropiați le-o pot oferi. Îmbrățișările și cuvintele de încurajare sunt întotdeauna o necesitate în această perioadă.

Gemeni

Moartea are un efect profund asupra nativilor Gemeni, fie că este vorba despre o cunoştinţă, un prieten sau rudă, ori o persoană pe care nu au mai văzut-o de mult timp.

Gemenii au mai multe dificultăți în a procesa moartea la maturitate și, ca urmare, s-ar putea să nu-și revină bine după trauma pe termen lung. Este foarte normal ca un nativ Gemeni să experimenteze o traumă ca urmare a morții unei persoane dragi.

Pierderea necesită timp și distanță, ceea ce este incompatibil cu personalitatea Gemenilor. Moartea, pe de altă parte, este una dintre cele mai mari lecții ale Gemenilor.

Gemenii vor fi morocănoşi și predispuși la melancolie atunci când au de-a face cu moartea și durerea, chiar dacă vor să rămână optimiști și să continue să sărbătorească viața persoanei decedate.

Rac

Racii, fiind una dintre cele mai emoționante și sensibile semne astrologice, vor avea inima zdrobită și melancolică atunci când se confruntă cu moartea unei persoane dragi.

Ei pot deveni antisociali și se ascund acasă, încercând să scape cu orice preț de contactul cu ceilalți, dar când vor reuși să-și revină și să vorbească despre suferința lor, vor avea nevoie de sprijinul unui prieten sau al unui confident.

Racii vor avea nevoie de multă grijă pentru a trece peste această perioadă dificilă și vor avea nevoie să fie sprijiniți de prieteni și rude. Nostalgia şi revederea amintirilor din trecut le va permite să dea un sens absenței acelei persoane din viaţa lor.

Moartea unei persoane dragi afectează enorm oamenii născuți sub acest semn, iar pierderea unei persoane atât de apropiate de Rac îi face să simtă că întreaga lor viață s-a prăbușit.

Leu

Leii sunt renumiți pentru că sunt direcți și expresivi. Totuși, când vine vorba de suferință și moarte, ei preferă să-și păstreze sentimentele pentru ei înșiși. Acest comportament reținut poate duce în cele din urmă la probleme.

Pentru că sunt oameni foarte plini de compasiune, își vor folosi bunătatea și sprijinul oriunde pot, chiar și în vremuri grele.

Încrederea exterioară a Leului ascunde un nucleu vulnerabil care nu este pregătit pentru separare. Când o persoană iubită moare, leii deplâng adesea într-o manieră dureroasă, iar incapacitatea lor de a face față pierderii se manifestă prin cicatrici emoționale care au nevoie de timp pentru a se vindeca.

Fecioară

Confruntate cu pierderea unei persoane dragi, Fecioarele au inima frântă. Când vine vorba de pierderea unei persoane pe care o iubesc profund sau la care țin, Fecioarele vor fi absolut devastate și au nevoie de o reafirmare nesfârșită că lucrurile vor fi bine.

Se pot gândi adesea la pierderea unei persoane dragi, atât de mult încât se transformă în gândire exagerată și în a rămâne blocată într-o buclă de gânduri negative. Fecioara este în primul rând descurajată atunci când face față morții. O ia personal și poate deveni de neconsolat pentru o perioadă lungă de timp.

După câteva zile de disperare intensă, s-ar putea în cele din urmă să fie capabili să se adune.

Balanţă

Un semn care are nevoie de o veșnicie pentru a jeli este Balanța. Balanța nu poate fi liniștită nici după luni de zile după pierderea celor dragi. Vor deveni capricioase și se vor retrage din societate, deoarece înțeleg că recuperarea este un drum lung pentru ei și că le poate lua timp să îşi revină după moartea unei persoane dragi.

Cu toate acestea, Balanţa tinde să-și țină capul pe umeri mult mai bine decât majoritatea semnelor zodiacale și este probabil semnul la care ar trebui să mergi dacă pur și simplu nu poți face față singur doliului. Când Balanța se confruntă cu moartea, ea devine și mai rațională decât de obicei. Ea știe că moartea este doar o parte a vieții și că nu poate fi oprită, așa că nu își face griji pentru trecut la fel de mult cum ar face alții.

Ea preia adesea conducerea și rămâne obiectivă, știind că există un proces care trebuie să se întâmple după moartea unei persoane dragi. Te poţi aştepta ca ea să facă aranjamentele, să aducă șervețele și să țină un discurs după slujbă.

Scorpion

Scorpionii au un răspuns emoțional puternic la moarte și vor plânge pentru o perioadă mai lungă când cineva drag le va muri. Vor tinde să adune lângă ei persoane dragi şi să împărtăşească amintiri.

Scorpionii sunt renumiți pentru că sunt oameni curajoși, care realizează că mortalitatea este o realitate a vieții, astfel încât sunt capabili să se recupereze din pierderi mai repede decât majoritatea celorlalte semne astrologice.

Nu este ca şi cum ar putea să se scuture de parcă nu ar conta după câteva zile, dar ei cred că viața merită trăită și că, într-un fel, oamenii pe care i-a pierdut trăiesc prin ei, așa că ar putea la fel de bine să trăiască mai departe.

Săgetător

Nativii Săgetător tind să fie în preajma prietenilor și familiilor lor atunci când o persoană dragă moare și se vor strădui să aibă o față strălucitoare și să fie cât mai veseli și plini de speranță.

Nu înseamnă că Săgetătorii nu au sentimente sau nu sunt deranjați de moarte; înseamnă doar că ei fac față durerii în felul lor unic. Vei vedea adesea un Săgetător decolând într-o călătorie imediat după ce s-a confruntat cu o tragedie. Ei încearcă să uite de pierderea lor în călătorii și aventuri. Așa se descurcă ei.

De fapt, Săgetătorul este uneori doar persoana de care ai nevoie atunci când este timpul să se încheie perioada de doliu. Aceşti nativi încearcă să fie cât se poate de optimişti, fără să pară lipsiţi de respect. În schimb, încearcă să aducă pozitivitate și fericire într-o perioadă sumbră.

Săgetătorul este liniștitor și reconfortant atunci când se confruntă cu moartea, deoarece știe că nu este singurul care trece printr-o perioadă grea. Înțelege sentimentele celorlalți și crede că faptul că prietenii și familia trec prin aceeași experiență îi ajută de fapt să facă față mai bine, lucru pe care, la rândul său, îl poate folosi pentru a-i ajuta și pe alții să facă față.

Capricorn

Aceşti nativi se pot simți frânți și devastați dacă pierd o persoană dragă.

În aceste momente de testare, ei vor fi singuri și în doliu pentru mult timp. Ei își vor pierde interesul pentru lucrurile de care obișnuiau să se bucure și se vor îndepărta de prieteni și familii. Este dificil să-i scoți din umbră până când sunt dispuși să iasă singuri.

Capricornul este un semn extrem de sensibil care se întristează profund când o persoană iubită moare. Nativii conduși de Saturn își doresc timp să se întristeze și să vindece pierderea unei persoane dragi, dar adesea se străduiesc să-și mascheze durerea.

În cealaltă extremă, aceşti nativi se pot implica mai mult în munca lor pentru a-şi lua mintea de la durerea trăită.

Vărsător

Vărsătorii se retrag şi se deconectează de cei din jur în timpul perioadelor de durere și suferință. Vor pune o față mai fericită, mai ales în public, dar vor continua să facă față pierderii unei persoane dragi în felul lor unic, asistându-i și susținând pe cei din jur.

Ei pot accepta responsabilitatea, pot pregăti mâncarea sau pot invita prietenii sau rudele să locuiască cu ei pentru o perioadă de timp pentru a-i sprijini în recuperarea lor. 

Le face bine să aibă pe cineva alături, întrucât se pot îndrepta către un stil de viață nesănătos, cu excese sau neglijenţă a propriei persoane în timpul unor momente dureroase.

Pești

Peștii sunt oameni emoționali, iar atunci când pierd o persoană dragă, plâng mereu și se retrag, dorind să rămână izolați pentru a se recupera.

Peștii vor ieși din această izolare și vor începe să vorbească cu rudele și prietenii lor despre suferința lor, până când vor simți că pot merge mai departe cu viața lor și pot gestiona lucrurile puțin mai ușor.

Câteodată, vor să arate că îi poate ajuta și pe alții în aceste perioade grele, deşi procesul lor de recuperare este destul de greoi în sine. Când simt că se pot descurca puțin mai bine, devin plini de compasiune și simt să vorbească cu prietenii și familia și ajutând acolo unde poate.

Pentru acest semn zodiacal, introspecția și metodele de auto-vindecare sunt la fel de importante ca și vindecarea alături de cei dragi.

sursa:

psychreel.com

yourtango.com

timesofindia.indiatimes.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Aritmia cardiacă: mit și realitate

E adevărat că, odată cu înaintarea în vârstă, crește și riscul de aritmie?...


Top citite
freepik.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie trebuie să-și vadă lungul nasului!

Sursa: pixabay.com

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie ar trebui să îndrăznească mai mult!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se abțină de la cheltuieli!

Pixabay.com

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie nu primește apreciere și validare din partea celorlalți

pixel