Cum au apărut semnele zodiacale și ce trebuie să reținem din istoria astrologiei?
Autor: Gentiana Mocanu-Pavel
Data publicării:
Astrologia este o pseudo-știință care interpretează efectul corpurilor cerești asupra existenței umane. Iată ce trebuie să știi despre semnele zodiacului!

De unde au apărut semnele zodiacale?

Începem prin a spune că stelele sunt doar o mică parte din lucrurile la care au apelat oamenii pentru a obține răspunsuri despre viețile lor.

Astronomul Sten Odenwald, directorul Citizen Science la NASA, spunea: „Nu știm cu adevărat cine a venit prima dată cu ideea de a privi lucrurile din natură și de a ghici influențele asupra oamenilor, dar există unele indicații în arta rupestră care arată această idee că animalele și lucrurile pot fi impregnate cu un fel de formă de spirit care are apoi o influență asupra ta.

Dacă vei calma acea formă de spirit, atunci vei avea un succes. Acest lucru a fost preluat de ideea de divinație, unde puteți privi efectiv lucrurile din natură și le puteți studia cu atenție, cum ar fi citirea frunzelor de ceai. ”

O anumită formă de astrologie apare în diferite sisteme de credințe din culturile antice!

În China antică, nobilii priveau eclipsele ca prevestiri ale vremurilor bune sau rele pentru împăratul lor.

Sumerienii și babilonienii, până la mijlocul mileniului al II-lea î.Hr., păreau să fi avut multe practici de divinație. Ei s-au uitat la petele de pe ficat și de pe măruntaiele animalelor, de exemplu - și ideea lor că vizionarea planetelor și a stelelor era o modalitate de a ține evidența locului în care erau zeii pe cer poate fi văzută şi pe tableta Venus din Ammisaduqa.

Această tabletă, datată în primul mileniu î.Hr. urmărește mișcarea lui Venus, fiind una dintre cele mai vechi piese din ceea ce s-a numit preziceri planetare babiloniene.

Vechii egipteni au contribuit la ideea că modelele stelelor alcătuiau constelații, prin care soarele pare să se „miște” în anumite momente ale anului.

Mesopotamia și babilonienii: din 3000 î.Hr

Observația astronomică începe cu civilizațiile timpurii ale Mesopotamiei, unde constelațiile proeminente sau tiparele formate de stele din galaxie sunt recunoscute și numite la scurt timp după anul 3000 î.Hr.

În mod similar, 'privitorii din cer' din Mesopotamia identifică cinci stele rătăcitoare, care, cu Soarele și Luna, formează cele șapte „planete” originale (în greacă „rătăcitori”).

În Mesopotamia, babilonienii, din secolul al XVIII-lea î.Hr., devin primii mari astronomi.

Minutele și secundele măsurării astronomice moderne derivă din sistemul lor numeric. Și babilonienii sunt cei care introduc conceptul util al zodiacului.
 
Babilonienii realizează că zodiacul - secvența de constelații de-a lungul cărora soarele și planetele par să se miște în trecerea lor prin ceruri - poate servi drept indicator al timpului ceresc dacă este împărțit în segmente recunoscute și egale.

Ele selectează douăsprezece constelații pentru a reprezenta aceste segmente, multe dintre ele identificate prin numele animalelor. Grecii furnizează ulterior termenul pentru zodiac atunci când îl descriu ca fiind „cercul animalelor” (zodiakos kyklos).

Zodiacul leagă constelațiile de perioadele anului, iar constelațiile au legături proprii cu zeii. Deci, observația științifică a pozițiilor stelelor se îmbină cu speculațiile despre influența divină.

Zodiacul, ca un concept, este util atât astronomilor, cât și astrologilor.

Grecii: din secolul al VI-lea î.Hr

Grecii fac progrese semnificative atât în ​​domeniul astronomiei, cât și al astrologiei. În astronomie, abordarea lor analitică duce la cunoștințe importante.

Între timp, astrologia beneficiază de gama și vitalitatea zeilor greci. Legate de planete și constelații, aceste divinități umane fac astrologia dramatică și interesantă.

„Trebuie să fi existat o mulțime de schimburi care i-au adus pe greci la bord cu ideea de divinație folosind planete”, spune Odenwald și, deoarece erau pasionaţi de matematică și logică, au elaborat o mulțime de reguli pentru modul în care acest lucru ar putea funcționa.”

India și alte părți: din mileniul I î.Hr

India a avut propriul său sistem de astrologie probabil încă din 1000 î.Hr. Cu influență greacă, în perioada elenistică, se introduce versiunea occidentală a zodiacului.

NASA a descris modul în care logica grecilor antici a dus la crearea semnelor zodiacale cunoscute astăzi:

Imaginați-vă o linie dreaptă trasată de pe Pământ prin Soare și în spațiu mult dincolo de sistemul nostru solar unde sunt stelele. Apoi, imaginați-vă Pământul urmând orbita sa în jurul Soarelui. Această linie imaginară s-ar roti, arătând spre stele diferite de-a lungul unei călătorii complete în jurul Soarelui - sau, într-un an.

Se spune că toate stelele care se află aproape de discul plat imaginar măturat de această linie imaginară se află în zodiac. Constelațiile din zodiac sunt pur și simplu constelațiile către care arată această linie dreaptă imaginară în călătoria sa de un an.

Vezi și: Abundență și prosperitate în harta natală. Care sunt planetele ajutătoare?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Astrosens și pe Google News

Articole similare

Eclipsa de soare. OPT curiozități care te-ar putea fascina!

Azi, avem o Eclipsă de Soare/Lună Nouă în Berbec. Iată...

Cele PATRU zodii afectate de Eclipsa de Soare

Previziuni astrale. Eclipsa de Soare se va petrece în...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care scapă din orice bucluc financiar

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care nu trebuie să dea vrabia din mână pentru cioara de pe gard

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. O zodie trebuie să se răsfețe!

Astrolog Daniela Simulescu/Foto emisiune

Horoscop de weekend pentru Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. O zodie se va gândi doar la bani!

pixel