Cum ne afectează planetele viața și ce impact au asupra noastră?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
În astrologie, alinierea planetară este semnificativă. Poziția planetelor pe cer în momentul nașterii ne dezvăluie informații importante despre modul în care vedem lumea, obiceiurile și trăsăturile noastre, sistemele de credință. Punctele tari. Punctele slabe. Fiecare planetă stăpânește asupra unor domenii generale și oferă astrologilor o perspectivă asupra modului în care funcționezi și interacționezi cu alții.

Studiul astrologiei pornește întotdeauna de la studiul Sistemului Solar, al mișcării planetelor personale, transpersonale și transgeneraționale. 

Cum ne influențează astrologia viața? Ce impact au planetele asupra vieții noastre de zi cu zi?

Trebuie să știi că în astrologie, avem 10 planete, comune prin toate părțile lumii.

Soarele: conștiință de sine și ego

Deși Soarele este o stea(chiar cea mai mare a Sistemul Solar din care facem parte), în astrologie, este considerat o planetă personală, mai ales când se fac interpretări într-o astrogramă natală. Lumina Soarelui este energia ta exterioară.

Luna: Viața emoțională interioară

Dacă Soarele este cel care arată zodia, Luna ne arată felul în care simțim. Emoțiile cele mai adânci. Alături de Soare și Ascendent, Luna este un element definitoriu când vorbim despre construcția cuiva.

Mercur: Comunicare

Simbolizează schimbul de idei, modul în care învățăm, comunicăm și gândim.

Poate fi numit autostrada noastră intelectuală, care îi permite minții să se ducă oriunde. Mercur se manifestă diferit, în funcție de locul în care se află în harta ta natală. Trimiți mesaje scriind paragrafe lungi sau preferi să fii concis, trimițând o inimoară sau un "OK"? Toate astea spun multe despre felul în care alegi să comunici cu cei din jur.

Legătura dintre Mercur și faptul că unii copii vorbesc mai târziu decât ceilalți. Vârsta planetară a lui Mercur

Marte: asertivitate și agresivitate

Marte a fost numit după Ares, zeul roman al războiului și ne expune agresivitatea, spiritul de competiție, dar și dorința sexuală.

Venus: Iubire, frumusețe și bani

Această planetă poartă numele zeiței iubirii și fertilității și reprezintă partea noastră senzuală. Definește ce ne dorim în relații, dar și modul în care vedem frumusețea din jurul nostru.

Tranzitele lui Venus în 2023

Saturn: Responsabilitate, timp și rutină

Această planetă reprezintă trecerea timpului și este o figură a datoriei și a responsabilității. Vrea să-ți ofere lecții grele, realități dure și să te responsabilizeze. Să te facă mai matur. 

Jupiter: Noroc și oportunitate

Este cea mai mare planetă din sistemul solar și definește optimismul în cea mai pură formă, credința și invincibilitatea.

Un tranzit de Jupiter prin diagrama ta, de pildă, îţi poate aduce oportunități surprinzătoare în carieră, bani sau chiar dragoste.

Uranus: Individualitate și revoluție

Poate fi denumit o bijuterie cosmică! Este perceput ca un om de știință nebun. Forța idealurilor și avansarea tehnologică. Poate să ne scoată din tiparul nostru de gândire și să ne forțeze să evoluăm, ca să fim în pas cu timpurile.

Provocările pe care le aduce Uranus în viața ta până în 2026. Super-vești pentru fiecare Zodie/ Ascendent

Neptun: Vise, vindecare și intuiție

Este o planetă indigo, ce ne împinge spre extinderea granițelor. Este empatică și ne permite să gândim dincolo de noi înșine.

Pluto: Sex, moarte și transformare

Este văzut ca o planetă pitică, dar nu îi place să fie ignorată. Pluto reprezintă luptele noastre, aspectele ascunse, transformările.

Aceste planete se mișcă mereu şi, evident, au schimbat locurile de când te-ai născut și asta creează un impact asupra ta.

Iată un exemplu!

Te-ai născut la 1 februarie 2021. Soarele la momentul nașterii tale se afla în Vărsător, de aceea ai ca semn al Soarelui Vărsătorul. Acum, Soarele își schimbă poziția în fiecare lună - trecând de la fiecare zodiac în aproximativ o lună. Vrei să îți verifici horoscopul pe 1 martie, Soarele s-a mutat deja în Pești. Această schimbare de poziții are un mare impact asupra ta - nu doar pentru Soare, ci pentru toate planetele.

Saturn schimbă semnele la fiecare doi ani și jumătate, Jupiter în fiecare an, Luna parcurge un ciclu la 28 de zile și așa mai departe.

Chiar și eclipsele formate sunt legate de poziția planetelor, de aceea internetul este plin de postări despre astfel de mișcări de tranzit. Pentru că au un impact uriaș asupra noastră.

Aceste semne zodiacale plasate în diferite case ale astrogramei noastre se conectează apoi cu diferite aspecte ale vieții noastre.

De exemplu, Casa a doua se ocupă de bani, Casa a cincea de iubire, Casa a șaptea de căsătorie, iar Casa a zecea de cariera noastră.

Tranzitul planetelor peste aceste case sau semnele plasate în ea, activează evenimentele legate de aceste case. Studiul tranzitelor viitoare ne face conștienți cu privire la aceste evenimente viitoare din viața noastră.

Ne putem planifica acțiunile în consecință, iar astrologia ne poate ajuta să luăm decizii în viață, fie că vorbim despre alegerea unui partener, obținerea locului de muncă perfect, schimbarea locului de muncă, investiția la momentul potrivit pentru profituri mai bune, momentul perfect pentru a avea copii etc.

Orice dorești să ştii - astrologia poate răspunde pe baza acestor planete și semne zodiacale!

Vezi și: Ce este astrologia și cum funcționează? Detalii UNICE de care să ții cont

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Eclipsa de soare. OPT curiozități care te-ar putea fascina!

Azi, avem o Eclipsă de Soare/Lună Nouă în Berbec. Iată...

Cele PATRU zodii afectate de Eclipsa de Soare

Previziuni astrale. Eclipsa de Soare se va petrece în...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să ceară luna de pe cer

Horoscop Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să înțeleagă că nu i se cuvine totul!

pixel